Hvide Sande

Dragefestival med drager fra Kina

Der var splitnye drager over Hvide Sande søndag eftermiddag til dagens dragefestival. Foto: Ralf Andersen
Vinden drillede dragefestivalen i Hvide Sande. Men kom man forbi på det rigtige tidspunkt, kunne man se flotte drager, der netop var hentet i Kina.

Hvide Sande: Det var egentlig meningen, at søndagens dragefestival i Hvide Sande skulle være holdt ved slusen ved Fiskeriets Hus. Men vinden var i den forkerte retning.

- Hvis vi var blevet der, havde vi risikeret at bilerne i rundkørslen fik en drage på køleren, så vi valgte at flytte festivalen til den anden side af slusen, men det fungerede også rigtigt fint, siger destinationsmanager Lei Iben Raunow Andersen.

Lige som sidste år var dragefestivalen arrangeret i samarbejde med Dansk Drage Klub, og formanden Morten Rasmussen var ganske godt tilfreds med fremmødet på en dag, hvor vejret var fantastisk, men hvor der godt kunne have været lidt mere vind til dragerne.

- Vi har nok haft 30-40 børn inde i teltet for at tegne på drager, men især de sidste par timer af arrangementet, var det svært at sætte drager op, siger Morten Rasmussen.

Han har netop været i Kina sammen med flere medlemmer af klubben, hvor de deltog i en kæmpestor festival, som kineserne kaldte for VM i drageflyvning.

- Det var en fantastisk stor oplevelse. Det hele foregik på et stort areal på to gange seks kilometer, der tidligere havde været den olympiske plads til kitesurferne, og der var drageflyvere fra 65 nationer med til festivalen, fortæller Morten Rasmussen.

- Vi vandt en medalje for Best Performance, men må også være ærlige at sige, at vi ikke forstod alt hvad der foregik, selv om vi havde en tolk, siger Morten Rasmussen med et smil. Og tilføjer, at alle sparepengene gik til indkøb af nye drager.

To af de drager kunne ses over hele Hvide Sande, mens vinden endnu var god, så på den måde blev der gjort fint opmærksom på, at der for anden gang blev afholdt dragefestival i Hvide Sande.

En tysk familie forsøger at fange lidt vind. Det var ikke nemt søndag eftermiddag. Foto: Kaj Poulsgaard
0/0
Forsiden netop nu
Navne For abonnenter

Karsten Sandal har styr på beton, vind, sol og Ølstrup

Videbæk

Fælles motion med FCM: Grønbjerg er blevet 170 kilo lettere

Portræt For abonnenter

Det ville kræve et stort gulv at skrive hele Hans Ejner Jepsens livshistorie

Kultur

Se alle billederne: 100 vestjyder mødtes for at trække i våddragterne

Læserbrev

Rød og grøn og blå - og Vesterled-slottets gyldne skjolde

Læserbrev: De, der følger med i dagens Danmark, vil i den sidste tid have oplevet en del farveflimmer. Nogle røde vil være grønne, og nogle med en mere udefineret, alternativ kulør vil både være røde og grønne; og der er enkelte blå, der vil være grønne. Af disse grunde faldt tanken på Ingemanns ”Der står et slot i Vesterled”. Ingemann så solnedgangen i Vesterhavet ”tækket med gyldne skjolde”. Derhenne i Vesterhavet ”går hver aften solen ned bag rosenskyernes volde”. Og ”fra tusind tårne funkler guld, porten skinner som ravet…”. Hvilken farvepragt! Nu er der ikke noget, der tyder på, at hverken røde, grønne eller blå eller forvirrede alternative nogensinde har set hverken rosenskyer eller gyldne solnedgange i Vesterled; men det skulle de tage sig tid til, inden det er for sent. Så ville de sørge for at bevare solnedgangen i Vesterled og fri den for de vindmøller fire km ude i havet, som svenskere har tænkt sig at opstille. Helt galt synes det at være gået for dem med den mere udefinerede alternative kulør (drømmerne), og for dem, der siger, at de er blå, men hellere vil være grønne (de naive forvirrede). For de læsere, der endnu ikke har forstået et muk, så handler det om et projekt, der hedder kystnære havvindmøller i Vesterhav Syd, hvor der snart bliver placeret et ”festfyrværkeri” af blinkende møllevinger på toppen af 20 styk 190 meter høje møller kun fire km ude i havet i Vesterled (det koster tæt ved ingenting at flytte dem 20-30 km ud på havet) (P.s. Københavns rådhustårn er 108 meter). Håbet er, at nogen snart får det stoppet. Derfor denne appel til især nogle blå, der gerne vil være grønne, og til nogle alternative, der ikke vil eller ikke forstår at bekende kulør.

Ringkøbing-Skjern

Hagl og skybrud: Forsikringsselskab forventer hundrede skader

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Advarsel til politikere om besparelse: Borgere vil blive synlige med uhensigtsmæssig adfærd i bybilledet

Ringkøbing-Skjern

Haglstorm gav enorme skader på landbrugsbygninger og udestuer i Hover-området

112

Rettidig omhu på teknisk skole: To tyveknægte filmet af nye overvågningskameraer