x
Annonce
112

Druk-party i provinsen igen-igen: Festende unge tilsvinede atter toiletbygning på Ringkøbing Havn

Sådan ser der ud, når der har været fest på toilettet på havnen i Ringkøbing. Privatfoto.
Havnefoged Niels Tarpgaard Nielsen træt af, at offentligt toilet svines til af personer, der - som han udtaler - ikke kan finde ud af, hvordan man skal opføre sig.

RINGKØBING: Et mildest talt irriterende syn mødte havnefoged Niels Tarpgaard Nielsen øjne, da han tirsdag morgen åbnede døren ind til det offentlige toilet ved autocamperpladsen på Ringkøbing Havn.

Overalt flød det med flasker - hvoraf nogle var knuste - serpentinere og andre efterladenskaber efter noget, der åbenlyst havde været en fest, præget af opløftet stemning.

Det var tredje gang på kort tid, der havde været "Party i provinsen", som det hedder i Hej Matematiks sang, i toiletbygningen. Og endnu engang stod Vej- og Parkafdelingens folk over for opgaven med at få ryddet op.

- Det var faktisk nogle brugere af toilettet, der gjorde mig opmærksom på, at der igen havde været fest, og jeg har siden fået fortalt, at nogen mandag aften havde hørt technomusik fra toilettet, siger Niels Tarpgaard Nielsen.

Politiet hørte første gang om den alternative festadresse i Fiskerstrædet den 9. januar, hvor der blev drukket alkohol på toiletterne på havnen efter mørkets frembrud. Her mødte politiet op og lukkede festen.

Onsdag i sidste uge modtog politiet en anmeldelse om, at der tirsdag igen havde været fest, og hvor festdeltagerne havde efterladt glasskår og cigaretskodder.

Annonce
Kommunens vej- og parkfolk tjekker nu, om der er sket skader ud over svineriet. Privatfoto.

Atter en fest

Mandag aften skete det så igen. Om der er sket skader ud over rodet, tør Niels Tarpgaard Nielsen ikke sige, men han lægger ikke skjul på, at han under alle omstændigheder er træt af svineriet.

- Det er en dårlig måde at holde fest på, og desværre et eksempel på, at det er de få, der ødelægger det for de mange, der godt kan finde ud af at bruge faciliteterne ordentligt.

Havnefogeden har ingen forklaring på, hvorfor det pludselig er kommet på mode at feste på toilettet i Fiskerstræde.

- Måske har de ingen andre steder at være. Men under alle omstændigheder undrer jeg mig da også over, hvem der fester, og drikker en kasse øl en mandag aften; hvor mange unge gør det?

Niels Tarpgaard Nielsen håber, at der snart kommer styr på festivitassen.

- Det ville være ærgerligt, hvis vi skulle til at indføre restriktioner som for eksempel at aflåse toilettet; det ligger et sted, hvor det bruges af rigtig mange mennesker, der færdes på havnen, og til daglig holder kommunens folk det pænt og rent.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Unfair at A-kassemedlemmer behandles dårligere end selvstændige

Læserbrev: I kølvandet på coronavirussen har regeringen og Folketinget handlet effektivt: Den ene hjælpepakke har afløst den anden. I 3F er vi særligt glade for trepartsaftalen, der sikrer mange lønmodtagere deres job. Desværre melder mange nye sig hele tiden ledige. De ikke-forsikrede selvstændige har allerede fået deres hjælpepakke. Nu har vi også brug for en, der sikrer de forsikrede lønmodtagere en bedre dagpengesats. Siden statsminister Mette Frederiksen valgte at lukke Danmark ned, er der kommet 79 ekstra ledige i 3F Ringkøbing-Skjerns A-kasse. Det svarer til en stigning på 26,2 procent! Det er 79 lønmodtagere, der går væsentligt ned i indtægt som følge af coronapandemien. De lønmodtagere har krav på den samme beskyttelse som selvstændige, der er ramt af krisen. De selvstændige kan få en understøttelse på op til 23.000 kroner om måneden. Sådan skal det være. Desværre kan forsikrede medlemmer af 3F og andre A-kasser højst få ca. 19.000 kroner, som er den maksimale dagpengesats. Det er unfair, at medlemmer der solidarisk hver måned indbetaler til en A-kasse for at sikre sig mod løntab, får mindre end dem, der ikke betaler. Derfor bør der indføres et tillæg til de forsikrede lønmodtagere. Helt konkret skal satsen stige med en tredjedel af det nuværende beløb, hvilket betyder, at forsikrede vil få en sats på ca. 25.000. Højreorienterede debattører fra bl.a. Cepos har kritiseret forslaget, fordi de mener, at det vil være svært at rulle tilbage og giver et incitament til at gå arbejdsløs. Det giver ingen mening, fordi forslaget kun er målrettet coronakrisen og arbejdsløsheden er uforskyldt. Desuden kender jeg ikke nogen af mine medlemmer, der har lyst til at gå arbejdsløse. Ligesom de selvstændige, der har tabt deres livsgrundlag, ønsker ledige 3F’ere også kun at vende tilbage til deres arbejde. Ingen skal gå fra hus og hjem som følge af denne krise. Den øgede sats vil samtidig sikre, at efterspørgslen øges. Vi skal stå sammen i den svære situation. Derfor skal de ledige lønmodtagere også have ekstra hjælp!

Ringkøbing-Skjern

Fra frontlinjen: Restriktioner betyder kreative metoder - baby vejet på køkkenvægt

Annonce