Annonce
Fodbold

Drømmestart på sæsonen for Ølstrup G&U - Daniel Mogensen scorede efter to minutter

Daniel Mogensen sled og slæbte sig igennem til scoring til 1-0, da Ølstrup G&U åbnede sæsonen med sejr på 2-0 i Hviding. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Et mål efter kun to minutter af Daniel Mogensen sendte Ølstrup G&U på kurs mod en sikker sejr på 2-0 ude over Hviding i serie 2.

Hviding: Ølstrup G&U kunne ikke få en meget bedre start på sæsonen, end de fik i Hviding tirsdag aften.

- Nej for vi kom foran allerede i det andet minut. Det var perfekt, fortalte Ølstrups træner Carsten Holm.

Målet var et resultat af sandt arbejdsraseri.

- Det så håbløst ud, da Daniel Mogensen jagtede en lang bold. Men han fik den presset forbi en forsvarer, og så fik han prikket en afslutning ind på målmanden, hvor efter Daniel Mogensen selv kunne løbe returbolden i mål. Godt fightet, sagde Carsten Holm.

- Derfra sad vi på spillet. Vi fik kun en enkelt chance mere inden pausen, men den scorede vi også på. Martin Bigum Nørgaard boksede hjørnespark til Hviding ud af feltet. Bolden endte hos Jeppe Christensen, der fik masser af tid og plads til at løbe bolden frem, og det endte med en meget flot frispilning til Niklas Jul, der scorede sikkert til 2-0, fortalte Carsten Holm.

Han havde masser af ros til målmand Martin Bigum Nørgaard.

- Bigum dirigerede fint med forsvaret hele tiden. Og han tog sig stille og roligt af alt det, der kom mod målet. En god indsats, der sørgede for ro i defensiven, lød det fra Carsten Holm.

Ølstrup havde ikke problemer med at holde fast i føringen efter pausen.

- Vi havde kun lidt problemer, når vi mistede koncentrationen på bolde fremad. Heldigvis fik Hviding kun en enkelt stor chance, og det var kort før tid, hvor Thomas Høgsberg fik blokeret i forsvaret. Vi havde ikke meget mere. Daniel Mogensen fik skud reddet på stregen af en forsvarer, og resten af tiden var det ufarlige afslutninger fra distancen og så et par gange, Per Bak lige manglede det sidste. Men det var nok, og det var en fortjent sejr, sagde Carsten Holm.

Serie 2 pulje 21

Hviding-Ølstrup G&U 0-2

Mål: 2. minut: 0-1 ved Daniel Mogensen. 34. minut: 0-2 ved Niklas Jul. En advarsel til Hviding efter 74 minutter. Ølstrup skiftede en småskadet Niklas Jul og Thomas Sand Christensen ud i pausen for Simon T. Jensen og Michael Marhauer Jørgensen, og senere kom Thomas Sand Christensen på banen igen for Daniel Mogensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Samskabelse er vejen frem i rundkørslen

Vi kommer ikke uden om det … Det offentlige har ikke råd til at betale for alle de ønsker, borgerne har til forbedringer og forskønnelser af vore fælles omgivelser. Men så er det jo godt, når borgerne kan tage sagen i egen hånd … Tag bare rundkørslen i Astrup ved Femvejen lige uden for byen; af lokale kaldt "Danmarks grimmeste" af slagsen. Om det passer, vil være et oplagt emne til en rundbordsdiskussion. Men køn var den i alt fald ikke, overgroet som den var med ukrudt. Kommunen havde dog ikke pengene til at gøre noget ved den. Men så tog folk i Astrup sagen i egen hånd. En flok frivillige påtog sig opgaven med at omdanne den til "Danmarks smukkeste rundkørsel". Det skete ved, at folk lagde kræfterne sammen: Per Kjær, der driver maskinstationen, stillede maskine til rådighed. Landmand Vagn Lindy Petersen i Skjern havde noget jord til at ligge efter en staldudvidelse, som kunne bruges, så onsdag blev der flyttet 400 kubikmeter jord. Svæveflyvepladsen i Ejstrup bidrog med et træ, som Kristian Ahle selv gravede op. Nu mangler de frivillige bare at få plantet rododendron i fem farver, så er "Femvejens Andels Rundkørsel", som den - måske ikke helt mundret - er kommet til at hedde, klar til at springe ud det kommende forår i al sin glans. Det hører med til historien, at rododendronerne selvfølgelig udbydes på andele, og at anlægsgartner Ole Christensen står for indkøb af planterne. Kommunens rolle i hele historien har i dette tilfælde været lydhørhed over for de lokale ønsker, og hurtig tilladelse til, at de frivillige kunne gå i gang. I andre tilfælde ser man i stigende grad, at der er tale om egentlig samskabelse; altså at kommunen og lokalsamfundene i fællesskab bidrager til at løse opgaver, som kommunen ikke har råd til alene at løse - for eksempel etablering af cykelstier. Man kan selvfølgelig mene, at opgaverne bør betales fuldt ud af kommunen. Men ofte vil det være ensbetydende med, at de ikke løses - eller i bedste fald først om mange år - og så er det da bedre, at parterne i fælles forståelse skaber noget sammen. Ellers havde Astrup næppe været på vej til at få "Danmarks smukkeste rundkørsel".

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Sidste bold er endnu ikke slået: 20 års kamp om rigmandens ulovlige tennisbane på Klitten

Annonce