Annonce
Ringkøbing-Skjern

Dyr lydinstallation i klitterne fik flere tæsk: Drop de kulturelle eksperimenter

Et kunstprojekt i klitterne blev omdrejningpunkt til en debat om eksperimenterende kultur på byrådsmødet tirsdag: Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix
SF'er undrer sig over, at flere politikere nu lægger afstand til en kunstinstallation i klitterne. Byrådet har nemlig selv stemt for en kulturpolitik med plads til eksperimenter.

Hvide Sande: Det kan ikke være Poul Krebs-koncerter det hele.

Sådan sagde kulturudvalgsformand Erik Viborg (V), da han i december forsvarede en beslutning om at bruge 300.000 kroner til lydkunst i klitterne ved Hvide Sande ved Hvide Sande udtænkt af to konservatoriestuderende.

På byrådsmødet tirsdag var der endnu en gang hug til projektet, da byrådet skulle godkende en ny regional kulturaftale.

Her valgte løsgængeren Svend Boye Thomsen nemlig at stemme imod at bruge 300.000 kroner på at sætte højttalere ud i klitterne og dét, han kalder "et temmelig abstrakt kunstprojekt", som er en del af kulturaftalen.


Vi vil bruge 2,7 procent af kulturbudgettet til at tænke stort og eksperimentere, som byrådet selv har godkendt det,

Pia Vestergaard (SF), næstformand i kulturudvalget


Nogenlunde samme opfattelse havde både Kristian Bøgsted (DF) og Lennart Qvist (K), som dog begge bakkede op om aftalen.

Annonce

Slå ud med armene

Næstformand i kulturudvalget, SF's Pia Vestergaard undrer sig over det politiske forbehold. Det er nemlig et enigt byråd, som står bag kommunens kulturpolitik, som netop lægger op til, at slå ud med armene.

- Der står i vores politik, at vi skal turde eksperimentere og tænke stort, og at naturen skal bruges som ramme for kultur- og fritidsaktiviteter. Rigtig meget kultur rammer den brede befolkning. Vi vil bruge 2,7 procent af kulturbudgettet til at tænke stort og eksperimentere, som byrådet selv har godkendt det, sagde Pia Vestergaard på byrådsmødet.

Det formildede dog ikke Boy Thomsen, som mener, at opfordringen til eksperimenter helt bør fjernes fra den kommunale kultur- og fritidspolitik. Han har tidligere slået til lyd for, at han heller så pengene brugt til kommunens svageste

Annonce

Brølende kronhjorte

Det ærgrer Pia Vestergaard.

- Der skal være plads til alle holdninger. Men jeg synes, det er en ærgerlig debat. Byrådet har sat nogle penge af til kultur. Vi går ikke ud og tager pengene fra det sociale område. Når vi har sagt, at vi skal tænke stort, så skal der være plads til andet end brølende kronhjorte. Der skal også være plads til noget, der er anderledes, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Skjern Håndbold

Ambitiøst talentakademi fyrer to trænere: Afløserne er Skjerns ligatrænere Kasper Søndergaard og Claus Dalgaard-Hansen

Skjern For abonnenter

31-årige Danni skal modernisere Tvindmøllen til fremtiden: - Jeg vil tro, at den også kører om 50 år

Annonce