Vestjylland

Dropper planer om vindmøllepark ved Husby

- Der er sket meget, siden sagen første gang landede på vores bord, og det er ikke nogen hemmelighed, at jeg aldrig har været begejstret for placeringen af møllerne, siger Karsten Filsø (SF). Arkivfoto.
Kommunen vil alligevel ikke tillade, at der opsættes møller nordøst for Husby. - Med en havvindmøllepark ud for Thorsminde bliver området belastet rigeligt, siger Karsten Filsø (SF).

Husby: Udsigten til at staten vil lave en havvindmøllepark ud for Thorsminde, samt at møllerne stod placeret tæt på et naturfølsomt område, fik onsdag økonomiudvalget til at droppe planerne om at lave en vindmøllepark nordøst for Husby.

- Der er sket meget, siden sagen første gang landede på vores bord, og det er ikke nogen hemmelighed, at jeg aldrig har været begejstret for placeringen af møllerne. Derfor er jeg også glad for, at vi i denne sag er kommet frem til, at vi afviser ønsket, siger formand for kommunens klimaudvalg, Karsten Filsø (SF).

Planerne om en vindmøllepark har været flere år undervejs.

Men efter et veto fra Erhvervsstyrelsen har man fra kommunens side været nødt til at ændre i planerne og reducere området, hvor møllerne kan opstilles og reducere antallet.

- Jeg går meget ind for grøn energi. Men i det her område, synes jeg, at vi har andre værdier at tænke på. Det er blandt andet et område med mange fugle. Samtidig må vi også sige, at planerne om at lave en havvindmøllepark ud for Thorsminde betyder, at området allerede får mange møller, siger Filsø.

Alle partier i byrådet bakker op om afslaget - minus Venstre, der nu vil have sagen i byrådet.

Ifølge gruppeformand, Jens Kristian Hedegaard (V), handler det om, at man har brugt meget tid og dermed også penge på sagen, og at man er kommet frem til en løsning, som kan rummes indenfor reglerne:

- Så synes jeg ikke, at vi bare kan komme og sige nej efterfølgende. Det er ikke rimeligt, siger Hedegaard.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Redningsaktion på fjorden: Lys fra mobiltelefon reddede ung sejler

Skjern

Mand omkom i solouheld i morges: Blev erklæret død på stedet

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Testmøllesag i nye problemer: Skal finde 20 millioner til lovet lufthavnsudstyr

Ringkøbing

Vandringsmænd slog deres egen rekord: Fynboer indsamlede 85.553 kroner til kritisk syge børn

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

112

Ung sejler blev reddet i land - nu mangler båden

112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

Ringkøbing-Skjern

Kram til alle i uniform fra mor og far, da 20-årig blev fundet i live i vandet på Ringkøbing Fjord

Sommerland

’Lille Louisiana’ ligger i Videbæk: Jeg blev helt imponeret, da jeg så bygningen

Annonce