Annonce
Vestjylland

Dropper planer om vindmøllepark ved Husby

- Der er sket meget, siden sagen første gang landede på vores bord, og det er ikke nogen hemmelighed, at jeg aldrig har været begejstret for placeringen af møllerne, siger Karsten Filsø (SF). Arkivfoto.
Kommunen vil alligevel ikke tillade, at der opsættes møller nordøst for Husby. - Med en havvindmøllepark ud for Thorsminde bliver området belastet rigeligt, siger Karsten Filsø (SF).

Husby: Udsigten til at staten vil lave en havvindmøllepark ud for Thorsminde, samt at møllerne stod placeret tæt på et naturfølsomt område, fik onsdag økonomiudvalget til at droppe planerne om at lave en vindmøllepark nordøst for Husby.

- Der er sket meget, siden sagen første gang landede på vores bord, og det er ikke nogen hemmelighed, at jeg aldrig har været begejstret for placeringen af møllerne. Derfor er jeg også glad for, at vi i denne sag er kommet frem til, at vi afviser ønsket, siger formand for kommunens klimaudvalg, Karsten Filsø (SF).

Planerne om en vindmøllepark har været flere år undervejs.

Men efter et veto fra Erhvervsstyrelsen har man fra kommunens side været nødt til at ændre i planerne og reducere området, hvor møllerne kan opstilles og reducere antallet.

- Jeg går meget ind for grøn energi. Men i det her område, synes jeg, at vi har andre værdier at tænke på. Det er blandt andet et område med mange fugle. Samtidig må vi også sige, at planerne om at lave en havvindmøllepark ud for Thorsminde betyder, at området allerede får mange møller, siger Filsø.

Alle partier i byrådet bakker op om afslaget - minus Venstre, der nu vil have sagen i byrådet.

Ifølge gruppeformand, Jens Kristian Hedegaard (V), handler det om, at man har brugt meget tid og dermed også penge på sagen, og at man er kommet frem til en løsning, som kan rummes indenfor reglerne:

- Så synes jeg ikke, at vi bare kan komme og sige nej efterfølgende. Det er ikke rimeligt, siger Hedegaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Forskelsbehandling: For regeringen er staten vigtigere end børnene

Læserbrev: Regeringen har sammen med støttepartierne vedtaget, at der nu endelig skal sendes penge ud til de trængte børneinstitutioner. Det er også på tide, at vores børn og pædagoger får bedre vilkår. Dog sniger sig en forskelsbehandling ind, som gør det tydeligt for mig, at regeringen og “børnenes statsminister” er mere statens minister end børnenes. Pengene går kun til de offentlige institutioner. Så er du forældre til et barn og har valgt en anden pasning en statens - det kan være, fordi du vil have mindre digitalisering, en særlig kost eller et bestemt værdigrundlag - ja så er dine børn ikke ligeså vigtige for regeringen som dem i offentlig pasning. Regeringen vil med sit forslag sikre, at den statslige opdragelse i den offentlige pasning bliver bedre. Det er altså vigtigere for regeringen at sikre statens opdragelse af børnene end det er at sikre forældrenes frie valg. Nogle vil mene, at forældre selv kan betale for at vælge staten fra. Det gør de også. For mig er det vigtige barnet. Som skattebetaler vil jeg gerne, at skattekronerne går lige til alle børn - uanset hvor de er passet. Det handler om at sikre lige mulighed for alle forældre og alle børn. Det er frihed og børnevelfærd. At favoriserer offentlige institutioner er for mig et tydeligt tegn på en regering, der har mere fokus på staten end på barnet.

Annonce