Annonce
Ringkøbing

Efter 11 ugers ventetid kan tyske Antje endelig se sin kæreste: - Jeg er bare mega-glad

Antje Kruse er et af de gladeste mennesker i Højmark i dag. Efter omkring 11 ugers ventetid kan hun endelig møde sin tyske kæreste igen. Foto: Sebastian Engelberth Hansen
Antjes kæreste bor i Bremen, men nu kan han godt fylde benzintanken på sin bil og gøre klar til at køre mod Danmark og Højmark.

Højmark/Bremen: - Jeg er så glad, for jeg har ventet så længe på den her melding. Jeg ved slet ikke, hvad jeg skal sige.

Ja, der var stor glæde i stemmen, da 41-årige tyske Antje Kruse fra Højmark tog telefonen klokken 9.30.

Glæden skyldes, at en af udmeldingerne fra politikerne går på, at hun fra på mandag igen kan få lov til at møde sin tyske kæreste, der bor i Bremen. Normalt har de besøgt hinanden hver eller hver anden weekend, men det er snart 11 uger siden, de givet hinanden et kram og kysset hinanden.

- Det er bare så overvældende, og jeg kan næsten ikke forstå, at vi får lov til at mødes igen, lyder det glad fra Antje Kruse, der i øvrigt må indrømme, at hun faktisk ikke kan sige, om kæresten i Bremen er lige så glad, som hun er, og han har ikke endnu sat sig i bilen for at køre nordpå.

- Nej, for han sover stadig, og jeg har slet ikke snakket med ham, men jeg skrev en besked til ham klokken halv et i nat, og nu sidder jeg faktisk bare og venter på, at han ringer. Men det er i hvert fald sikkert, at vi skal ses hurtigst muligt, og det bliver en tiltrængt genforening, lyder det med smil i stemmen.

Det bliver nok heller ikke på mandag, de skal mødes, selv om det er fra mandag, at listen over anerkendelsesværdige formål, bliver udvidet, så udlændinge, der ejer et sommerhus i Danmark, kærester, bedsteforældre og forretningsfolk, må krydse grænsen.

- Vi skal jo begge to arbejde på mandag, men jeg satser på, at genforeningen bliver i begyndelsen af juni, lyder det fra Antje Kruse.

Annonce

En lille bøn til statsministeren

Selv om hun er glad på egne og mange andres vegne, har hun alligevel en lille bøn til statsminister Mette Frederiksen og resten af Folketinget.

- Der er stadig mange mennesker, der ikke må mødes. De, der har en kæreste eller pårørende i for eksempel Holland eller England, er selvfølgelig skuffet lige nu, og jeg føler virkelig med dem. Derfor skal min bøn lyde, at så mange andre nationaliteter som overhovedet muligt får den samme mulighed, som jeg og min kæreste nu har fået, siger Antje Kruse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vestjylland For abonnenter

Fåreavler har i øjeblikket fundet en form for fred med ulven: - Skal det gøre lidt ondt, så hælder jeg til den løsning

Navne For abonnenter

Blev dansk på Grundlovsdag: Andreea er det gode eksempel for hendes tosprogede elever på Kirkeskolen

Annonce