Annonce
Skjern

Drømmer du om egen skov, sø og jagt? Så er Lundenæs Plantage til salg

Med til ejendommen hører et stuehus med en lejlighed. Foto: Christian Baadsgaard
Ejendommen på 70 hektar forventes afsat til en lokal køber, og det er ikke en investering, man gør for en kortsigtet gevinsts skyld.
Annonce

BORRIS: Kunne du tænke dig at blive skovejer?

Så er muligheden der nu. Hvis du har 6,4 millioner kroner, kan du blive den lykkelige ejer af Lundenæs Plantage, som familien Bilde har sat til salg, efter i mange år at have brugt det som et fristed. For der er noget helt specielt ved at være skovejer, forklarer ejendomsmægler Asger Olsen, Gudme, der står for salget af Lundenæs Plantage, som ligger på vejen mellem Skjern og Borris.

- Ingen køber en skov af kortsigtede årsager. En landmand sår og høster hvert år, men i en skov vokser de træer, man planter, langsomt op. Det gør noget ved folk at følge det, fortæller Asger Olsen.

Lundenæs Plantage er på 70 hektar, og der er en tilhørende jagtgård med bolig, maskinhal og gæstelejlighed. Desuden medfølger en lille sø på den anden side af vejen på arealet ned mod Skjern Å. Der er ingen bopælspligt eller landbrugspligt på ejendommen. Selve jagten er god, men der er ikke så meget træ, der kan tjenes penge på, og det betyder også, at prisen er sat derefter.

- Stedet har en dejlig beliggenhed, og for en overkommelig pris kan man få en dejlig skov, siger Asger Olsen.

Ingen køber en skov af kortsigtede årsager. En landmand sår og høster hvert år, men i en skov vokser de træer, man planter, langsomt op. Det gør noget ved folk at følge det.

Asger Olsen, ejendomsmægler

Annonce

Fra Dalgas-tiden

Lundenæs Plantages historie kan indirekte spores tilbage til tabet af Sønderjylland i 1864. Det sætter for alvor gang i hedeopdyrkningen, og 'en af de skove, der i de følgende år bliver etableret, er Lundenæs Plantage, der er fra slutningen af 1800-tallet.

Og faktisk er det et typisk træk ved de vestjyske skove, som Asger Olsen får til salg. For det meste er det skove fra hedeopdyrkeren Dalgas´ tid. Ofte er det skove, der er etableret på aktiebasis, og aktierne går så i arv fra generation til generation. Derfor er der heller ikke meget skov på markedet, og den tid, hvor pensionskasser købte skove som investeringsobjekt, er også ovre.

Hvor lang tid, der kommer til at gå, inden der er skrevet under på skødet, kan Asger Olsen ikke vurdere, da det er en slags sager, som der ikke er mange købere til. Ganske vist kan man låne til ejendommen, men da der ikke som sådan er noget forretning i den, vil det højst sandsynligt blive købere, som har pengene på forhånd.

- Jeg vil tro, at det bliver en relativt lokal køber, men det kan også være en fra København eller Østjylland, som gerne vil hjem til Vestjylland i sin fritid, siger Asger Olsen.

På arealet ned mod Skjern Å, der ligger på den anden side af Ånumvej, er en lille sø. Foto: Christian Baadsgaard
Ejendommen finder man for enden af en lang skovvej. Foto: Christian Baadsgaard
Lundenæs Plantage blev etableret i slutningen af 1800-tallet, hvor der blev etaqbleret mange skove som følge af hedeopdyrkningen. Foto: Christian Baadsgaard
På ejendommen er der en god jagt. Foto: Christian Baadsgaard
Lundenæs Plantage til salg. Foto: Christian Baadsgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vestjylland

Fastholder: - Jeg så ulven

Annonce