Annonce
Tarm

Efter borgermøde i Tarm: - Jeg tror, at mange her ikke er blevet klogere af den debat

Karsten Jensen, næstformand i Tarm Udviklingsforum, mener at borgerne har fået nok. Foto: Jørgen Kirk
Borgmesteren siger, at han vil vækst og udvikling i Tarm. Den fornemmelse deles ikke helt efter mødet, hvis man spørger Tarm-borgere.

TARM: 3300 underskrifter indsamlet på ni dage.

Truslen om en bibliotekslukning har virkelig fået Tarms borgere op af stolene. Faktisk i så høj grad, at der måtte hentes ekstra stole og åbnes op til de øvrige sale, da Bechs Hotel torsdag aften dannede ramme om et borgermøde.

Omkring 300 var mødt frem for at høre politikerne, men spørgsmålet er så, om de er blevet klogere på, hvad politikerne egentlig vil med Tarm.

- Vi får konstant flotte ord, men der er ingen visionsplan for Tarm, og hvis der er, så er det den masterplan, som aldrig nogensinde kom i brug. Jeg tror, at mange her ikke er blevet klogere af den debat, siger Karsten Jensen, næstformand i Tarm Udviklingsforum.

I debatten sagde han til politikerne, at Tarm nok er nået dertil, hvor nok er nok. Det er som om, at Tarm altid står sidst i køen, når der skal deles penge ud. Han anerkender, at Mejeriet har fået penge, men det er i en størrelsesorden, hvor der nærmere er tale om "hold-kæft-bolsje-penge", som Karsten Jensen bemærkede det.

Heller ikke Hanne Laier, der er en af initiativtagerne til underskriftsindsamlingen, er helt sikker på, at politikerne ved, hvad de gør.

- Jeg går herfra med en fornemmelse af, at politikerne godt ved, at der lægges et stort frivilligt arbejde. Men jeg er bekymret for, om de helt ved, hvad det, der kommer ovenfra, betyder? Jo, de ved det godt, men det er så mere, om de husker det, siger Hanne Laier.

Hun konstaterer, at Tarm gennem de seneste år har mistet meget som følge af kommunesammenlægningen i 2007.

- Vi kan gøre meget som frivillige, men vi skal også have rammerne til det, mener Hanne Laier.

Borgmester Hans Østergaard (V) sagde efter mødet, at det havde gjort indtryk på ham.

- Der er jo ingen, der brænder for at nedlægge Tarm Bibliotek. Jeg tror, at alle i panelet vil tænke sig om en ekstra gang, når beslutningen skal træffes, siger Hans Østergaard.

Han ærgrer sig over, at det næsten kommer til at lyde, som om Tarm er ved at lægge sig til at dø. Men så er spørgsmålet, hvad han og de øvrige politikere egentlig vil med Tarm.

- Vi vil gerne det samme med Tarm som alle de andre byer i kommunen. Vi vil vækst og udvikling. For mig står alt åbent, og Tarm skal være en del af vores udvikling, fastslår Hans Østergaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Hjertestarter hos Fakta

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Gør din borgerpligt - gå på restaurant

Hånden på hjertet... Hvornår har du sidst spist på en restaurant i din hjemby? Hvornår har du og din bedre halvdel sagt til hinanden: "I aften går vi ud at spise på Restaurant Xxx"? Hvornår har du og en flok venner senest sat hinanden stævne på en af byens restauranter for få en kulinarisk oplevelse? Og det tæller altså ikke, at I en fredag aften dropper madlavningen og henter en pizza eller noget andet ud af huset-mad. Vi taler om et rigtigt restaurantbesøg med menukort, opvartning og hele pibetøjet. Det er længe siden, ikke sandt? Et tilbagevendende samtaleemne blandt borgere her i kommunen er, hvorfor pokker vi ikke har ret mange gode restauranter. Ikke et ondt ord om ud af huset-spisesteder eller burger-, kylling- og pommefrites-restauranter, som vi har masser af; de kan såmænd sagtens være udmærkede. Vi taler om restauranter med kok i køkkenet, spisekort og tjener, der serverer en god middag, lavet på gode råvarer til en pris, der gør det muligt for en familie at spise ude uden at blive ruineret. De findes selvfølgelig - ingen nævnt, ingen glemt. Men når vestjyder taler med hinanden om restaurant-situationen, høres en tilbagevendende klage: Der er alt for få steder, hvor vi kan spise en ordentlig middag til rimelig penge! Vi lokale er ikke alene om beklagelserne. Den seneste tilfredshedsundersøgelse blandt turister viser, at de, der rejser til vort område, har den samme oplevelse; og den er særlig gal i Ringkøbing-Skjern Kommune på trods af, at vi har millioner af turistovernatninger hvert år. Udfordringen giver turistbranchen grå hår i hovedet. Med god grund. Et bredt udbud af spisesteder af god kvalitet øger et turistmåls tiltrækningskraft. De behøver ikke at være Michelin-klasse; men de må gerne hæve sig over fast food- og buffet-niveau. Hele turistbranchen og kommunen med har fokus på madområdet, hvor nøgleordet ikke mindst er "lokale råvarer". Desværre rykker det bare ikke rigtig. Kokkene vil åbenbart hellere arbejde østpå, tjenerne ligeså, og efterspørgslen svinger vildt, alt afhængig af årstiden. Det er ikke nemt... Der er kun en udvej. Vi må alle gøre vores borgerpligt. Vi må til at spise noget mere ude!

112

Frækt indbrud i Hvide Sande: Tyve stjal designermøbler for 110.000 kroner

Annonce