Annonce
Hvide Sande

Drengedrøm gik i opfyldelse for DM-vindere

Jakob Sally vandt DM i Wakeboard i kategorierne "Open Men" og "Features Only" denne weekend i Hvide Sande. Foto: Jørgen Kirk

Jakob Sally og Viktor Bøndergaard vandt i weekenden DM i wakeboard i hver deres kategori.

Hvide Sande: Nerver og nervøsitet kan hurtigt spille en stor rolle hos deltagerne ved store konkurrencer eller nationale mesterskaber.

I weekenden havde flere af de lokale wakeboardere fra Hvide Sande Kabel Klub dog styr på nerverne, hvilket resulterede i fire DM-titler og flere podiepladser.

Den lokale Jakob Sally er en af dem, som kan kalde sig Danmarks bedste det kommende år. Han blev nummer et i kategorierne "Open Men" og "Features Only", og sejren på hjemmebane betyder meget for den 20-årige vestjyde.

- Det betyder jo, at jeg kan kalde mig den bedste i Danmark. Det er en drengedrøm, som er gået i opfyldelse, og det er noget, jeg har arbejdet rigtig hårdt for at opnå, siger den nykårede danmarksmester.

Også i kategorien "Boys" kunne Hvide Sande Kabel Klub juble over at få en danmarksmester, da 14-årige Viktor Bøndergaard steg til tops. Også han har brugt lang tid på vandet inden DM.

- Det er først og fremmest en stor anerkendelse at blive danmarksmester. Jeg har trænet mange timer hver dag i tre år på at nå hertil, så jeg er meget glad, forklarer han.

Annonce

Jeg drømmer om at komme med til EM. Det er ikke sikkert, fordi folk i Europa er dygtige

Viktor Bøndergaard
Viktor Bøndergaard blev danmarksmester i kategorien "Boys" i denne weekend i Hvide Sande. Foto: Jørgen Kirk

Ambitioner om mere

De nykårede danmarksmestre stiller sig imidlertid ikke tilfreds med weekendens resultater.

Viktor Bøndergaard har en klar ambition om at blive danmarksmester i nogle af de andre kategorier, når han bliver ældre og får mere erfaring.

- Mit næste mål er at vinde junior-kategorien. Jeg kan stille op allerede næste år, men det ved jeg endnu ikke, om jeg gør, forklarer han.

Årsagen er, at han også overvejer at stille op i den internationale konkurrence næste år.

- Jeg drømmer om at komme med til EM. Det er ikke sikkert, fordi folk i Europa er dygtige, siger Viktor Bøndergaard.

Hos Jakob Sally er drømmen også at komme til udlandet. Han har dog den udfordring, at han på nuværende tidspunkt er i gang med en tømreruddannelse.

- Jeg bliver færdigudlært som tømrer til marts næste år, så indtil da bliver jeg i Danmark. Tidligere har jeg været til stævner i Tyskland, og på et tidspunkt vil jeg gerne ud at rejse igen, forklarer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Samarbejde kan være en kur mod butiksdød

De findes allerede mange steder - samarbejdsaftaler. Det gælder i hvert fald i foreningslivet. Her har mange klubber og foreninger på den ene eller anden måde slået pjalterne sammen for at sikre, at der er deltagere nok på de forskellige hold, og det kan være både badminton, fodbold, gymnastik eller noget helt fjerde. Alternativet har i mange tilfælde været at lukke ned, og det med at lukke ned fører sjældent noget positivt med sig. I en helt anden boldgade kan det meget vel være, at netop et samarbejde kan give god mening - nemlig når det drejer sig om at holde liv i de lokale butikker. Butiksdøden har i årevis hærget i mange af kommunens talrige landsbyer. Som regel har de lokale kæmpet til det sidste for at holde liv i dagligvareforretningen, men alt for mange gange har de måttet kaste håndklædet i ringen, og landsbyen står uden butik. Sidste år var det Stauning, der var igennem denne proces, da Brugsen lukkede. Her endte historien heldigvis lykkeligt sidst i 2019, idet Brian Pedersen overtog forrretningen, der fortsætter som en Min Købmand. Forhåbentlig bakker de lokale op om den! Nu er det andelsbutikken i Velling, der er i klemme. For nylig sagde købmanden op, men forretningen drives dog videre af behjertede frivillige. Men det går ikke for godt med økonomien, og findes der ikke en løsning, risikerer Velling at stå uden dagligvarebutik med de konsekvenser, det får for lokalsamfundet. Det bliver alt andet lige mindre attraktivt at bo i byen, når der ikke er en butik. I tirsdags var der ekstraordinær generalforsamling om butikkens fremtid. Der var blandt de fremmødte borgere opbakning til at forsøge at drive butikken videre. Og så var der en gæst, der slog de optimistiske strenge an - købmanden fra Stauning. Efter hans mening er der bestemt baggrund for en dagligvarebutik i Velling - og han kunne godt se sig selv i et samarbejde mellem de to købmandsbutiker. Det er endnu ikke bestemt, hvad et samarbejde helt konkret skal bestå af, men det lyder fornuftigt. Skal dagligvarebutikkerne i landsbyerne overleve, må de i mange tilfælde finde utraditionelle løsninger. Det kræver dog, at kunderne bakker helhjertet op. Ellers kan det være lige meget med de gode intentioner og flotte ord på en generalforsamling.

Annonce