Sport

Ebbe Sand vil både dyrke talenter og ende i top-3

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Den kommende Brøndby-træner får lov til at udtage holdet til kampene, men han skal også se talenterne an.

Der skal flere talenter med dansk pas op fra Brøndbys ungdomsafdeling og ind på førsteholdet i de kommende år.

Det fortæller Ebbe Sand, som sammen med resten af Brøndbys bestyrelse har besluttet, at de unge talenter skal have mere fokus, end tilfældet er i dag.

Halvdelen af truppen skal udgøres af spillere af egen avl, lyder målet over en årrække.

Den ambition skal kombineres med en målsætning om at slutte i top-3 i Superligaen.

- Det er som sagt over en årrække, og det ser jeg som værende realistisk. Men vi smider ikke fem helt unge spillere ind i startopstillingen. Det er en transition.

- Det vil altid være en kombination af, at vi har et etableret fodboldhold, hvor vi også har økonomien til at hente spillere udefra, siger Ebbe Sand.

I de seneste sæsoner har der ikke været mange spillere af egen avl på holdet, og det skal der laves om på.

- Når de unge kommer ind på et sammenspillet og etableret fodboldhold, så skal der være plads til et par stykker af dem.

- Men det er ikke sådan noget, vi gør fra den ene dag til den anden. Det har vi kunnet tidligere, og jeg forventer, at det er muligt igen, siger Ebbe Sand.

Endnu er der ikke ansat en permanent Brøndby-træner, men den kommende træner vil få lov til udtage de spillere, der er bedst fra uge til uge.

- Det bliver ikke dikteret, hvem der skal spille. Men to-tre talenter skal løbende træne med to-tre gange om ugen, så man kan se dem an, og så de kan vænne sig til niveauet og træningskulturen. Det er en klub-beslutning.

- Det er selvfølgelig træneren, der sætter holdet. Så er det min opgave at sammensætte truppen og styre hvor mange, der er på førsteholdet, siger Ebbe Sand.

Tirsdag oplyste Brøndby, at tre af klubbens talenter rykkes op på førsteholdet efter sommerferien.

Som sportsdirektør vil Ebbe Sand arbejde på at trimme truppen, så der kan blive plads til de unge talenter.

- Kunsten er, at truppen ikke bliver for bred. Hvis vi har for mange spillere i superligatruppen, så bliver det svært for en træner. Det er en balancekunst.

- Det gælder om at have et miks af erfarne spillere, som de unge kan læne sig op ad. Men omvendt skal der heller ikke være 20 spillere, der tror, de skal spille alle kampe fra start, siger Ebbe Sand.

Brøndby skal også ud at handle til sommer, men det bliver spillere, der kan gå direkte ind i startopstillingen.

- Ja, det vil det være, understreger sportsdirektøren.

/ritzau/

0/0
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Hilde-sagen diskuteret i udvalg: Loven er overholdt siger udvalgsformand

112

Veteranbil ødelagt af ild: Folkevognsrugbrød brød i brand

Fodbold For abonnenter

Måltørken skal stoppes: RIF er på jagt efter to målfarlige angribere

Ringkøbing-Skjern

Nu kommer der flere byggegrunde i Ringkøbing-Skjern Kommune

Tarm For abonnenter

Sebastian har fået bevis på, at han kender de uskrevne regler på en arbejdsplads

Læserbrev

Tre gode råd: Hold ferie når du har ferie

Læserbrev: Sommerferien nærmer sig. Uanset om du foretrækker aktiv ferie eller afslapning, uanset om du foretrækker Søborg eller Sardinien, så er det tid til at holde fri fra dit arbejde. Der er stadig opgaver, du skal have færdiggjort, den sidste ferieplanlægning skal på plads, og måske er tiden efter din ferie allerede godt belagt med møder og opgaver. Her får du 3 råd, der kan hjælpe dig til at holde ferie, når du har ferie: Forbered dit fravær - At gå på ferie med løse ender, ubesvarede mails eller opgaver, der måske ikke kan lande nogle steder, er ikke et godt udgangspunkt for en afslappende ferie. Sørg for at planlægge løsningen af opgaver, der skal afsluttes inden ferien, og få overdraget opgaver til kollegaer, der skal overtage ansvaret i din fravær. Lav gerne en liste over opgaver, du skal prioritere, når du vender tilbage, så de ikke rumsterer unødigt i din ferie. Begræns din tilgængelighed i ferien - Du er vant til at holde dig ajour med de arbejdsmæssige opgaver via email. Du er på sms og på de sociale medier, og hverdagen er præget af høj tilgængelighed og et stort informationsflow. Beslut, hvad der er væsentligt for dig i din ferie. Hold dig fra arbejdsmailen og tænk over, i hvor høj grad du egentlig har brug for det sædvanlige informationsflow din ferie. Vi mennesker er forskellige, og du skal finde ud af, hvad der virker for dig. For nogle fungerer det at tjekke arbejdsmailen i ferien, men vær opmærksom på, at du nemt vender tilbage i arbejdstænkning. Kom godt tilbage - Hvis det overhovedet er muligt, så sørg for at afsætte tid til at følge op, når du kommer tilbage. Det er forskelligt for os hver især, hvor store bunkerne er, når vi vender tilbage, men du kender sikkert fornemmelsen af at skulle i gear igen. Men ved du, at du har tid til lige at lande i jobbet og opgaverne på en god måde efter ferien, så giver det dig en bedre ferie og en bedre opstart. Hold helt ferie fra dit job, når du har ferie. ...Og ha’ så en rigtig god ferie

Hvide Sande

Vært på nyt boligprogram på TV 2: Jeg er tosset med Hvide Sande

Hvide Sande

Nu skal Hvide Sande-vraget på Fanø fjernes - ellers koster det

Hvide Sande

Strid om fødevarefestival i Hvide Sande: Arrangør sætter advokat på sagen