Annonce
Ringkøbing

Du er min øjesten: Børn og kolleger sagde festligt farvel til Annette efter 30 år i Krummeluren

Et sidste knus: Annette Tornsberg Mach siger farvel til børnene i Krummeluren. Foto Poul Osmundsen.
Annette Tornsberg Mach troede, det bare var en helt almindelig skoledag, da hun torsdag gik på arbejde. Det var det ikke. Børn og kolleger havde lavet en sammensværgelse for at hylde hende.
Annonce

Ringkøbing: "Du er min øjesten, en bette dejlig en er du", gjalder det ud over skolegården i Rindum fra en 20-30 barnestruber.

"Du er et stykke af himlens blå. Alverdens lykke, den vil du få", fortsætter de med glade blikke rettet mod øjeblikket hovedperson - pædagog Annette Tornsberg Mach.

Hendes øjestene er i alt fugtige, for den modtagelse havde hun ikke ventet, da hun ved 13-tiden gik på arbejde i Krummeluren. Det var godt nok en særlig dag, for torsdag var hendes sidste arbejdsdag efter 40 år som ansat ved Ringkøbing-Skjern Kommune, heraf 30 år i skolefritidsordningen Krummeluren.

- Men mit ansættelsesforhold ophører først officielt den 1. august, så det kommer helt bag på mig, at de har gjort så meget ud af mig i dag, sagde Annette Tornsberg Mach, mens hun med et rørt smil tørrede øjnene.

Konfetti, flag og vimpler: Annette Tornsberg Mach modtages af kolleger og børn. Foto Poul Osmundsen.

Men hendes kolleger ville det anderledes.

- Annette fortjener at blive hyldet for de mange år, hun har lagt sin energi i Krummeluren, fastslog Karen Muldbjerg Jensen.

Derfor havde hun og de andre kolleger lavet en lille sammensværgelse, der også involverede børnene - omend ungerne først fik besked om planen torsdag morgen, så ingen uforvarende kom til at afsløre det hele. Også Annettes mand, Torkild Mach, var en del af sammensværgelsen.

Annonce

Den røde løber

Mens Karen Muldbjerg Jensen holdt Annette Tornsberg Mach hen med snak over en frokost i Mach-parrets hjem, der bekvemt nok ligger lige over for Krummeluren, havde kollegerne forrygende travlt med at hænge vimpler og balloner op, rulle den røde løber ud, placere flag og blomsterkummer og placere konfettibombe-bevæbnede pædagoger på strategiske steder; også ungerne blev stillet op.

Børnene hilser Annette Tornsberg Mach med sang. Foto Poul Osmundsen.

- Det her gør vi for Annettes skyld. Vi skal gøre, så hun bliver megaglad, sagde én af pædagogerne, og den var børnene helt med på.

Den valgte sang var "Du er min øjesten", som ungerne kender ud og ind, fordi de under corona-krisen har sunget den for beboere på byens plejehjem. Men den passede også godt på Annette Tornsberg Mach, mente de.

Annonce

En stor overraskelse

Ved 13-tiden løb overraskelsen så af stabelen, og alt gik, som de sammensvorne havde planlagt: Annette Tornsberg Mach blev overdænget med blinkende konfetti, fik blomster, og blev hyldet med sang, mens sommersolen skinnede, som om den også var med i sammensværgelsen.

Den røde løbe var rullet ud på Annette Tornsberg Machs sidste arbejdsdag. Foto Poul Osmundsen.

Efter sangen var adskillige af børnene henne for at sige farvel til den populære Krummelure-veteran, der i sin tid var med til at starte skolefritidsordningen i Rindum, og - corona-tid eller ej - der blev udvekslet nogle varme knus.

- Hun har været her i 100 år, mente én af børnene.

Nu blev så "kun" til 30 år, men Annette Tornsberg Mach lagde ikke skjul på, at hun vil savne både børn og kolleger.

Savnet er gensidigt:

Annette Tornsberg Mach og kollegaen Karen Muldbjerg Jensen klapper af børnenes sangpræstation. Foto Poul Osmundsen.

- Jeg vil savne hende meget som kollega; vi har arbejdet sammen i de 24 år, jeg har været ansat, og jeg kan slet ikke forestille mig, at hun ikke lige skal skrå over vejen og komme over til os og børnene, sagde Karen Mulbjerg Jensen.

Heldigvis bor hun jo blot et halvt stenkast fra Krummeluren.

- Og jeg tror, jeg kommer til at "gå forkert" mange gange; jeg kan slet ikke lade være med at komme her for at se, hvordan de allesammen har det, sagde Annette Tornsberg Mach.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Er indstillet til wildcard: Skjern håber på europæisk håndbold i denne sæson

Ringkøbing-Skjern

Politiet beder om hjælp: To dekorerede figurer savner deres ejer

Ringkøbing-Skjern

Politisk top langer ud: Sommerpakke rammer skævt og skal laves om nu

Skjern

Ni ud af 10 sæsonkortholdere har gentegnet: Skjern håber på flere end 500 tilskuere

Annonce