Sport

Ebbe Sand vil både dyrke talenter og ende i top-3

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Den kommende Brøndby-træner får lov til at udtage holdet til kampene, men han skal også se talenterne an.

Der skal flere talenter med dansk pas op fra Brøndbys ungdomsafdeling og ind på førsteholdet i de kommende år.

Det fortæller Ebbe Sand, som sammen med resten af Brøndbys bestyrelse har besluttet, at de unge talenter skal have mere fokus, end tilfældet er i dag.

Halvdelen af truppen skal udgøres af spillere af egen avl, lyder målet over en årrække.

Den ambition skal kombineres med en målsætning om at slutte i top-3 i Superligaen.

- Det er som sagt over en årrække, og det ser jeg som værende realistisk. Men vi smider ikke fem helt unge spillere ind i startopstillingen. Det er en transition.

- Det vil altid være en kombination af, at vi har et etableret fodboldhold, hvor vi også har økonomien til at hente spillere udefra, siger Ebbe Sand.

I de seneste sæsoner har der ikke været mange spillere af egen avl på holdet, og det skal der laves om på.

- Når de unge kommer ind på et sammenspillet og etableret fodboldhold, så skal der være plads til et par stykker af dem.

- Men det er ikke sådan noget, vi gør fra den ene dag til den anden. Det har vi kunnet tidligere, og jeg forventer, at det er muligt igen, siger Ebbe Sand.

Endnu er der ikke ansat en permanent Brøndby-træner, men den kommende træner vil få lov til udtage de spillere, der er bedst fra uge til uge.

- Det bliver ikke dikteret, hvem der skal spille. Men to-tre talenter skal løbende træne med to-tre gange om ugen, så man kan se dem an, og så de kan vænne sig til niveauet og træningskulturen. Det er en klub-beslutning.

- Det er selvfølgelig træneren, der sætter holdet. Så er det min opgave at sammensætte truppen og styre hvor mange, der er på førsteholdet, siger Ebbe Sand.

Tirsdag oplyste Brøndby, at tre af klubbens talenter rykkes op på førsteholdet efter sommerferien.

Som sportsdirektør vil Ebbe Sand arbejde på at trimme truppen, så der kan blive plads til de unge talenter.

- Kunsten er, at truppen ikke bliver for bred. Hvis vi har for mange spillere i superligatruppen, så bliver det svært for en træner. Det er en balancekunst.

- Det gælder om at have et miks af erfarne spillere, som de unge kan læne sig op ad. Men omvendt skal der heller ikke være 20 spillere, der tror, de skal spille alle kampe fra start, siger Ebbe Sand.

Brøndby skal også ud at handle til sommer, men det bliver spillere, der kan gå direkte ind i startopstillingen.

- Ja, det vil det være, understreger sportsdirektøren.

/ritzau/

0/0
Annonce
Tarm For abonnenter

Jonas har fans verden over - men skal stadig gå tur med hunden Pepsi hjemme i Tarm

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Qvist vil have Vesterhav Syd-høringssvar i byrådet

Kultur

Ny udstilling og nye bøger: Kunsten sætter tanker i værk

112

Hærværk: Bil fik skåret dæk op og blev sprayet med hvid maling

Læserbrev

Teatret OM: Kulturkraft med hjerne og hjerte

Læserbrev: Det er på alle måder en gave til ”Naturens Rige”, at Teatret OM er kommunens egnsteater. Det kan vi være særdeles stolte af og taknemmelige for. Teatrets virke er lokal, national og international kulturkraft med både hjerne og hjerte. I min optik er det præcis de mentale vitaminer, som både kultur og natur i Ringkøbing-Skjern Kommune kan bruge som grobund for kunstens utallige muligheder. Kort og godt mentalhygiejne til folket af højeste karat. Teatret OM har nu i en uge vist sit værd i forbindelse med markeringen af teatrets 30 års jubilæum. Temaet for ugen har været ”UR-NAT 2019”. Ganske genialt er der byttet lidt rundt på bogstaverne i NATUR! Med et overflødighedshorn af højdepunkter rundt i kommunen, har der blandt andet været parader, gadeteater, gøgl, musik, koncerter og stylte artisteri i verdensklasse. Da der fredag eftermiddag var ”kulturflod” fra torvet i Ringkøbing til havnen, var der tæt på 1000, der fik et vitamintilskud af oplevelser, som man kan leve længe på. Kulturchef Per Høgh gav teatret og flodbølgen en række rosende ord med på vejen. Herlig uhøjtidelig var han i sin tale på torvet. Dette gjaldt også formanden for kultur- og fritidsudvalget, Erik Viborg, da han i tirsdags i Vestjyllands Kunstpavillon i Videbæk, stod bag den officielle åbning af ”UR-NAT 2019”. Med ham ved roret for dette udvalg er der bestemt masser af håb for kulturens trivsel i kommunen. I sin tale var Viborg ikke en søvndyssende politiker, men et ærligt og autentisk menneske, der brænder for den livsglæde, Teatret OM står for. Et egnsteater som ledes af et team af stærke og stolte kvinder, som faktisk ikke findes lige i ”Naturens Rige”!

Ringkøbing-Skjern

K-formand har haft samtaler med nye kandidater

Videbæk For abonnenter

Borgere går i aktion: Vil have bedre internet

112

Brand hos Nordsø Fisk: Flammerne brændte hul i taget

Annonce