Annonce
Kultur

Du skal skynde dig: Pop-up-udstilling i den gamle stationsbygning varer kun tre dage

Per Oscar Jensen viser sine billeder i den gamle stationsbygning i Ringkøbing torsdag-lørdag i denne uge. Foto Kunstneren.
Maleren Per Oscar Jensen viser sine billeder i Ringkøbing - men kun for en kort bemærkning; udstillingen varer fra torsdag den 28. november til lørdag den 30. november.
Annonce

RINGKØBING: Vil man se Per Oscar Jensens billeder i Ringkøbing, skal man skynde sig!

Udstillingen, der åbner torsdag den 28. november i den gamle stationsbygning, slutter nemlig igen allerede på lørdag.

- Normalt foregår mine udstillinger i gallerier og kunstmuseer med en lang udstillingsperiode. Men i det sidste halve år har jeg forsøgt at afprøve en ny udstillingsform, der måske kunne vise sig at være et spændende initiativ. Udstillingerne er arrangeret af mig selv, og med vilje sat til kun at vare maksimalt fire dage, siger Per Oscar Jensen.

- Ideen går ud på, at jeg finder en egnet location, og får en udstilling til at "poppe op" i en kort periode. På den måde får jeg præsenteret min kunst på en mere uforudsigelig måde og på nye steder hver gang.

- Håbet er med denne udstillingsform at forsøge at opnå en mere koncentreret, bedre og mere frisk oplevelse for den besøgende.

Per Oscar Jensen er faldet for Ringkøbings gamle stationsbygning, der jo er på vej til at blive et kulturelt samlingspunkt i byen, og torsdag til lørdag i denne uge kan man altså se et udvalg af hans billeder i den del af bygningen, hvor der tidligere har været kiosk, ølgalleri med videre.

Et eksempel på Per Oscar Jensens kunst, som man kan stifte nærmere bekendtskab med i denne uge i den gamle stationsbygning.
Annonce

Popart

Per Oscar Jensen - der er uddannet på kunstakademiet i København - startede for alvor karrieren som kunstner i slutningen af 60'erne, hvor han blev meget påvirket af pop art, nyrealisme og superrealisme.

- Det fik stor betydning for mit forhold til maleriet. Fotografiet blev her brugt som en underbyggende funktion for en realisme, som ikke udelader en eneste detalje, ofte med detaljer fra hverdagens brugsgenstande og livet omkring os, en spejling i en butiksrude, et gadekryds, en parkeret bil på en stille vej. Senere blev denne realisme langsomt nedbrudt for mig, og de genkendelige elementer i mine malerier gik i opløsning. Tilbage var kun lyset, refleksionerne og strukturen. De seneste år er de realistiske figurer langsomt vendt tilbage igen, dog i en ny og enklere form med en klarere farveholdning, siger kunstneren.

- Mine seneste malerier og akvareller er stadigvæk opbygget af genkendelige, fragmenterede, dagligdags genstande, som for eksempel: stole, bilvrag, sofaer, vinduer, døråbninger, tomme rum, forladte hjem, skyggeagtige personer som betragter omverdenen, personer som bevæger sig gennem rummet, personer som bevæger sig ud af billedfladen, lysreflekser med et fysisk nærvær, frit svævende genstande i halvabstrakte rum, tekst-brudstykker som løsrevne associationer i den kompositoriske opbygning.

Der er åbent fra 11 til 16 alle tre dage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Planteavlselever er klar

Tarm

18-årig standset uden kørekort

Annonce