Annonce
Udland

Dyb bekymring i Europa over optrappede kampe i Syrien

Anas Al-Dyab/Ritzau Scanpix
Der er tale om grove krænkelser af folkeretten og humanitære love i Syrien, mener tre store EU-lande.

Storbritannien, Tyskland og Frankrig udtrykker mandag dyb bekymring over eskalerende kampe i det nordvestlige Syrien, hvor over 120 civile er blevet dræbt inden for få dage.

I sidste uge rykkede Syriens hær med støtte fra Ruslands luftvåben frem i en landoffensiv mod oprøreres sydlige flanke i provinsen Idlib og dele af omliggende provinser.

- Den militære optrapning må stoppe, hedder det i en fælles erklæring fra de tre store EU-lande.

Erklæringen, som blev udsendt af det britiske udenrigsministerium, siger, at der rettes luftangreb mod befolkningscentre, og at der anvendes tøndebomber. Og målene for angrebene omfatter civil og humanitær infrastruktur, især skoler og sundhedscentre.

- Der er tale om grove krænkelser af folkeretten og humanitære love, hedder det.

FN's kontor for humanitære anliggender sagde i sidste uge, at et stigende antal angreb i det nordlige Syrien har tvunget mange til at flygte.

- Over 152.000 kvinder, børn og mænd er blevet tvunget fra deres hjem i områderne omkring Aleppo og Idlib alene i den seneste uge, sagde David Swanson fra FN's kontor for humanitære anliggender.

Idlib-provinsen var i efteråret beskyttet mod regimets offensiver takket være en aftale med regimet. Men siden den jihadistiske alliance Hayat Tahrir al-Sham, der står opført i Vesten som terrorgruppe, i januar vandt kontrol over området, er angreb blevet optrappet løbende.

FN siger, at mindst 200 civile er blevet dræbt.

Der bor over tre millioner i regionen, som nu udsættes for tiltagende bombardementer.

Menneskerettighedsgruppen Human Rights Watch opfordrer i en appel mandag det internationale samfund til at lægge pres på alle sider i den syriske konflikt for at få dem til at afsløre, hvad der er sket med "titusindvis af forsvundne".

/ritzau/AFP

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Afgift på affald fra loppemarkeder: Det er en ommer

Læserbrev: I Ringkøbing-Skjern Kommune roser politikerne det mangfoldige frivillige arbejde, der udføres i vores kommune. Hvor længe kan vi holde motivationen blandt de frivillige til at fortsætte, hvis pengene for vores salg på loppemarked og genbrugsbutikker skal være med til at dække en del af kommunes udgifter ved affaldshåndtering. Vi er 55 frivillige organisationer, som er blevet pålagt ekstra udgifter og skal betale 2012 kroner om året. Mon ikke dette tiltag administrativt går op i hat og briller. Vi modtager rigtig mange ansøgninger. Alle vores penge går til velgørenhed på forskellig vis. En stor del af vores midler uddeler vi til det lokale børne- og ungdomsarbejde. Der er rigtig mange frivillige som gør et kæmpe arbejde for at minimere mængden af affald, sælge de genbrugte ting og dermed giver mulighed for, at andre kan bruge det fremfor at aflevere det på genbrugspladsen. Det kan man kun kalde bæredygtighed i Naturens Rige. Det er en win-win sag, færre varer til genbrugspladserne og respekt for de frivilliges arbejde. Vi fra Videbæk Y`Mens Club tilslutter os de argumenter, som er fremført af Blå Kors Genbrug, Plejehjemmets venner og Kirkens Korshær og håber, at beslutningen kan blive omstødt og ændret politisk.

Navne

Hotel Falken går et niveau op

Annonce