Videbæk

Dygtige 6. klasse-elever vandt et halvmaraton i naturfag

Vium-Troldhede Skoles 6. klasse var så heldige at vinde i halvmaraton-afdelingen. Eleverne har over flere uger forberedt sig grundigt på Naturfags-arrangementet. PR-foto

Nr. Vium-Troldhede Skoles elever skulle blandt andet give deres bud på et højt letvægtstårn og et hus udarbejdet i målestoksforholdet 1-5 med indbygget lys.

Troldhede: 5. og 6. klasse fra Nr. Vium-Troldhede Skole deltog tirsdag 5. februar i Naturfagsmaraton-arrangementet i Borris.

Skolens 6. klasse var så heldige at vinde i halvmaraton-afdelingen. Eleverne har over flere uger forberedt sig grundigt på arrangementet, så det var meget stolte elever, der vendte hjem som vindere sammen med deres lærer Mette Fomsgaard.

Naturfagsmaraton er, som det fremgår af titlen, en konkurrence inden for naturfagene. Eleverne har blandet andet skulle give deres bud på et højt letvægtstårn, et hus udarbejdet i målestoksforholdet 1-5 med indbygget elektronik (lys), et system til afkøling af bananer, og meget mere.

Her ses vinderbeviset fra Vium-Troldhede Skoles 6. klasse. PR-foto

Stolt skoleleder

Skoleleder Mads Degnbol fortæller:

- Er du stolt af os, Mads, spurgte eleverne mig i dag. Og ja, det må jeg sige ja til. Jeg er meget stolt på deres og skolens vegne. Nr. Vium-Troldhede Skole arbejder målrettet på at udvikle elevernes evner inden for kodning af Lego WeDO, Mindstorm og Microbit, og så er det pragtfuldt at kunne konstatere, at vi i åben konkurrence med andre skoler synligt er lykkedes med indsatsen. Så 6. klasse har fået rundstykker i dag.

- Faktisk nåede skolens Natur og Teknik-lærer kun lige tilbage til skolen i Troldhede tids nok til, at hun kunne nå at deltage i et kursus i brug af Lego Mindstorm. Lige nu er vi ikke helt klar over, om klassen skal videre til en landsfinale i naturfag, men bliver det tilfældet, er 6.-klasses eleverne 100 procent klar. De har som et andet håndboldlandshold fået blod på tanden og vil gøre alt for at vinde igen, fortæller Mads Degnbol.

0/0
Ringkøbing

Travl påske for tyvene: Fire indbrud på én vej

112

Bil udsat for hærværk

Videbæk

1512 så gudstjeneste på Troldhede Tube

Videbæk

Madstedet Spjald fortsætter i Grønbjerg Forsamlingshus

Videbæk

Børn og ældre mødtes til sundhed og sjov

Videbæk

Sundhedsfokus en hel uge i Fjelstervang

Videbæk

Konfirmation i Herborg Kirke søndag d. 28. april klokken 10.00

Videbæk

Maste-sagen: Vad og Søndergaard fra Herborg tager en ny tur til Christiansborg