Danmark

DSB afprøver ny løsning: Pendlere kan køre en måned gratis

Efter sommerferien - og når første del af sporarbejdet mellem Korsør og Ringsted er slut - kan pendlere over blandt andet Storebælt få refunderet udgiften på op til 30 dages pendlerkort, hvis de køber et kort, der gælder til minimum 59 dage. Arkivfoto: René Strandbygaard/DSB
Efter sommerferien tilbyder DSB pendlere, blandt andet over Storebælt, 30 dages gratis pendlerkort. Det er både en kompensation for de gener, pendlerne får af forårets omfattende sporarbejde på Vestsjælland, og et forsøg på at lokke nye kunder ind i togene.

Storebælt: DSB er klar med et ekstraordinært tilbud til sine kunder - både de nuværende og dem, som DSB håber at lokke ind i togene. Kort fortalt kan passagerer med et pendlerkort, som gælder til strækningen over Storebælt eller mindst fire zoner på strækningerne Korsør-Roskilde eller Rødby-Roskilde, få tilbagebetalt et beløb svarende til 30 dage af pendlerkortets værdi. Det er en betingelse, at pendlerkortet skal være købt mellem 1. august og 30. september og gælde til minimum 59 dage.

Tilbuddet fra DSB skyldes, at de togrejsende over Vestsjælland fra slutningen af marts frem til midten af juni vil blive generet af et massivt sporarbejde, som skal foretages nu, fordi skinnerne er nedslidte.

- Pendlerkortets 59 dages gyldighed skal være mellem 1. august og 31. december 2019 - men hvorfor kan man ikke bare få refunderet sit pendlerkort for den periode, hvor sporarbejdet foregår?

- Fordi vi har valgt at lave det som et tilbud til at fastholde vores kunder, siger Aske Wieth-Knudsen, underdirektør i DSB Kommerciel.

- Vi er godt klar over, at vi generer dig i en periode, og vi er også klar over, at i den periode kører vi med væsentlig nedsat kapacitet, så mange vil måske vælge andre løsninger end toget. Vi har ikke lyst til, at man investerer i en bil og ikke kommer tilbage til os, så med det her tilbud ønsker vi at sige: Hvis du bliver hos os, så giver vi dig et rigtig godt tilbud, når sporarbejdet er overstået.

- Så I vil gerne undgå, at jeres rejsende fravælger toget frem mod sommerperioden?

- Vi er klar over, at flere af dem sikkert vil fravælge toget, mens sporarbejdet står på, men bare de kommer tilbage til os, når sporarbejdet er overstået, vil vi være rigtig glade.

- Så man kan som pendler sige: Jeg finder en anden løsning, mens sporarbejdet foregår, og så kommer jeg tilbage og scorer rabatten til sidst?

- Ja, det kan man sagtens, og rabatten er ikke kun målrettet eksisterende kunder. Hvis man i dag har en bil og er træt af at sidde i kø på Køge Bugt-motorvejen ind mod København, kan man også få tilbuddet og købe to måneder for en måneds pris.

- Laver I samme form for tilbud, når Banedanmark næste år skal i gang med at renovere Slagelse Station?

- Det er ikke umuligt. Det her er et forsøg i forbindelse med det helt ekstraordinært store sporarbejde, som påvirker mere end seks millioner rejser. Så der er tale om en ekstraordinær situation. Vi håber selvfølgelig på, at vi kan fastholde de eksisterende kunder, men så sandelig også at vi kan få nye kunder i toget.

- Og det er klart, at jo større en succes det bliver, jo større er chancen også for, at det er noget, vi vil gøre igen.

Du kan læse mere om betingelserne for at få refunderet 30 dage og se, hvordan du får pengene udbetalt, på DSB's informationsside om sporarbejdet mellem Korsør og Ringsted.

0/0
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

'Praksis-partisan' efter Produktionsskolens lukning: Vi skal stadig give de unge troen på, at de kan noget

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Flere vil i de ukendtes grav - kirkegård åbner ny afdeling med anonyme grave

Danmark

DMI varsler hedebølge: Mere end 28 grader i flere dage i træk

Indland For abonnenter

16-årige Gitte blev myrdet for 40 år siden: Morderen er aldrig fundet

Vestjylland For abonnenter

Varmen og orm er værre end antallet af genudsættelser af vardelaks

Vestjylland For abonnenter

Leo fra Vemb blev 80 år: - Han var en klippe

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Vestjylland

Lystfisker langer ud efter fiskeopsynsmand, der fangede 79 laksefisk

Ringkøbing

Mildere klima stiller vestjyske æbler bedst: - Det ser fornuftigt ud, siger lokal avler

Hvide Sande

Vesterhav Syd: Snart går svejsningen af røde rør ved Holmsland Klitvej i gang

Annonce