Annonce
Ringkøbing-Skjern

Du skal sortere affald i 10 typer: Regerings-udspil mødes med glæde af udvalgsformand

Står det til regeringen, skal vi sortere affald i 10 forskellige fraktioner. Morten Stricker/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix
I Ringkøbing-Skjern Kommune hilser formanden for teknik- og miljøudvalget forslaget fra regeringen om, at vi skal sortere op til 10 forskellige typer affald velkomment.
Annonce

RINGKØBING-SKJERN: - Det er dejligt, at de kommer med udspillet nu. Vi har manglet en landsdækkende ordning, så affaldet behandles ens over hele landet.

Det fastslår John G. Christensen (S), formand for teknik- og miljøudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune, i en kommentar til regeringens forslag om, at vi skal til at sortere op til 10 forskellige typer affald.

Ringkøbing-Skjern Kommune står lige på tærsklen til at indføre et nyt affaldssorterings-system: Til efteråret skal vi alle sortere madaffaldet fra det øvrige affald, og får i den forbindelse nye affaldsbeholdere.

Anden etape af kommunens nye affaldsordning drejer sig om sortering af genanvendelige materialer, og den udrulles i 2023.

I øjeblikket skal borgerne selv sortere de forskellige fraktioner - glas, pap, papir, metal og plastik - og aflevere dem på miljøstationer eller genbrugspladser. I fremtiden skal disse fraktioner også kildesorteres i de enkelte husstande.

Annonce

10 fraktioner

I dag sorterer man de fleste steder i landet mellem fem og syv typer affald; det er noget kommunen selv bestemmer. Men regeringens forslag går altså ud på at indføre ensarterede regler, så affald sorteres på samme måde over alt i landet, uanset om det er i hjemmet, sommerhuset, på arbejdspladsen eller i det offentlige rum.

Nogen kunne måske tro, at det vil komme Ringkøbing-Skjerns affaldsplaner på tværs, men det er absolut ikke tilfældet, fastslår John G. Christensen.

- Vi ved ikke helt, hvilken praktisk betydning, det får for vore planer. I nogle tilfælde kan mere end én fraktion ryge "i samme hul", i andre tilfælde vil man kunne klare sig med en spand mere eller måske en pose til eksempelvis batterier eller brugt tøj. Men jeg kan ikke se, at det skulle være et problem for os.

- I Ringkøbing-Skjern har vi haltet noget efter, når det drejer sig om sortering af affald, og det kan meget vel være en fordel for os, nu da vi alligevel står med foden på det nederste trin, og skal til at indføre en helt nu affaldsordning; vi skal ikke til at lave om på systemer, der allerede er i brug, siger han.

- Så helt overordnet er jeg meget tilfreds med, at der nu kommer ensrettede regler, fastslår John G. Christensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Søndervig Vandværk går solo og investerer for 18 millioner

Ringkøbing-Skjern

Lige nu: Ingen vand flere steder i Søndervig og Hvide Sande

Skjern

Kokain-kørsel giver stor bøde

Annonce