Annonce
Tarm

Drikkelag endte i flere knivstik: 56-årig sendt bag tremmer i syv måneder

Et drikkelag endte med at en 56-årig mand stak sin makker med en kniv. Foto: Claus Horsted, JFM
56-årig får dom på syv måneders ubetinget fængsel for at stikke drikkeven med en kniv flere gange.

ÅDUM: To mænds fælles drikkelag endte i juli med at den ene, en 56-årig mand, stak sin kammerat, der var gået ud som et lys, med en kniv adskillige gange.

Den 56-årige nægtede sig skyldig, da sagen var for retten i Herning for nylig. Han fortalte, at han ganske rigtigt havde været til stede i boligen på Tøstrupsvej ved Ådum på dagen, men han huskede ikke meget.

Udover at han dog havde nogle indre billeder af, at han snittede sin drikkemakker i tøjet og ved hans øre. Dermed kom der heller ikke en forklaring på, hvad der ledte til knivstikkeriet.

Makkeren havde syv til otte snit på kroppen og havde i sagens natur ikke gjort modstand. Men trods den 56-åriges forsøg på at skade den sagesløse mand, var snittene dog hverken livstruende eller havde efterladt alvorlige skader. Det var alene overfladiske snit, der var fordelt på bryst, mave, arm, ben samt på hals og ryg.

Den 56-årige blev derfor dømt for grov vold og får syv måneders ubetinget fængsel. Manden er ved to tidligere retssager blevet dømt for vold efter den milde paragraf, hvilket retten tog i betragtning, da straffen blev udmålt. Den 56-årige skal desuden betale en erstatning på knap 11.000 kroner til sit offer.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Kvinder: Gå hjem og hold fri resten af året

Læserbrev: Danske mænd får i gennemsnit 15 procent mere end deres kvindelige kolleger. Det er sådan cirka halvanden månedsløn. Så hvis kvinder og mænd skal have lige løn for lige arbejde, skal kvinderne have sidste arbejdsdag den 13. november og først møde op igen til januar. I 1976 fik Danmark lov om ligeløn. Det er 43 år siden, men målet er ikke nået endnu. Skal vi for alvor gøre noget ved det, så skal der ny lovgivning til. Ellers har ligelønnen meget lange udsigter. Det vil være absurd, hvis vores børns eller børnebørns generationer på arbejdsmarkedet skal arve uligelønnen. I England har de fået en lov, der pålægger arbejdspladser med flere end 250 ansatte at offentliggøre seks bestemte nøgletal for de ansatte kvinders og mænds løn – herunder forskellen på dem. Derudover skal virksomhederne forklare, hvorfor der er forskel, og hvad man vil gøre for at nedbringe den. Det kunne jeg godt tænke mig at se her også. Det ville være relativt nemt at starte med at stille krav om offentlige, kønsopdelte lønstatistikker. Barselsorloven er et andet område, som vil kunne sætte fart på udligningen. Far skal mere hjem på barsel – og mor tidligere tilbage på job. I både Sverige og Norge tager mere end dobbelt så mange fædre barselsorlov. I denne sammenhæng er det derfor positivt, at et EU-direktiv om øremærket barsel til mænd skal være implementeret herhjemme senest i 2022. Det, at tale åbent om løn på arbejdspladserne, vil også være med til at fremme vilkårene for at få ligeløn. Det er hverken forbudt eller farligt at tale om, hvad man hver især får i løn, så tag snakken med dine kolleger. Lige løn for lige arbejde er et fair krav at stille. Vil du have flere argumenter til ligelønssnakken, så følg med på Kvindernes Sidste Arbejdsdag på facebook.

Annonce