Annonce
Ringkøbing-Skjern

Efter coronafund på plejehjem: Kommune ved ikke hvornår plejehjemsbeboere vaccineres anden gang

Fagchef Anja Thoft Bach har endnu ikke fået at vide, hvornår Region Midtjylland er klar med vaccinen til plejehjemmene. Arkivfoto: Rksk
Fundet af to coronasmittede medarbejdere på Egvad Plejehjem rejser spørgsmålet om, hvornår plejehjemsbeboerne kan få anden vaccination - men kommunen ved det endnu ikke.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Kommunen har endnu ikke fået at vide, hvornår Region Midtjylland er klar til at sende coronavaccine ud til anden vaccinationsrunde på plejehjemmene.

Netop tidspunktet for den anden vaccine er blevet særligt aktuelt, efter at to medarbejdere på Egvad Plejehjem i lørdags blev konstateret coronasmittede og hjemsendt. Beboerne er sat i isolation og skal nu have foretaget en PCR-test i halsen, der udføres af regionens mobile testvogn.

Men foreløbig står det hen i det uvisse, hvornår vaccinen kommer.

- Vi har endnu ikke fået en dato eller en indikation for, hvornår det kan blive. Vi har ikke hørt noget fra regionen, men jeg ved, at der blev vaccineret på plejehjemmene i Holstebro Kommune i weekenden. Det går jo i rækkefølge, og Ringkøbing-Skjern Kommune var blandt  de sidste til at få plejehjemsbeboerne vaccineret i første omgang, da vores smittetal var lave i sammenligning med andre, siger fagchef Anja Thoft Bach hos Sundhed og Omsorg.

Region Midtjylland meldte i sidste uge ud, at leverandørerne ikke havde leveret den aftalte mængde vaccine, hvilket tvang regionen til at ændre planer og udsætte vaccinationer af udvalgte borgere og kommunalt og regionalt sundhedspersonale. Regionsrådsformand Anders Kühnau forventede dog, at vaccinen ville ankomme i denne uge.

Annonce

Tidligst tre uger efter

Ringkøbing-Skjerns cirka 570 plejehjemsbeboere blev vaccineret første gang den 7. januar.

Den første vaccination giver ikke immunitet, før den anden vaccination er givet. Det anbefales, at anden vaccination skal gives tidligst tre uger og senest seks uger efter den første. Dermed kan plejehjemsbeboerne tidligst blive vaccineret torsdag den 28. januar. Efter stikket skal der gå en uge, før man kan betragte sig som beskyttet mod smitte.

Når der bliver meldt en dato ud, skal de praktiserende læger adviseres, så de kan gøre plads i kalenderen og rykke ud til plejehjemmene og vaccinere.

Annonce

Frit valg

Samme dag, som plejehjemsbeboerne blev vaccineret, begyndte også vaccinationen af personalet på plejehjem og i hjemmeplejen, som så siden er fortsat.

Kommunen har dog ikke noget eksakt tal for for, hvor mange medarbejder, der har sagt ja til vaccination.


Det er medarbejderens frie valg, men de fleste har sagt ja tak. Vi må som arbejdsgivere ikke registrere, hvem der er vaccinerede, og hvem der ikke er.

Anja Thoft Bach


- Det er medarbejderens frie valg, men de fleste har sagt ja tak. Vi må som arbejdsgivere ikke registrere, hvem der er vaccinerede, og hvem der ikke er. Det er et privat anliggende, og man skal ikke presses af arbejdsgiveren, siger Anja Thoft Bach.

Det har ikke været muligt at træffe regionsrådsformanden for en kommentar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ugens coronatal: 932 Ringkøbing-Skjernborgere har haft corona det seneste år

Annonce