Annonce
Ringkøbing

Drabssigtet kvinde fra Tim skal blive i fængsel

Politiet afspærrede søndag aften dele af Fresiavej i Tim efter drabet. Foto: Jørgen Kirk

En 54-årig kvinde fra Tim nægter sig skyldig i anklager om vold med døden til følge. Hun handlede i nødværge, da hendes 55-årige partner søndag blev stukket ned, siger forsvareren.

Herning: Det var en 54-årig kvinde fra Tim, der selv slog alarm, da hendes samlever, en 55-årig mand, søndag eftermiddag blev stukket ihjel med en kniv i deres fælles hjem på Fresiavej.

Mandag sad hun selv foran en dommer, sigtet for at være skyldig i vold med døden til følge.

Den 54-årige kvinde sad i sal B i retten i Herning stadig iført en blå dna-dragt, da dommeren klokken 12 åbnede grundlovsforhøret.

Med rystende hænder tog hun ind imellem en sluk vand af en plastikkop, mens anklageren læste sigtelsen op for de tilstedeværende, og hun svarede kun med lavmælte enstavelsesord.

Her fremgik det, at den 54-årige er sigtet efter straffelovens paragraf 246 om grov vold med døden til følge.

Annonce

Lukkede døre

Søndag eftermiddag ringede kvinden 112, men ambulanceredderne kunne hurtigt konstatere, at der var foregået noget mistænkeligt og sendte derfor bud efter politiet.

Her kunne betjente konstatere, at den 55-årige var blevet stukket flere gange i overkroppen med en kniv, og kvinden blev anholdt klokken 15.44.

Til dette kunne kvindens beskikkede forsvarer oplyse, at hun nægtede sig skyldig, subsidiært at hun handlede i nødværge.

Han kunne desuden oplyse, at kvinden ikke ønskede at udtale sig ved grundlovsforhøret, hvilket hun heller ikke havde pligt til.

Nærmere kommer offentligheden dog ikke sagen i denne omgang, da anklageren begærede, at grundlovsforhøret skulle holdes for lukkede døre, så tilhørende og presse ikke havde adgang til at følge med.

Kvinden blev efter grundlovsforhøret varetægtsfængslet i fire uger.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce