Sport

Efter 40 års frivilligt arbejde: Ringkøbing-ildsjæl får DBU-pris

Mogens Skaaning Madsen (th.) modtog mandag eften DBU Jylland Regio 2's Gør en forskel pris 2018. Foto: Pressefoto.

Der var priser i farvandet, da DBU mandag aften uddelte frivillig-priser. Mogens Skaaning Madsen fra Ringkøbing IF blev hædret med DBU Jylland Region 2's Gør en forskel-pris 2018, mens Anne og Sophie fra Ulfborg fik initiativprisen for at rejse et pigefodboldhold i byen.

Vestjylland: Det var til anerkendende klapsalver fra en fyldt sal i Aulum Fritidscenter, at Mogens Skaaning Madsen modtog DBU Jylland Region 2's Gør en forskel pris 2018 mandag aften. Den ihærdige pensionist og klubmand, der fortsat slår sine folder i Ringkøbing IF, hædres for sin frivillige indsats gennem mere end 40 år.

I prisindstillingen fra den vestjyske klub lyder det:

- Mogens Skaaning Madsen har gennem en menneskealder ydet sit allerbedste for RIF i forskellige sammenhænge. I sine ungdomsår som fodboldspiller og siden 1970'erne som mangeårigt bestyrelsesmedlem og -formand.

Anne Sig Bernhard og Sophie Krogh Jensen fik initiativ-prisen for at have startet et pigefodboldhold i Ulfborg med 20 spillere i alderen 7-11 år. Foto: Pressefoto.

Tirsdagsholdet

Selvom Mogens Skaaning Madsen i dag har forladt bestyrelseslokalet, så er engagementet fortsat stort - kræfterne bliver bare brugt et andet sted, lød budskabet fra DBU Jylland Region 2's næstformand, Torben Nielsen.

Nu fungerer Skaaning Madsen som leder for Tirsdagsholdet; en gruppe pensionister, der tager sig af forefaldende praktisk arbejde i og omkring klubhus og anlæg.

Mogens og de andre servicerer klubbens 550 medlemmer ved at kridte baner, tømme skraldespande, male klubhus og meget andet. Men Ringkøbing-ildsjælen sørger også for at aflægge et ugentligt referat til klubbestyrelsen, så de er opdaterede på praktiske udfordringer og lignende.

- Klubben vil ikke kunne fungere uden vores yderst værdsatte tirsdagshold. Er der én, der om nogen gør en forskel, så er det Mogens Skaaning Madsen og hans tirsdagshold, lyder det anerkendende fra klubben.

Sammen med æren modtager Mogens Skaaning Madsen en pengepræmie på 4000 kroner.

Ulfborg-piger hædret

For et år siden fyldte pigefodbolden ikke meget i SHN/Ulfborg. Nogle enkelte spillere var aktive i klubben, men de var ikke nok til at stille hold og måtte spille kampe med klubbens drengehold.

To syttenårige piger ville det anderledes og påtog sig trænergerningen. De ville etablere et pigefodboldhold, der kunne stille op til kamp, og snart efter havde Anne Sig Bernhard og Sophie Krogh Jensen samlet et holdt på omkring 20 spillere i alderen 7-11 år.

På DBU Jylland Region 2's årsmøde i Aulum mandag aften fortalte Anne og Sophie i fællesskab med Jan Hansen fra SHN/Ulfborgs fodboldudvalg om, hvordan de er kommet i gang med trænergerningen.

Pigerne roste klubben og Jan Hansen for altid at hjælpe og stå til rådighed og fremhævede det som vigtige faktorer for, at de fortsætter arbejdet. De tre fodboldfrivillige modtog klapsalver fra salen, og så ventede der pigerne en overraskelse.

Næstformand i DBU Jylland Region 2, Torben Nielsen, overrakte Anne Sig Bernhard og Sophie Krogh Jensen Åge Eltons Initiativpokal for deres engagement i pigefodbolden i SHN/Ulfborg.

Et mønstereksempel

Det er vigtigt at vise andre unge i området, at man kan gøre en forskel, hvis man involverer sig og tager ansvar, lød det fra SHN/Ulfborg i sin prisindstilling.

- Det er rigtig positivt, at vi har fået Anne og Sophie med på trænersiden. De viser overfor de andre unge i området, at man gør en forskel for andre, hvis man involverer sig. De små spillere ser op til dem til træning, de små flokkes om dem i hallen eller på anlægget, de små hilser på dem i byen. Vi vil så gerne gøre det til en trend i vores Ulfborg IF, at de unge involverer sig tidligt, og det er Anne og Sophie et mønstereksempel på.

Klubben fortæller i indstillingen, at selvom Anne og Sophie gik til opgaven som fodboldtrænere uden erfaring, men har de været dygtige til at omgås de yngre piger og er med deres positive indstilling blevet rollemodeller.

- De små piger ser op til Anne og Sophie fordi de er friske, omgængelige, sjove og i det hele taget bare gode til de små. De er deres rollemodeller. De er piger, de er unge, altid i godt humør, og det er så fantastisk at det er dem, der er trænere og ikke sådan nogle gamle hoveder som nogle af os andre, skriver SHN/Ulfborg i sin indstilling.

Sjov og udviklende træning for små piger

Hvad de to piger ikke havde af trænererfaring i starten, har de fået med tiden. De var desuden så heldige at blive del af et lokalt pigefodboldprojekt, som har stillet en rådgiver fra DBU til rådighed. Her har de fået inspiration til træningsøvelser og lege, som gør deres træning sjov og udviklende for de små fodboldpiger, lyder det i indstillingen.

Selvom vinteren er lige på trapperne, og træerne har smidt de sidste blade, så spiller pigerne i Ulfborg fortsat. Det er nemlig lykkedes Anne og Sophie at fastholde spillerne og har etableret flere hold til indendørs fodbold.

Oveni hæderen modtog Anne Sig Bernhard og Sophie Krogh Jensen også en pokal og 5000 kroner.

0/0
Fodbold For abonnenter

Offsidereglen bruger de ikke, men tredje halvleg hitter: Grønbjerg har fået fodboldfeber

Sport

Jeppe Morell får perfekt sparring før titelkamp

Fodbold

Tredje kamp i træk uden scoringer

Fodbold

Skjern røg af topstriden: Det er da megatræls

Skjern Håndbold For abonnenter

Se jubelbillederne fra Skjerns storsejr

Gamle Dage Live For abonnenter

Morten maste sig frem i machomiljøet: Blå mærker forsvinder, men sejrene gør ikke

Ringkøbing IF

RIF slukkede sejrstørken mod topholdet: Enormt tiltrængt sejr

Fodbold

To røde kort hjalp Spjald IF til sejr