Annonce
Fodbold

Drømmestart på sæsonen for Ølstrup G&U - Daniel Mogensen scorede efter to minutter

Daniel Mogensen sled og slæbte sig igennem til scoring til 1-0, da Ølstrup G&U åbnede sæsonen med sejr på 2-0 i Hviding. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Et mål efter kun to minutter af Daniel Mogensen sendte Ølstrup G&U på kurs mod en sikker sejr på 2-0 ude over Hviding i serie 2.

Hviding: Ølstrup G&U kunne ikke få en meget bedre start på sæsonen, end de fik i Hviding tirsdag aften.

- Nej for vi kom foran allerede i det andet minut. Det var perfekt, fortalte Ølstrups træner Carsten Holm.

Målet var et resultat af sandt arbejdsraseri.

- Det så håbløst ud, da Daniel Mogensen jagtede en lang bold. Men han fik den presset forbi en forsvarer, og så fik han prikket en afslutning ind på målmanden, hvor efter Daniel Mogensen selv kunne løbe returbolden i mål. Godt fightet, sagde Carsten Holm.

- Derfra sad vi på spillet. Vi fik kun en enkelt chance mere inden pausen, men den scorede vi også på. Martin Bigum Nørgaard boksede hjørnespark til Hviding ud af feltet. Bolden endte hos Jeppe Christensen, der fik masser af tid og plads til at løbe bolden frem, og det endte med en meget flot frispilning til Niklas Jul, der scorede sikkert til 2-0, fortalte Carsten Holm.

Han havde masser af ros til målmand Martin Bigum Nørgaard.

- Bigum dirigerede fint med forsvaret hele tiden. Og han tog sig stille og roligt af alt det, der kom mod målet. En god indsats, der sørgede for ro i defensiven, lød det fra Carsten Holm.

Ølstrup havde ikke problemer med at holde fast i føringen efter pausen.

- Vi havde kun lidt problemer, når vi mistede koncentrationen på bolde fremad. Heldigvis fik Hviding kun en enkelt stor chance, og det var kort før tid, hvor Thomas Høgsberg fik blokeret i forsvaret. Vi havde ikke meget mere. Daniel Mogensen fik skud reddet på stregen af en forsvarer, og resten af tiden var det ufarlige afslutninger fra distancen og så et par gange, Per Bak lige manglede det sidste. Men det var nok, og det var en fortjent sejr, sagde Carsten Holm.

Serie 2 pulje 21

Hviding-Ølstrup G&U 0-2

Mål: 2. minut: 0-1 ved Daniel Mogensen. 34. minut: 0-2 ved Niklas Jul. En advarsel til Hviding efter 74 minutter. Ølstrup skiftede en småskadet Niklas Jul og Thomas Sand Christensen ud i pausen for Simon T. Jensen og Michael Marhauer Jørgensen, og senere kom Thomas Sand Christensen på banen igen for Daniel Mogensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Bøjer de i vinden? Vesterhav Syd og vores lokale erhverv

Læserbrev: Er Energistyrelsen og Vattenfall ligeglade med vore lokale erhverv? Og hvad agter byrådet nu at gøre? De spørgsmål stiller vi os uvilkårligt, efter at aktindsigt har vist, hvad VVM-tillægget for Vesterhav Syd-møllerne skal indeholde. Som du kan læse nedenfor, udelades nemlig to helt fundamentale undersøgelser for turismen og fiskeriet. Bevares, der kommes vidt omkring med “kollisionsrisiko for trækfugle og flagermus” samt “sejladsforhold og lystfiskeri i undersøgelsesområdet”, og meget andet mere eller mindre (u)nyttigt. Men som med mange af den slags rapporter er det værd at bemærke sig, hvad der ikke skal afdækkes i VVM-tillægget. Og her springer særligt to forhold i øjnene. Både at (s. 11) “Der skal ikke redegøres for økonomiske eller konkurrencemæssige forhold i relation til turismeerhvervet”. Det skriger jo til himlen med turismen som vort største erhverv og i betragtning af, at det nationale Center for Kystturisme er placeret i netop Hvide Sande. Og at der godt nok (s. 22) skal undersøges, hvad indvirkningerne er på fiskeriet, men IKKE hvorvidt det kan gøres muligt at fiske mellem møllerne. Eventuelt blot for mindre fartøjer under for eksempel 20, 15 eller 12 meter. Dette til trods for, at der i flere høringssvar er opfordret til at få netop dette klarlagt. Derimod skal der (s. 26) redegøres for kumulative effekter for andre planlagte projekter, i både Danmark, Holland og Tyskland. Og betydningen for de klimapolitiske mål og CO2-reduktionen skal beskrives. Alt sammen noget meget overordnet og fjernt for os, der bor her. Men noget, der kan bruges i den luftige argumentation for den grønne omstilling på Christiansborg. Det virker nu, som om projektet skal klemmes igennem! Og Energistyrelsen helt bevidst vælger at undlade krav om inddragelse af netop de to argumenter, der kan være med til at flytte Vesterhav Syd langt til havs. Nemlig at turismens indvendinger skal tages alvorligt, og fiskernes tabte fiskevand - ved at flytte møllerne længere til havs - kan kompenseres ved at åbne for fiskeri mellem møllerne. To forhold, der kan tale for at flytte møllerne, belyses nu helt bevidst ikke! Og Vattenfall erkendte jo på et møde d. 1. marts 2018 i Søndervig, at det drejer sig om småpenge, for at flytte møllerne … så hvorfor ikke? Nu hvor der også er god tid til at ændre i projektet … Hvad gør byrådet, formanden for erhvervsudvalget Søren Elbæk eller borgmesteren? Overlader de det endnu engang til brancheorganisationerne og de små erhvervsdrivende? Eller mander de sig op og går i brechen for to store erhverv i kommunen? Eller bøjer de i vinden? Jens Bollerup, cand. merc., Geflevej 221, Hvide Sande Dan Broesch Jensen, cand. merc. aud., Lyngvejen 100, Klegod Tonny Lemqvist, maskinmester, Præstegårdsmarken 35, Velling Karsten Fyhn, sommerhusudlejer, Sønder Klitvej 20, Hvide Sande Birgitte Vinding, journalist, Stauning Finn Ebbe Jakobsen, advokat, Beddingen 7, Ringkøbing Jens Møller, forretningsdrivende, Bakkevej 22, Hvide Sande

Annonce