Annonce
Indland

DR og TV2 afviser KD-udskiftning til partilederdebatter

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Kristian Andersen får ikke lov til at repræsentere Kristendemokraterne ved tv-debatter, meddeler DR og TV2.

Hvis Kristendemokraterne vil deltage i partilederdebatter på DR og TV2 forud for valget til Folketinget, så skal partiet stille med landsformand Stig Grenov og ingen anden.

Det meddeler DR og TV2, efter at Kristendemokraterne tidligere mandag fortalte, at folketingskandidaten Kristian Andersen fra Vestjyllands Storkreds skulle deltage i tv-debatterne i stedet for Stig Grenov.

Det skulle ske for at sikre partiet et kredsmandat, eftersom partiet i meningsmålingerne ligger et godt stykke fra spærregrænsen på to procent.

Men sådan kommer det altså ikke til at gå.

- Det er DR, der bestemmer, hvem vi inviterer til vores programmer.

- Vi har til en række valgformater inviteret partiets leder. Det er et princip, vi håndhæver over for alle partier, skriver nyhedschef for DR Nyheder, Thomas Falbe, i en sms til dr.dk.

Samme melding kommer fra Ulla Pors Nielsen, chefredaktør for TV2 Event.

- Når TV2 sender partilederrunder, er det partilederen, som er inviteret til at deltage i debatten, siger hun til dr.dk.

Kristendemokraterne kaldte det "en strategisk beslutning" at erstatte Stig Grenov med Kristian Andersen.

Sidstnævnte fik flest stemmer af alle politikere i Ringkøbing-Skjern Kommune ved kommunalvalget i 2017.

Men DR's Thomas Falbe giver klar besked om, at det strategiske skifte ikke kommer til at ske.

- Partierne kan ikke på egen hånd ud fra taktiske eller politiske vurderinger beslutte, at de hellere vil stille med en anden repræsentant.

- Det ligger inden for vores normale redigeringsret. Vi ønsker ikke at være en brik i det spil, siger han.

Kristian Andersen undrer sig over afslaget.

- I de enkelte partier gør man jo sit for at lægge en strategi over, hvordan mulighederne for at komme i Folketinget er bedst.

- Og det undrer mig da, hvis DR og TV 2 underkender partiernes muligheder for at tilrettelægge deres valgkamp på den måde, de vil, siger han.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Udbud af ambulancekørsel: Den gode idé opstår i samarbejdet

Læserbrev: I løbet af januar tager Region Midtjylland vigtige skridt i retning af at fastlægge fremtidens ambulancekørsel, når der tages stilling til det kommende udbud af kørslen. Der er meget på spil i regionsrådets måde at skrue udbuddet sammen på: Grundlæggende spørgsmål om, hvilken pris og kvalitet borgerne kan få for skattekronerne i de kommende år, og mulighederne for at bruge offentlig-privat samarbejde som driver for innovation i den offentlige sektor. I disse år går en stor generation på pension med udsigt til at leve længere, og færre er tilbage til at forsørge flere. Lige som vi står overfor udfordringer med at få sundhedskronerne til at række, fordi folk lever længere, og flere får kroniske sygdomme. Der er med andre ord grundlag for at tænke nyt og bruge det store potentiale, der ligger i samarbejdet mellem sektorerne, til at få mere for pengene og levere ny og innovative løsninger. De gode ideer og intelligente løsninger på sundhedsområdet er allerede mange – og regionerne er grundlæggende gode til at række ud til offentlig-privat samarbejde i udviklingen af nye innovative teknologier og måder at løse sundhedsudfordringen på. Historisk gælder det også indenfor det akutte og det præhospitale område, hvor vi har set forsøg med el-køretøjer, kunstig intelligens, stabilisering eller færdigbehandling af KOL-patienter. Og mange nye tiltag er for længst implementeret, som for eksempel den elektroniske patientjournal, der optimerer patientforløbet, eller EKG taget allerede i ambulancen, som sikrer, at hjertepatienter kommer til det rigtige hospital. Langt flere bliver i dag hjulpet hurtigere og bedre, fordi den fælles innovation fungerer. Region Midt står overfor de kommende udbud på ambulanceområdet, og her har regionen gode muligheder for at stille krav i udbud til andet og mere end blot økonomien. Udbud bliver dermed en vej til at omsætte innovationen og de smarte løsninger hos leverandørerne til realitet til gavn for borgerne. Man behøver ikke se længere end til Norge, hvor flere kommuner gik sammen om at stille krav om CO2-neutrale byggepladser til leverandørerne i forbindelse med et stort fælles byggeri. På den måde kommer offentlige økonomiske muskler i spil og bliver en driver for innovationen. På samme måde har Region Midtjylland med udbuddet gode muligheder for at skubbe på innovation på sundhedsområdet til patienternes og borgernes fordel.

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Skatteborgerne skal se aftalerne: Kommunen betalte én million for lokaler, men brugte kun for 700.000

Annonce