Annonce
Hvide Sande

Drama på vestkysten: Esmark skyder 750.000 kroner i ny tv-serie

Thomas Christiansen, der er salgs- og marketingdirektør hos Esmark, glæder sig til at følge projektet fra sidelinjen, når TV 2 og Deluca Film henover sommeren optager en ny drama-serie i og omkring Hvide Sande. Pressefoto
Det lokale erhvervsliv bakker solidt op om en ny drama-serie, der henover sommeren skal optages i og omkring Hvide Sande. Senest har Danmarks fjerdestørste feriehusudlejer valgt at skyde penge i det ambitiøse projekt.
Annonce

Hvide Sande: Det er for tidligt at sætte sig i lænestolen med sin fjernbetjening foran fladskærmen, men skabelsen af en ny dramaserie med titlen 'Hvide Sande' tager mere og mere form.

For at få projektet hevet i land har Ringkøbing-Skjern Kommune haft til opgave selv at skaffe en stor del af finansieringen, og opbakningen fra det lokale erhvervsliv er solid. Senest har Danmarks fjerdestørste firma inden for udlejning af feriehuse, Esmark, budt sig til med en donation på 750.000 kroner.

- Det er et fantastisk projekt lige i vores baghave, og vi vil altid gerne bakke op om projekter, der kan være med til at sætte vores område på landkortet, siger Thomas Christiansen, salgs- og marketingdirektør hos Esmark.

Vestjyske ydelser og sponsorater beløber sig nu til omkring fem millioner kroner, og dermed er der udsigt til, at TV 2 og Deluca Film siger 'klar til optagelse' i Hvide Sande til sommer.

- Det er klart, at med den størrelse, vi har, så føler vi også en forpligtigelse til at bakke op om et projekt som det her, tilføjer Thomas Christiansen om den kommende drama-serie, der foreløbig er planlagt til én sæson med otte afsnit.

Det er et fantastisk projekt lige i vores baghave, og vi vil altid gerne bakke op om projekter, der kan være med til at sætte vores område på landkortet.

Thomas Christiansen, salgs- og marketingdirektør hos Esmark

Annonce

Et helt særligt lys

Bag manuskriptet til 'Hvide Sande' står makkerparret Anders Klarlund og Jacob Weinreich, der - især under pseudonymet A.J. Kazinski - er kendte for at have udgivet en række bestseller-krimier.

Hos Esmark mener Thomas Christiansen, at omgivelserne i og omkring havnebyen er perfekte til en drama-serie:

- Jeg tror på, at det lidt rå miljø, vi har herude, vil være med til at løfte serien. Lyset er også helt specielt i vores område, og det giver mulighed for at lave nogle fantastiske billeder. Vi både håber og tror på, at det bliver en succes, og at det vil trække endnu flere gæster til området, siger salgs- og marketingdirektøren i udlejningsfirmaet, der alene i Ringkøbing-Skjern Kommune har næsten 2000 feriehuse i sortimentet.

'Hvide Sande'-serien er udviklet i samarbejde med et tysk filmselskab, og det forventes, at dramaet fra vestkysten til sin tid bliver vist på flere udenlandske tv-stationer.

Dermed er forventningen også, at serien vil være med til at sætte yderligere spotlys på vestkysten som attraktiv feriedestination.

Esmark har hovedkontor i netop Hvide Sande, og der ud over har firmaet filialer i Søndervig, Bjerregård, Houstrup, Henne, Vejers og Blåvand.

Annonce

Kendte i hovedroller

Navnene er endnu ikke klar til offentliggørelse, men det forlyder, at det bliver skuespillere, der har gjort sig bemærket i såvel danske som internationale sammenhænge, der kommer til at indtage hovedrollerne i 'Hvide Sande.'

Om handlingen i drama-serien har manuskriptforfatter Anders Klarlund tidligere udtalt dette til Dagbladet:

- Det handler om to betjente, der kommer til byen et år efter, at der er begået et mord. De skal forsøge at opklare det, de andre ikke kunne. Det er en mand og en kvinde, og det er højsommer. Det handler også om relationer og om at turde kærligheden. Og det handler om barndommens afvisninger og om, hvordan man kommer sig over det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Ringkøbing-Skjern Kulturcenter: Halvdelen af aflyste arrangementer kan gennemføres uden brud på coronaregler

Debat

Vi skal sikre det frie ord meget bedre

Annonce