x
Annonce
Skjern

Drømmer du om egen skov, sø og jagt? Så er Lundenæs Plantage til salg

Med til ejendommen hører et stuehus med en lejlighed. Foto: Christian Baadsgaard
Ejendommen på 70 hektar forventes afsat til en lokal køber, og det er ikke en investering, man gør for en kortsigtet gevinsts skyld.

BORRIS: Kunne du tænke dig at blive skovejer?

Så er muligheden der nu. Hvis du har 6,4 millioner kroner, kan du blive den lykkelige ejer af Lundenæs Plantage, som familien Bilde har sat til salg, efter i mange år at have brugt det som et fristed. For der er noget helt specielt ved at være skovejer, forklarer ejendomsmægler Asger Olsen, Gudme, der står for salget af Lundenæs Plantage, som ligger på vejen mellem Skjern og Borris.

- Ingen køber en skov af kortsigtede årsager. En landmand sår og høster hvert år, men i en skov vokser de træer, man planter, langsomt op. Det gør noget ved folk at følge det, fortæller Asger Olsen.

Lundenæs Plantage er på 70 hektar, og der er en tilhørende jagtgård med bolig, maskinhal og gæstelejlighed. Desuden medfølger en lille sø på den anden side af vejen på arealet ned mod Skjern Å. Der er ingen bopælspligt eller landbrugspligt på ejendommen. Selve jagten er god, men der er ikke så meget træ, der kan tjenes penge på, og det betyder også, at prisen er sat derefter.

- Stedet har en dejlig beliggenhed, og for en overkommelig pris kan man få en dejlig skov, siger Asger Olsen.

Annonce

Ingen køber en skov af kortsigtede årsager. En landmand sår og høster hvert år, men i en skov vokser de træer, man planter, langsomt op. Det gør noget ved folk at følge det.

Asger Olsen, ejendomsmægler

Fra Dalgas-tiden

Lundenæs Plantages historie kan indirekte spores tilbage til tabet af Sønderjylland i 1864. Det sætter for alvor gang i hedeopdyrkningen, og 'en af de skove, der i de følgende år bliver etableret, er Lundenæs Plantage, der er fra slutningen af 1800-tallet.

Og faktisk er det et typisk træk ved de vestjyske skove, som Asger Olsen får til salg. For det meste er det skove fra hedeopdyrkeren Dalgas´ tid. Ofte er det skove, der er etableret på aktiebasis, og aktierne går så i arv fra generation til generation. Derfor er der heller ikke meget skov på markedet, og den tid, hvor pensionskasser købte skove som investeringsobjekt, er også ovre.

Hvor lang tid, der kommer til at gå, inden der er skrevet under på skødet, kan Asger Olsen ikke vurdere, da det er en slags sager, som der ikke er mange købere til. Ganske vist kan man låne til ejendommen, men da der ikke som sådan er noget forretning i den, vil det højst sandsynligt blive købere, som har pengene på forhånd.

- Jeg vil tro, at det bliver en relativt lokal køber, men det kan også være en fra København eller Østjylland, som gerne vil hjem til Vestjylland i sin fritid, siger Asger Olsen.

På arealet ned mod Skjern Å, der ligger på den anden side af Ånumvej, er en lille sø. Foto: Christian Baadsgaard
Ejendommen finder man for enden af en lang skovvej. Foto: Christian Baadsgaard
Lundenæs Plantage blev etableret i slutningen af 1800-tallet, hvor der blev etaqbleret mange skove som følge af hedeopdyrkningen. Foto: Christian Baadsgaard
På ejendommen er der en god jagt. Foto: Christian Baadsgaard
Lundenæs Plantage til salg. Foto: Christian Baadsgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Stemmer fra coronalandet: Såvejr, savn og mangel på svar

Leder For abonnenter

De hjælper bare for at hjælpe: Det er Danmark, når vi er bedst

Vi har jo oplevet anmeldere, der er kommet galt afsted ved at mene noget om bøger, de ikke har læst, og om koncerter, de ikke har hørt. Derfor denne varedeklaration: TV2’s ”Danmark står sammen” blev først sendt efter, at denne avis gik i trykken. Alligevel siger vi: Hvor var det godt. Det handlede nemlig om Danmark, når det er bedst, og om de danskere, der er bedst. Dem, der uden kold kalkule gør noget for deres medborgere. Vi har dem også til hverdag. Hundredtusindvis af frivillige i foreninger og socialt arbejde, men nu popper endnu flere op. Allermest selvfølgelig vores helte i sundhedssektoren suppleret af de tusinder af pensionerede læger og sygeplejersker, der sammen med medicinstuderende melder sig til tjeneste. De, der bringer mad til isolerede. Skolelæreren fra Varde, der kører rundt og hilser på sine elever. De, der arrangerer fællessang i baggårdene. Alle de, som på utallige måder hjælper bare for at hjælpe. Det er ikke bare godt. Det er også rørende, fordi det rammer lige i hjertet af det fællesskab, der trives i bedste velgående trods mange forfaldsmyter om, at vi lever i egoistiske tider. Og det er bare mere bevægende, når nogen gør og opnår noget sammen, end når det sker hver for sig. Vi kender det også fra sport. Det er enestående, når Viktor Axelsen og Mads Pedersen bliver verdensmestre med ketsjer og på cykel, men det giver ikke rigtigt en klump i halsen og fugt i øjenkrogen. Det gør det derimod, når vores håndboldmænd går amok i glæde over at være blevet verdensmestre, eller for den sags skyld, når et hold fodbolddrenge skriger glæden ud over at have vundet deres kreds i den laveste række. Fordi de hver især har gjort deres yderste for at vinde noget sammen. Sådan er det i hvert fald for denne skribent. Formentlig har mange andre det på samme måde. Det rører hjertet, når vi gør noget sammen og for hinanden. Derfor var det et fremragende program, TV2 sendte i aftes om et Danmark, der står sammen.

Annonce