Annonce
Navne

Efter 46 år i grovvarebranchen skal der være tid til tennis igen

Anne Cathrine Larsen afløser Carl Baes som økonomiansvarlig i Vestjyllands Andel. Carl Baes, der har været 46 år i grovvarebranchen, går ikke direkte på pension, men hjælper Anne Cathrine Larsen godt i gang. Foto: Jørgen Kirk
Carl Baes, der siden 2002 har været ansvarlig for samtlige Vestjyllands Andels årsregnskaber, er begyndt at trappe ned og overlade regnskabsansvaret til Anne Cathrine Larsen.

Ringkøbing: På den nylige generalforsamling i Vestjyllands Andel var der klapsalver til firmaets mangeårige økonomi- og regnskabschef Carl Baes, der har besluttet sig for at begynde at trappe ned efter 46 år i grovvarebranchen.

Han har med andre ord været med siden hulkortenes tid - og siden der var væsentligt færre nuller på regnskabstallene.

- Alene i min tid som økonomi- og regnskabschef for Vestjyllands Andel, er omsætningen steget fra 700 millioner kroner i 2002 til 2,2 milliarder kroner i regnskab 2018/2019. I samme periode er antallet af medarbejdere i økonomiafdelingen steget fra 8 til 11, siger Carl Baes.

Når han ikke går direkte på pension, hænger det primært sammen med, at han gerne vil være en del af det hold, der sikrer, at overgangen fra det gamle økonomisystem, han hovedsageligt har arbejdet i, til det nye Microsoft Dynamics 365, forløber gnidningsfrit.

- Vi er godt på vej, og vores nyeste koncernregnskab blev skabt ved hjælp af Dynamics, men jeg tror, at det er godt at have nogle, der kender det gamle system til bunds i VA lidt endnu. Selv om vi bruger så mange standardmoduler som muligt, vil der altid være nogle tilrettelser til systemet, når man skal have en omfattende forretning som vores over på et nyt system, siger Carl Baes.

- Det har været kanon at være i VA. Her er gode kolleger, sammenhold og en fantastisk ånd. Vi er i en branche med en sund konkurrence, hvor vi skal være på stikkerne hele tiden. Derfor er der også meget mere sparring med landmænd, og mere rådgivning, end der var tidligere. Det er der, hvor vi kan gøre en forskel helt tæt på kunderne, siger Carl Baes.

Det seneste regnskab viste i øvrigt, at der er kommet 90 flere medlemmer af VA sidste år, så der nu er 3993 medlemmer. Det er godt gået i en branche, hvor der bliver færre og færre landmænd.

Annonce

Carl Baes

Carl Baes er 66 år gammel.

Han kom i lære hos det daværende KFK (Korn og Foderstof Kompagniet) i Ringkøbing i 1973, og var almindelig kontorassistent til 1981.

I 1981 blev han udnævnt til bogholder. Det var han indtil 1988, hvor han fik stillingen som regnskabschef. Den stilling beholdt han indtil år 2000. Herefter var han regnskabs- controller hos KFK i Aarhus.

Da KFK lukkede i 2002, blev stillingen skiftet ud med stillingen som økonomi- og regnskabschef hos Vestjyllands Andel i Ringkøbing.

Nu hvor Anne Cathrine Larsen er klar til at tage over, er han begyndt at trappe ned, men indtil et nyt regnskabssystem er fuldt implementeret vil han fortsætte som seniorkonsulent i selskabets økonomiafdeling.

Carl Baes er født og opvokset i Ringkøbing. Sammen med sin hustru, Birthe Baes, har han boet 19 år i Silkeborg, men parret er netop flyttet tilbage til Ringkøbing, hvor de vil tilbringe deres otium, når de når så vidt.

Birthe har tidligere arbejdet på Silkeborg Data, og har nu fået job i lønadministrationen ved Holstebro Sygehus.

Parret har to børn, Rasmus og Christine, der begge bor i København, og to børnebørn.

Tid til familie og fritidsinteresser

Når Carl Baes nu begynder at trappe ned, bliver der mere tid til familien og de to store hobbies, lystfiskeri og tennis.

- En af grundene til, at Birthe og jeg har besluttet, at vi vil tilbringe vores otium i Ringkøbing, er naturen og de mange muligheder for lystfiskeri, så må det medføre nogle flere kilometer på landevejene, når vi skal besøge børn og børnebørn i København. Jeg spillede meget tennis i mine yngre år; da Ringkøbing Tennisklub var oppe på 640 medlemmer, blev jeg faktisk klubmester, så jeg glæder mig over at være kommet i gang med tennis igen, siger Carl Baes med et smil.

Spændende udvikling

Vestjylland Andels nye økonomidirektør, Anne Cathrine Larsen, blev ansat, da processen med at skifte til et nyt tidssvarende økonomisystem gik i gang.

- Det har jeg tidligere prøvet i Varde Forsyning, da forsyningen blev udskilt fra kommunen. Da skulle vi bygge en helt ny administration op fra grunden af. Den proces, synes jeg, er ret sjov. Og når vi nu skifter system i VA, så er hele virksomheden med i processen. Alle er med, og alle bidrager med deres del. Det er en sund øvelse, der sikrer, at vi får alle gode ideer på bordet, siger Anne Cathrine Larsen.

- Når du arbejder med vand, varme og spildevand, så er der en masse speciallovgivning og et meget reguleret marked, fordi kunderne jo kun har én forbindelse ind i huset. Samtidig skal regnskabet helst vise et rent nul. Det er noget helt andet at arbejde i grovvarebranchen, hvor der er meget mere konkurrence, og hvor vi skal tjene penge, så der er penge til udvikling. Men samtidig er Vestjyllands Andel jo et andelsselskab, hvor medlemmerne er både leverandører, ejere og kunder. Det er ret specielt. Og så er landbrugsbranchen bare en super spændende branche, som jeg glad for at kunne bidrage til udviklingen af, siger Anne Cathrine Larsen.

- I VA er vi helt med på bæredygtighedsdagsordenen og med længst fremme inden for økologi, proteiner fra søstjerner og græs, samt med Non-GM med meget mere. Vi skal være med i det, som fremtiden bringer. Og den udvikling vil jeg elske at være en del af også, siger Anne Cathrine Larsen.

Når Anne Cathrine Larsen ikke beskæftiger sig med systemer, regnskaber, ledelse eller udvikling, går hun gerne en runde på golfbanen.

Anne Cathrine Larsen

Anne Cathrine Larsen er 37 år.

Hun er bosat i Varde og er oprindeligt uddannet Cand. Oecon. fra Aarhus Universitet.

Hun blev ansat i Vestjyllands Andel den 1. august 2018, hvor hun kom fra en stilling som controller hos Din Forsyning, tidligere Varde Forsyning.

Siden sin ansættelse har Anne Cathrine Larsen bestredet stillingen som ERP-projektleder i Vestjyllands Andel. ERP-projektet går ud på at overflytte VAs gamle regnskabssystem til Microsoft Dynamic 365. Det er en opgave, der nu er langt fremme, men endnu ikke helt afsluttet. Anne Cathrine Larsen vil fortsat lede overgangen til Dynamics efter at hun er blevet udpeget til CFO i Vestjyllands Andel.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tarm

Sutsko giver lighed mellem kønnene i Nepal

Leder

De små snublesten - og det brændende spørgsmål til dig, der skændede gravstenene

Når du læser disse linjer, er jeg på vej mod Berlin. Engang Hitlers heilende nazi-inferno af en by. Senere en delt by, hvor murens iskolde zigzag-ar adskilte familier og venner. I dag en hjertelig og åben by, som - parallelt med alt det sprudlende og sjove - hele tiden minder verden om fortidens grusomheder. Berlin er byen, hvor mange tusinde Stolpersteine, snuble-sten, sætter små messing-mindesmærker i fortovene. Hver eneste sten er et minde over ét af de myrdede ofre for nazisterne. Messingstenene ligger foran de huse, hvor ofrene boede. På dem står der meget lidt og forfærdeligt meget: Et navn. En fødselsdato. En deportationsdato. Stedet for mordet: Auschwitz, Neuengamme, Sachsenhausen eller hvad dødsfabrikkerne ellers hed. Også på andre måder minder Berlin og Tyskland hele tiden sig selv og os andre om det, der aldrig må glemmes og aldrig må gentages. Som i den 19.000 kvadratmeter store 'skov' af betonsøjler, der er rejst tæt ved Brandenburger Tor til minde om de myrdede jøder. Som på Gleis 17 på S-bahnstation Grünewald - perronen, hvorfra nazisterne deporterede deres ofre direkte til udryddelseslejrene. Som i det jødiske museum, hvor arkitektur og udstilling i forening gør den besøgende svimmel og kvalm. Som gennem sporene efter Berlinmuren; spor, som man igen kun ser, hvis man kigger ned på fortovet netop der, hvor zigzag-arret er markeret. Over gadeplan er Øst- og Vestberlin i dag mange steder svære at skelne fra hinanden. Det samme er vi mennesker, når vi kigger ordentligt på hinanden. Er du jøde, asatroende eller grundtvigianer? Buddhist? Missionsk? Muslim? Katolik? Ateist? Hvad du end tror eller ikke tror på; uanset din hudfarve og din herkomst - så er du et menneske. Du skal behandles som ét, ligesom du skal behandle andre som netop det, de er: Mennesker. Tysklands mange 'Denkmahls' holder erindringens sår åbne for de, der tør røre ved dem. Når jeg om lidt går rundt i Berlin, vil jeg som altid kigge ned mod snublestenene i respekt for dem, der blev myrdet. Når jeg ser op igen, ville jeg gerne - ansigt til ansigt - møde ét af de mennesker, der valgte at markere Krystalnatten ved at skænde jødiske gravsten med maling og klistre nazistiske jødestjerner på postkasser. Dybest set har jeg bare ét spørgsmål: Hvorfor?

Skjern

Faster Andelskasse skal sammenlægges med københavnsk pengeinstitut

Annonce