Annonce
Ringkøbing-Skjern

Efter en stille tid: Ungdomsrådet træder ind i debatten

Amalie Grøhn Damgaard blev formand for Ungdomsrådet i sommer. Siden har rådet arbejdet med branding og politiske spørgsmål, da de mere udadvendte og kulturelle events ikke har kunnet lade sig gøre på grund af corona. Alle er velkomne i rådet, lyder hendes opfordring til alle unge mellem 13 og 25 år. Foto: Karina Lodberg
Ungdomsrådet arbejder for det gode ungdomsliv. Flere tiltag er i støbeskeen, og der er plads til alle.

Ringkøbing-Skjern: De unge er i høj kurs. Eksilvestjyder er en klub for vestjyder, som er flyttet mod øst for at uddanne sig. InWestjylland er klubben for unge, som har valgt at blive i kommunen - og så er der Ungdomsrådet.

Ungdomsrådet er for alle mellem 13 og 25 år og har to spor; et kulturelt og et politisk.

- Det kulturelle har været sat på pause på grund af corona. Vi havde planlagt en koncert på Generator og en indvielse af Ungdomshuset - men det blev vi nødt til at aflyse, siger Amalie Grøhn Damgaard, formand for Ungdomsrådet.

Siden har der af coronaårsager ikke været holdt andre kulturelle begivenheder, men nu begynder det at lysne.

- Vi er begyndt at tale om, hvilke arrangementer vi kan sætte i gang her i foråret. En af ideerne er et loppemarked med måske en lille bar, hvor man kan få ryddet op og mødt hinanden. Det er håndgribeligt og et overskueligt projekt - også hvis vi bliver nødt til at ændre planer på grund af corona, siger formanden.

Annonce

For alle unge i hele kommunen

Ungdomsrådet er for alle unge i hele kommunen, understreger hun.

- Det er et fællesskab for og med unge. Vi har en kæmpe udfordring med den store geografi - så derfor er der lige nu ikke nogen med fra syd for Lem, men de er altså virkelig velkomne, siger Amalie Grøhn Damgaard.


Det er et fællesskab for og med unge. Vi har en kæmpe udfordring med den store geografi - så derfor er der lige nu ikke nogen med fra syd for Lem, men de er altså virkelig velkomne.

Amalie Grøhn Damgaard


Rådet er som sagt kulturel iværksætter men også et mødested for politisk interesserede.

- Vi er en politisk, men ikke partipolitisk organisation. Vi har høringsret, hvilket betyder, at politikerne spørger os, når de skal arbejde med ungdomspolitiske spørgsmål, så man kan også få indflydelse, når man er med her, lokker formanden.

Man kan dog også være medlem, selvom man "kun" interesserer sig for enten politik eller de kulturelle begivenheder.

Annonce

Mødested på banegården

Ungdomsrådet har fået lokaler i banegårdsbygningen i Ringkøbing - tæt på bus, tog og parkering, så det er nemt for unge fra hele kommunen at komme frem og tilbage.

Amalie Grøhn Damgaard har som formand for Ungdomsrådet også næstformandsposten i bestyrelsen for Ungdomshuset. Lokalerne i den gamle banegårdsbygning er så småt taget i brug, men der er brug for en indsats, der skal gøre lokalerne endnu mere egnede til at være ungdomshus.

- Jeg har store ambitioner på Ungdomshusets vegne. Jeg drømmer om, at her er lokaler til kreative unge. Der skal udsmykkes med kunst, måske noget graffiti, og det skal være et godt sted at være. Det bliver en milepæl for ungdomslivet i kommunen, når huset kommer helt op at køre - her skal bare ose af ungdomsliv, siger hun og kigger rundt i det store lokale.

Annonce

Baggrundsarbejde

Hvor den stille coronatid har gjort det svært at holde arrangementer, har der i stedet været tid til at arbejde med branding og markedsføring, så budskaberne når længere ud.

- Vi har heldigvis fået en del nye medlemmer i år. For dem er der selvfølgelig ikke det samme kick i at arbejde med brandingstrategi, som der er i at arrangere og komme til koncerter og andre begivenheder - men det har vi jo ikke kunnet styre,  konstaterer hun.

Det politiske arbejde har dog ikke stået stille det seneste år. Rådet har fået godkendt handleplanen af byrådets økonomiudvalg. Rådet har indsendt høringssvar til Midttrafik, da der blev varslet lukning af busrute 952X, ruten fra Ringkøbing til Aarhus, og så er de blevet spurgt til råds om, hvordan man kan engagere flere unge i efterårets kommunalvalg.

- Vi vil gerne tages med på råd og høres, hvor det er relevant. Derfor er vi også glade for, at Naturkraft har spurgt, om vi vil være med til forskellige initiativer hos dem, siger formanden og tilføjer:

- Vi skal været et synligt råd. Vi er de unges talerør, og det er fedt, at vi kan repræsentere de unge.

Derfor er det ifølge formanden også en udfordring, at alle medlemmer i øjeblikket er elever fra Ringkjøbing Gymnasium og nogle ganske få fra Det Kristne Gymnasium.

- Ungdomsrådet ér for alle. Også for dem, der ikke går på gymnasiet. Det er meget vigtigt, siger hun og opfordrer alle interesserede til at melde sig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Tarm

Brændte dæk og madrasser giver stor bøde

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

KD mødte møllekritiske borgere: I skal vide, at debatten om testcentret slider på lokalsamfundet

Annonce