Annonce
Ringkøbing

DR og musikskolen præsenterer vikingekoncert i Ringkøbing

Det er Jim Lyngvild, der både har designet koncertens visuelle udtryk og lagt grundlaget for fortællingen om Vølven. Foto: Jim Lyngvild

Ringkøbing: 682 elever fra 2. – 6.-klasse fra Stadil Vedersø Friskole, Ringkøbing Skole, Alkjærskolen, Østrup Friskole, Kirkeskolen, Herborg Friskole, Spjald Skole og Lem Stationsskole er på plads, når DR Musikariet opfører Vikinge Rock koncerten "Vardlokkur" på Generator i Ringkøbing ved tre udsolgte koncerter mandag 11. november.

- Koncerten tager publikum tilbage til 1133, hvor den sidste gruppe vikinger er spærret inde i en forladt kirke. En solformørkelse indhyller hele Europa i mørke. En mørk sky har lagt sig over Midgård. Ragnarok er nær! Publikum må hjælpe vølven med at mane Guderne frem fra Asgård, så Odins efterkommere kan modstå Ragnarok, fortæller Tove Andersen, der er konstitueret leder af Musikskolen Ringkøbing-Skjern.

Vardlokkur er skrevet af DR Musikariets huskomponist Mathias Madsen Munch, der selv medvirker i koncerten sammen med Anne Kirstine Winkler (trommer), Martin Haumann (slagtøj), Elisabeth Dichmann (violin) med den dragende Christina Elisabeth Mørkøre som vølve (vokal).

Det er Jim Lyngvild, der både har designet koncertens visuelle udtryk og lagt grundlaget for fortællingen om Vølven. Ghita Nørby har indtalt den dramatiske rejse, der tager publikum på en dyster rejse igennem den Nordiske Mytologi, hvor guder som Tyr, Odin, Tor og Frigg skal manes frem af publikum.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce