Annonce
Skjern

Efter hård coronatid: Koncerter skal få det til at syde på destilleri

Det tog under et døgn at sælge de 85 billetter, der er at gøre godt med, når Poul Krebs torsdag 30. optræder med sit band hos Lowlands Denmark i Stauning. Arkivfoto: Frederikke Brandt-Hansen
Destilleriet Lowlands i Stauning er vært ved to koncerter i juli: Poul Krebs blev udsolgt på under et døgn.
Annonce

Stauning: I sin sang 'For enden af regnbuen' synger Poul Krebs om at have hovedet fuld af planer og eksotiske drinks, så det kan meget vel være, at den 64-årige musiker serverer den sang, når han torsdag 30. juli gæster destilleriet Lowlands Denmark i Stauning.

- Man må jo finde nye veje. Vi forsøger at markere, at vi stadig eksisterer her ude, siger Anders Juhl Hansen, der - sammen med forretningspartneren Henrik Agger - i november 2018 præsenterede første aftapning hos Lowlands, der har specialiseret sig i snaps.

En af de alternative veje at bevæge sig ud på efter en belastende coronakrise er at slå på nye strenge: 9. juli er Troels Skjærbæk og Thomas Fleron hyret til at serveret kopiversioner af klassikere fra såvel den danske som den internationale sangskat, og på julis næstsidste dag er det så troubadouren fra Aarhus, der - sammen med sit band - slår tonen an på Hølletvej i det vestjyske.

Ejerne af destilleriet Lowlands Denmark i Stauning, Henrik Agger (t.v.) og Anders Juhl Hansen, har gjort brug af nogle af de hjælpepakker, som det har været muligt at søge økonomisk støtte i under coronakrisen. Arkivfoto: Jørgen Kirk

Til begge koncerter er der 85 siddepladser, og Poul Krebs-arrangementet blev udsolgt på under et døgn.

- Vi synes godt, vi kan kalde det intimkoncerter.  Vi holder os på det antal gæster for at kunne følge reglerne om at holde afstand, siger Anders Juhl Hansen.

Annonce

Ikke truet på eksistens

Stauning Whisky, der holder til lige i nabolaget, er medarrangør på begge koncerter, hvor der også er specialudviklede cocktails og tapas på menuen.


Vi er ikke truet på vores eksistensgrundlag, men vi slikker stadig sårene, og vi hungrer efter at komme tilbage.

Anders Juhl Hansen, medejer, Lowlands Denmark


- Det er ikke tanken, at vi skal til at være koncertarrangører, og derfor slår vi også meget på, at der indgår cocktails. Vi vil gerne vise og fortælle, at whisky og vores egne produkter fungerer rigtig godt i cocktails. Derfor er det vigtigt for os, at der også er fokus på den del, siger Anders Juhl Hansen.

Han betegner foråret hos Lowlands som 'ikke særlig godt' på grund af frygten for spredning af coronavirus:

- Der blev sat en stopper for en del af forretningsgrundlaget. Meget af det, vi gør, er at fortælle historier ved rundvisninger og arrangementer, så det påvirkede os en hel del , siger Anders Juhl Hansen og tilføjer:

- Vi er ikke truet på vores eksistensgrundlag, men vi slikker stadig sårene, og vi hungrer efter at komme tilbage. Vi har været nødt til at ty til nogle af de hjælpepakker, der har været, og det har da været et plaster på såret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Landsbyer arbejder videre med friskoleplaner: - Vi kommer til at stå dårligt uden skole

Danmark

Søren Brostrøm øjner smittens skyer over efteråret - og en fremtid med mere hygiejne

Annonce