Erhverv

Der kommer liv i Hvidbergs Bageri igen

Der kommer atter liv i bygningen i Østergade, hvor Hvidberg Bageri ligger. Det er bageren i Ulfborg Michael Bek Madsen, der flytter produktionen til Ringkøbing. Der er ikke planer om at åbne brødudsalg i butikken. Foto: Kaj Poulsgaard
Michael Bek Madsen har ikke fået bekæmpet de skadedyr, der den seneste måned har hærget bageriet i Ulfborg og holdt både brødudsalget i Struer og bageriet i Ulfborg lukket. Nu flytter han produktionen til Ringkøbing.

Ringkøbing/Ulfborg: Bageren i Ulfborg har lejet lokaler i Hvidbergs Bageri i Østergade i Ringkøbing, så han igen kan få produktionen op at stå. Det sker efter, at man ikke har været i stand til at få bugt med de skadedyr, der har holdt butikken lukket siden 5. februar.

Men nu lysner det for dem i Struer, som har kigget langt efter deres kanelsnegle og rundstykker, mens borgerne i Ulfborg i første omgang må vente på at få fingre i medaljer og andet bagværk.

- Jeg forventer, at vi kan være klar til at producere i Ringkøbing i løbet af tre uger. Der kommer ikke til at være produktion i Ulfborg igen, siger Michael Bek Madsen.

Bagermesteren driver udover bageriet i Ulfborg også et brødudsalg på Ølbyvej i Struer, som også har haft lukket, mens produktionen har stået stille.

- Rotterne var i bygningen, da vi overtog den. Men vi har ikke nogen dialog med de tidligere ejere, da de er gået konkurs, siger bagermesteren.

Michael Bek Madsen forklarer, at det har haft stor betydning for ham, at man måtte lukke produktionen i Ulfborg på ubestemt tid.

- Det har haft stor betydning for os, at vi har måtte have lukket. Personalet har fået løn og sådan, men det har kostet en del penge, siger Michael Bek Madsen.

Skadedyr i hele huset

Derudover kan produktionen ikke komme op at køre i Ulfborg igen, da alt skal pakkes sammen, hvis den skal op at køre igen. Ifølge bagermesteren er det kun rotter, som har holdt bageriet lukket i mere end en måned

- Der er skadedyr i hulmuren, på loftet og taget. De kan gennem nogle rør komme ned i produktionen, og så er der et sted, hvor de kan få vand, så vi kan ikke rigtigt gøre noget. Skadedyrene har været rigtigt hårde ved bygningen, siger bagermesteren.

Da Michael Bek Madsen lukkede 5. februar, sagde Fødevarestyrelsen, at han har gjort alt efter bogen. Derfor ville det heller ikke have nogen indflydelse på den smiley, som han havde fået, forklarede fødevarestyrelsen i den forbindelse. Samme dag modtog Holstebro Kommune en anmeldelse om skadedyr ved Bageren i Ulfborg. Ifølge fuldmægtig ved Holstebro Kommune, Gitte Rebbe, er man i gang med at bekæmpe skadedyr i produktionen ved Bageren i Ulfborg.

- Det er ikke nogen indsats, som vi har tænkt os at standse, før skadedyrene er væk, siger hun.

Hvornår brødudsalget i Ulfborg åbner igen, er derfor endnu ikke fastlagt.

0/0
Erhverv

VUC i Ringkøbing på liste over lukningstruede afdelinger

Erhverv

STS dyrker tæt samarbejde med virksomheder

Erhverv

Et smedejob er også noget for kvinder

Erhverv

Vestjysk opfindelse beskytter mod farlige fald

Erhverv

Mini Bazar genåbnet - ny ejer er ikke bekymret for hærværk

Ringkøbing

- Hvis man står stille og roligt nede i bageriet, kan du høre, at de skriger inde over køl og frost