Hvide Sande

Dragefestival med drager fra Kina

Der var splitnye drager over Hvide Sande søndag eftermiddag til dagens dragefestival. Foto: Ralf Andersen
Vinden drillede dragefestivalen i Hvide Sande. Men kom man forbi på det rigtige tidspunkt, kunne man se flotte drager, der netop var hentet i Kina.

Hvide Sande: Det var egentlig meningen, at søndagens dragefestival i Hvide Sande skulle være holdt ved slusen ved Fiskeriets Hus. Men vinden var i den forkerte retning.

- Hvis vi var blevet der, havde vi risikeret at bilerne i rundkørslen fik en drage på køleren, så vi valgte at flytte festivalen til den anden side af slusen, men det fungerede også rigtigt fint, siger destinationsmanager Lei Iben Raunow Andersen.

Lige som sidste år var dragefestivalen arrangeret i samarbejde med Dansk Drage Klub, og formanden Morten Rasmussen var ganske godt tilfreds med fremmødet på en dag, hvor vejret var fantastisk, men hvor der godt kunne have været lidt mere vind til dragerne.

- Vi har nok haft 30-40 børn inde i teltet for at tegne på drager, men især de sidste par timer af arrangementet, var det svært at sætte drager op, siger Morten Rasmussen.

Han har netop været i Kina sammen med flere medlemmer af klubben, hvor de deltog i en kæmpestor festival, som kineserne kaldte for VM i drageflyvning.

- Det var en fantastisk stor oplevelse. Det hele foregik på et stort areal på to gange seks kilometer, der tidligere havde været den olympiske plads til kitesurferne, og der var drageflyvere fra 65 nationer med til festivalen, fortæller Morten Rasmussen.

- Vi vandt en medalje for Best Performance, men må også være ærlige at sige, at vi ikke forstod alt hvad der foregik, selv om vi havde en tolk, siger Morten Rasmussen med et smil. Og tilføjer, at alle sparepengene gik til indkøb af nye drager.

To af de drager kunne ses over hele Hvide Sande, mens vinden endnu var god, så på den måde blev der gjort fint opmærksom på, at der for anden gang blev afholdt dragefestival i Hvide Sande.

En tysk familie forsøger at fange lidt vind. Det var ikke nemt søndag eftermiddag. Foto: Kaj Poulsgaard
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Leder For abonnenter

Pas på den 300. bilist

Det er en af den slags førstepladser, vi helst vil være foruden. Men vi kommer ikke uden om det: Vestjyske bilister er landets mest drikfældige. I alt fald hvis man måler på antallet af spritbilister, som bliver fanget i politiets kontroller. Tallene er temmelig skræmmende: Politiet har i løbet af et år stoppet 13.259 tilfældige biler, og i dem sad 44 spritbilister; det vil sige, at der i gennemsnit sad en spritbilist en ud af trehundrede biler. Prøv lige at tænke lidt over det … Hvor mange biler passerer du, når du eksempelvis kører på vejen mellem Ringkøbing og Herning eller Skjern og Holstebro? Rigtig mange! Og for hver gang, du passerer nummer 299, møder du en spritbilist. Ikke nogen rar tanke! Især ikke når man tager i betragtning, at skræmmende mange ulykker involverer sprit. De seneste tal viser, at der, i perioden 2013-2017, blev dræbt 140 mennesker i trafikken i Danmark og 829 personer kom alvorligt til skade i ulykker med spirituspåvirket fører af et motoriseret køretøj. Hvorfor kører vestjyderne markant mere spritkørsel end andre danskere? Måske handler det i virkeligheden om noget så banalt, at vestjyske spritbilister tror, de kan slippe af sted med det, fordi vi bor i et tyndt befolket hjørne af landet med langt mellem politipatruljerne. Men rent faktisk ved vi det ikke. Derfor er det også godt, at politiet nu vil bruge den store mængde data, man har indsamlet, til at kortlægge spritbilisternes adfærd - ikke mindst, hvem de er, hvor gamle de er, og hvor og hvornår, de begiver sig ud på vejene. På den måde vil politiet kunne sætte ind med både forebyggende kampagner og spritkontroller. Men vi andre - det store flertal, der ikke kører spritkørsel, og ikke kunne drømme om at gøre det - kan også gøre noget. Vi kan først og fremmest gøre det socialt uacceptabelt at sætte sig bag rattet i påvirket tilstand, hvad enten det er til hverdag eller fest. Ser vi en person slingre ud mod bilen, kan vi stoppe vedkommende, bede ham eller hende aflevere nøglen, og sørge for, at de kommer godt hjem på anden vis. Vi har et ansvar for, at der ikke er nogen derude, der møder den 300. bilist.

Annonce