Fodbold

Effektive Videbæk IF fik sæsonens første sejr

Det blev meget afgørende, at Videbæk IFs træner Ruben Nielsen satte de to angribere Danni Berthelsen og Morten Martinsen på banen i anden halvleg mod Skjern GF, for de scorede hver et enkelt mål til sejr på 3-1. Foto: John Thomsen
Tre mål på tre afslutninger inden for målrammen gav Videbæk IF en sejr på 3-1 ude over Skjern GF i serie 2 pulje 21.

Skjern: Tre afslutninger inden for målrammen og tre scoringer. Jo bundholdet Videbæk IF viste stor effektivitet, da de torsdag hentede sæsonens første point ved at besejre Skjern GF 3-1.

Efter spil og chancer var det misvisende, og det var Videbæks træner Ruben Nielsen godt klar over.

- Vi spillede ikke flot, men det var heller ikke afgørende. Efter vi smed en føring på 4-1 i weekenden var det vigtigste, at vi arbejdede stenhårdt i dag ud fra en lidt mere defensiv opstilling, end vi plejer. Vi forsøgte at lukke godt af, og det lykkedes takket være især en god kamp af målmand Frederik Markussen. Fodboldmæssigt var vi et stykke fra vort normale niveau, men vi fightede, og de tre point giver en smule nyt håb i bunden, sagde Ruben Nielsen efter kampen.

Hans tropper fik en ønske start. Hjørnespark til forstolpen i det tredje minut blev headet på trekantsammenføjningen af Henrik Thorsager, hvor efter Dennis Rabjerg let kunne sende riposten i mål til 1-0.

Meget mere så man ikke til Videbæk i første halvleg. De havde ikke flere afslutninger, og de havde nok at gøre med at holde stand.

Det lykkedes til gengæld fint, for Skjern var ikke effektive nok.

Først forsømte Jakob Ørbæk Juel-Nielsen at få afsluttet efter bandespil med Kasper Chopart. Kasper Chopart headede lige over efter hjørnespark, og senere vred Chopart sig fikst fri i feltet på en bold fra Martin Pagaard, men Frederik Markussen reddede meget flot. Det samme gjorde målmanden senere på endnu et godt skud fra Kasper Chopart, mens Jakob Ørbæk Juel-Nielsen havde frit skud tæt forbi mål.

Det kunne nærmest ikke blive ved med at gå for Videbæk, og det gjorde det da heller ikke efter pausen.

Martin Pagaard, der var Skjerns bedste mand offensivt, brød igennem i venstre side, og hans tværbold kunne en fremstormende Kristian Knak skubbe i mål til 1-1.

Derfra havde Skjern meget spil, men åbne chancer fik de ikke trods flere pæne opløb.

Så var det, Videbæk viste effektivitet efter to indskiftninger af to friske angribere i Danni Berthelsen og Morten Martinsen.

Først sendte Dang Jensen et hjørnespark til bagstolpen, hvor Danni Berthelsen, der nok er serie 2s bedste mand i hovedspillet, fik lov at stå alene, og så scorede Danni Berthelsen selvfølgelig til 2-1 på hovedstød.

Og søreme om ikke det blev 3-1 kort efter. Danni Berthelsen sendte en stikning ud i højre side til Morten Martinsen, der så målmand Martin Rasmussen stå langt ude af sit mål, og så lobbede Morten Martinsen sikkert bolden i mål.

- Spillemæssigt var det godkendt af os. Vi scorer bare ikke mål nok, og så lukkede vi to dumme mål ind på dødbolde. Det var skidt, sagde Skjerns træner John Pagaard.

Serie 2 pulje 21

Skjern GF-Videbæk IF 1-3

Mål: 3. minut: 0-1 ved Dennis Rabjerg. 53. minut: 1-1 ved Kristian Knak. 78. minut: 1-2 ved Danni Berthelsen. 83. minut: 1-3 ved Morten Martinsen. Advarsler til Skjerns Jonas Fowle efter 39 minutter og Nicolai Bro Iversen efter 79 minutter. Skjern skiftede Jakob Ørbæk Juel-Nielsen, Simon Pagaard og Frederik Tønder ud med Kristian Knak, Mikkel Præst og Frederik Akselsen i pausen. Videbæk skiftede en skadet Simon Madsen ud med Tobias Kynde efter 35 minutter, og midt i anden halvleg kom Danni Berthelsen og Morten Martinsen på banen for Nikolaj Haahr Olesen og Lasse Gade.

0/0
Annonce
112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Ildsjælen Frederikke nyder gymnastik og fællesskab: - Når jeg cykler forbi skolerne, vinker børnene til mig

112

Knivstikkeri i Ådum: Fuld mand stak sin kammerat

112

Udrykning i nat til genbrugsplads: Småt brændbart futtede af

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

Ringkøbing-Skjern

Kram til alle i uniform fra mor og far, da 20-årig blev fundet i live i vandet på Ringkøbing Fjord

112 For abonnenter

Der gælder ingen promilleregler for små både

Ringkøbing-Skjern

Efter timelang eftersøgning: Helikopter finder ung sejler i god behold i vandet

Ringkøbing

Slut med sygedagpenge: Jobcentret siger stadig nej til kræftramte Hilde

Annonce