Annonce
Læserbrev

Jannis hund blev syg, og det blev dyrt: - Hvem holder øje med dyrlægen?

Læserbrev: Jeg har en historie, som jeg gerne vil dele med andre hunde-ejere og i særlig grad med dyrlæger.

Kort fortalt blev min dejlige hund for nylig syg af noget, der lignede forstoppelse. Og så går man jo til dyrlæge. Han tog en plastikhandske på højre hånd – mærkede efter i endepartiet og konstaterede – betændte analkirtler. Vi fik 20 penicillin-piller med hjem og 10 smertestillende. Vi var der ikke over 10 minutter – pris: 933 kroner. Tre dage efter kom vi igen - hundens tilstand var ikke i nærheden af at være bedre. En hånd omkring bugen – tja – kræft måske? Svært at sige. Men tag til Varde Dyrehospital – de kan noget. Prisen er sådan cirka 60.000 med operation og kemokur, sagde manden. Pris for otte minutter uden handske – små 600 kroner. Fejldiagnosticering kom slet ikke på tale.

Men står fuldkommen paf og tager hjem og håber det bedste. Men det skete ikke. Smerterne blev værre og om aftenen den 14. januar ringede jeg til vagthavende på klinikken, som desværre viste sig at være vores ”ven”. Der var ikke tale om at tilbyde at komme for at lindre hunden med en sprøjte. Han ville gerne åbne klinikken for os til den tredobbelte pris. Men, sagde jeg, jeg kan ikke få hunden ud i bilen. – Tjae – så har du et problem, lød svaret. Og sekunder senere: Hvad ringer du i grunden for?

Min hund døde næste formiddag, efter at søde mennesker på vejen og deres dyrlæge havde forsøgt at lindre smerterne.

Jeg har selvfølgelig talt med Den danske Dyrlægeforening, fordi jeg vil høre, om der ikke er faste takster for fagfolk, der kalder sig dyrlæger. En beskæmmet dame svarede: Det er der ikke.

I dag hvor der svindles med alt, bare det går lige ind på kontoen – må man spørge: Hvem holder øje med dyrlægerne? De tager nogle priser, så man tager sig til hovedet – og deres faglige organisation snorker tilsyneladende himmelhøjt. Da jeg dagen efter skulle til tandlæge, fortalte jeg min historie, og så kom det tankevækkende svar: Før hen var det os, der blev skældt ud for tårnhøje priser – men i dag er det dyrlægerne – og med rette.

Så husk hundeejere – spørg hvad det koster – og koster det kassen – så skift dyrlægen ud eller klag til ministeren. Det er på høje tid, vi får fat i nakkeskindet.

Annonce
Arkivfoto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Ørskovs mor ansat i stilling, som datteren fik trumfet igennem i byrådet

Læserbrev

Burde Danmarks Naturfredningsforening skifte navn til Danmarks NaturForureningsForening?

Læserbrev: Jeg synes, det er beskæmmende endnu en gang at se Danmarks Naturfredningsforening demonstrere sin magt, bare fordi de kan, og samtidig bruge naturbeskyttelseshensyn som undskyldning eller påskud. Sagen vedrørende 11 sommerhusområder på Holmsland Klit, hvor der af juridiske årsager skal dispenseres fra §3-restriktioner, når der skal bygges om, bygges til eller nybygges, er endnu et eksempel på DN's evige trang til at demonstrere magt uden skelen til, om det nødvendigvis gavner naturen. Jeg tror, alle med bare minimal indsigt i denne sag er enige om, at det er rent juristeri, når kommunerne ikke i tide fik lokalplanerne på plads i disse såkaldte "aftaleområder", inden den nuværende naturbeskyttelseslov trådte i kraft i starten af halvfemserne. Nu er de berørte grundejere så blevet gidsler i en sag, hvor DN åbenbart har trang til at demonstrere sin magt. Dette uagtet, at parterne i sagen er enige om, at ingen har begået denne juridiske fodfejl med forsæt. Men tilbage til naturen, som bør være DN's fokus i denne sag. Foregår der rent faktisk overgreb på uerstattelig og jomfruelig klit hede i disse områder? For overblikkets skyld skal vi huske på, at små 10 procent af Danmarks areal for nuværende er §3-område og herunder stort set al ubebygget areal på Holmsland Klit. Vi vader i bogstaveligste forstand i natur til knæene, uanset hvilken vej vi skal. Det er efterhånden almindeligt at DN er første hurdle, uanset hvad der skal laves. Om det er oprensning af en gammel grøft eller renovering af en sti eller bare udskiftning af et tørrestativ, så skal DN høres og være tilfreds. I denne sag snakker vi om 7-800 sommerhusgrunde, altså sandsynligvis knap 100 hektar. Det kan så vurderes i forhold til de cirka 25.000 hektar §3-arealer, der er alene i Ringkøbing-Skjern Kommune. Det er da også forkasteligt, at vi som borgere skulle formaste os til at bruge en lille smule natur. Nu er DN heldigvis blevet enig med sig selv om, at hvis bare der er hyben nok på grunden, så vil man ikke bruge sin magt ... Så kære grundejere; få nu smidt nogle hyben i jorden, så er der ikke flere problemer med DN. Hyben er i øvrigt en invasiv plante, som stat, kommuner og private, herunder grundejerforeninger, bruger en masse energi og penge på at bekæmpe i klitterne.

Kultur

Børnetegning som altertavle og ingen Jesus på korset: Lettere amputeret kirke genåbner

Annonce