Annonce
Hvide Sande

Efter forlis: Nyrenoveret i maj - nu skal den nyrenoveres igen

No. 5. Elbe blev leveret nyrenoveret i maj. Nu er den tilbage i Hvide Sande til en ny omgang. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Fyn Rundt-kendingen No. 5 Elbe er vendt tilbage til Hvide Sande Shipyard.
Annonce

HVIDE SANDE: Da Søsiden i maj i år besøgte Hvide Sande Shipyard, var værftet ved at afslutte en 12 mio. kroners renovering af det smukke sejlførende lodsfartøj No. 5 Elbe fra Hamborg.

Mindre end en måned efter lå den over 100 år gamle skonnert på Elbens bund.

Som konsekvens af en uheldig manøvre om bord var No. 5 Elbe blevet ramponeret af et containerskib og sank efter redning af de godt 40 ombordværende. No. 5 Elbe blev i første omgang undersøgt på tysk værft og er nu i fragtskib bragt til Hvide Sande for udbedring af skader på træ og ikke mindst på alle de nymonterede tekniske installationer.

Joachim Kaiser, medlem af formandskabet for ejeren, Stiftung Hamburg Maritim, oplyser til Søsiden, at No. 5 Elbe forventet først kommer ud at sejle i 2021.

Lodsskonnerten har gennem flere år været et af de hurtigste fartøjer i Fyn Rundt for Bevaringsværdige Sejlskibe.

Dette billede af No. 5 Elbe under montering af master og bomme blev taget på Hvide Sande Shipyard i maj. Da var renoveringen til omkring 12 mio. kroner tæt på afsluttet. En måned efter lå lodsskonnerten på bunden af Elben. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Lodsskonnerten No. 5 Elbe, som den kendes fra sejladserne Fyn Rundt for Bevaringsværdige Sejlskibe - i reglen forrest i feltewn. Foto: Søren Stidsholt Nielsen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce