Annonce
Skjern

Efter Jakob Agerbos exit: Stauning Skole holder fast i at lokke elever til fra Skjern

Skolebussen i Stauning skal fortsætte med at hente elever i Skjern, og det bliver også en del af den nye skoleleders opgave. Foto: Christian Baadsgaard
Selvom det ikke står direkte i opslaget, så skal en kommende skoleleder i Stauning fortsætte arbejdet med at hente elever fra Skjern, når Jakob Agerbo stopper.

STAUNING: Selvom der i Skjern er tre skoler - to folkeskoler og en friskole - har der i det seneste årti reelt set været fire skoler at vælge imellem, når forældrene i byen skal tage en beslutning om deres barns skolegang. Nummer fire er Stauning Skole, som for mange forældre har fået en førsteplads i prioriteringen.

Det begyndte, da skolen som så mange andre blev ramt af faldende børnetal. Skulle skolen overleve på sigt, skulle der nye elever til, og derfor begyndte en til formålet oprettet støtteforening at hente og bringe elever fra Skjern i en bus.

Stauning Skole specialiserede sig i at tiltrække elever, der bedre kunne trives i mere overskuelige rammer. Skoleleder Jakob Agerbo har været primus motor i det arbejde, men forleden blev det offentliggjort, at han har fået nyt arbejde som leder ved hæve-sænkebords-virksomheden Conset, og lige nu er et af samtaleemnerne i lokalsamfundet, hvordan skolen så bliver i fremtiden.

Annonce

- Alle herude er spændt på, hvem der bliver leder af Stauning Skole, siger Dennis Fuglsang Larsen, formand for støtteforeningen.

Over halvdelen fra Skjern

Selvom det ikke står i jobopslaget, er der et klart ønske om, at den nye skoleleder fortsætter med at skaffe elever fra Skjern. Af Stauning Skoles 110 elever kommer de 60 af dem i dag fra Skjern.

Dennis Fuglsang Larsen understreger, at det er nødvendigt for Stauning Skole, at den fortsat bliver ved med at hente elever i Skjern, og derfor kører støtteforeningen videre med bussen. Også skoledebatten i Skjern følges med interesse i Stauning.

- Man kunne godt håbe, at det, der sker i Skjern, kunne smitte af på os, og at de, der ikke synes, at en stor skole er det fedeste, kan se, at vi har et godt alternativ, siger Dennis Fuglsang Larsen.

Annonce

Leder med lokal forankring

I skolebestyrelsen arbejdes der videre med at få tilgang af elever udefra, og skolebestyrelsesformand Agnethe Andersen fortæller, at der helt sikkert bliver lagt vægt på en kandidat, der kan fortsætte projektet med at hente elever udefra.

Men det skal også være en skoleleder, der har den lokale forankring. Et ønske, som også Dennis Fuglsang Larsen deler, og Agnethe Andersen tror heller ikke, det bliver svært at få kvalificerede ansøgere.

- Stauning er et godt brand, som er kendt, og jeg har et stort håb om, at Stauning som by og som skole kan tiltrække en dygtig leder, siger Agnethe Andersen.

Annonce

Ingen rysten over stor skole

Hun fortæller, at bestyrelsen også er opmærksom på skoledebatten i Skjern, og udsigten til eventuel konkurrence med en nybygget skole er ikke noget, der fylder.

- Uanset hvad der sker i Skjern, vil der stadig være mange børn fra Skjern, som går herude, vurderer Agnethe Andersen.

Den nye leder skal tiltræde 1. april.

Stauning er et godt brand, som er kendt, og jeg har et stort håb om, at Stauning som by og som skole kan tiltrække en dygtig leder.

Agnethe Andersen, formand for skolebestyrelsen
Annonce
Ringkøbing For abonnenter

Boligselskab vil bygge fire højhuse og 28 rækkehuse tæt på Ringkøbings bymidte: Pris over 100 millioner

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Marianne Karlsmose hørte om KD-formands exit fra en journalist: Nu er hun fungerende formand mod sin vilje

Hvide Sande For abonnenter

Krimiserie går verden rundt: Nu får japanere og grækere også et indblik i livet i Hvide Sande

Navne

Mindeord over 91-årige Aksel Mortensen fra Stadil: Far var en af de få, som fik mulighed for at flytte fra et plejehjem

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Ringkøbing-Skjerns virksomheder

Økonomien bremser op: Faldende boligpriser og store rentestigninger i vente

Ringkøbing-Skjern

Vikaren fra himlen dropper Kristendemokraterne: Men det får ikke Kristian Andersen til at genoverveje comeback

Skjern Håndbold For abonnenter

Karakterbog: Få lyspunkter i halvsløj pligtsejr - nu går Skjern efter førstepladsen

Ægtepars salg eksploderer efter økonomisk mavepuster: - For det meste kan vi samarbejde

Hvide Sande

Kærestepar solgte nyt Lalandia-hus i løbet af 14 dage: - Vi fandt ud af, at det nok ikke lige var lykken med to små børn

Vi mistede to personer, da Sidney Lee døde. Den ene var danmarkskendt realitystjerne med 'ekstra cheese'. Den anden lærte vi aldrig at kende

Ringkøbing

Sidney Lee havde prøvet det meste: Men han nægtede at tappe en orne, da han var i lære som landbrugsmedhjælper i Velling

Videbæk For abonnenter

Overarbejde førte til 33 års erhvervseventyr: Nu er Peter Birkkjær klar til et generationsskifte

Ringkøbing-Skjern

Ansat hos Wiese fortalte om sine landsmænds nød: Erhvervslivet og FrivilligVest i storstilet indsamling til ukrainere

Annonce