Annonce
Skjern

Efter fire naturbrande på få dage: Vidner spottede brandstifter

Brand & Redning Midtvest undrede sig over naturbrandene i Skjern, som lå meget tæt geografisk. Foto: Anita Rahbek
Politiet mistænkte, at en brandstifter var på spil i Skjern. Det viste sig at være rigtigt.

SKJERN: Godt nok er naturen tør, men tre naturbrande i Skjern i det samme område på blot to dage, virker mistænkeligt. Og det viste det sig også at være.

En fjerde naturbrand ved Ringkøbing-Skjern Aktivitetscenter på Ranunkel kort efter kl. 19.00 mandag aften, fik nemlig hjælp til at antænde. Vidner så en 42-årig mand sætte ild i noget græs og slog alarm til politiet.

- Vi hentede ham ind, og her til formiddag sidder han endnu i arresten i Holstebro, men vi skal tale med ham i dag om de tre andre brande, fortæller Bjarne Højgaard fra lokalpolitiet i Ringkøbing.

Annonce

Lørdag var der to naturbrande på den modsatte side af Ringvejen i Skjern med få timers mellemrum. Kl. 14.30 var der ild i noget beplantning på Messingvej, og kl. 17.45 måtte brandvæsnet en tur omkring Erhvervsparken, hvor der også var en naturbrand.

Skal afhøres om tre brande

Mandag kl. 13.21 gik alarmen igen, da der var opstået ild i et skovområde ved Ferrodanvej og Støberivej. Allerede de to første brande vakte politiets mistanke, men der er ikke fundet beviser for, at brandene er antændt.

Den tredje brand gav også anledning til spekulation hos brandvæsnet.

- Det er tørt, så der skal ikke så meget til, før der opstår ild, men det er ikke normalt, at det sker med så korte mellemrum, fortalte indsatsleder Rune Madsen.

Den 42-årige mand, der vil blive sigtet for branden mandag aften, kommer fra Vorbasse og har været på besøg i Skjern. Han skal nu afhøres om de tre andre brande i erhvervsområdet.

- Vi ved, at han har været i byen i løbet af weekenden, da vi har talt med ham i anden anledning, så det vil være naturligt at tage en snak om det, siger Bjarne Højgaard.

Annonce

Det er knastørt derude

Midt- og Vestjyllands Politi advarer i øvrigt om, at naturen i det vestjyske er meget tør efter en periode uden regn, hvor der til gengæld har været masser af solskin og blæst.


Det er tørt, så der skal ikke så meget til, før der opstår ild, men det er ikke normalt, at det sker med så korte mellemrum.

Rune Madsen, indsatsleder Brand & Redning Midtvest


Ifølge brandfare.dk ligger det vestjyske højt på brandfareindekset. Vegetationen er så tør, at gløder eller gnister kan antænde en brand. Brandfaren vil stige de kommende dage og brede sig til hele landet, så man skal eksempelvis passe på med at antænde bål i det fri, bruge ukrudtsbrænder og smide cigaretskodder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hvide Sande

'Hvide Sande' har stadig førstepladsen i danskernes tv-hjerter - og er nu kommet med i eksklusiv klub

Annonce