Videbæk

Drøm går i opfyldelse for vestjysk lavindkomstfamilie: For nogle er en pokalfinale i Parken bare større

Familien er meget fodboldglad, og derfor er fodboldbanerne i Spjald et godt sted. Foto: FC Midtjylland
En fodboldglad familie fra Spjald er inviteret til pokalfinale i Parken sammen med en række andre lavindkomstfamilier fra Midt- og Vestjylland. - Vi glæder os alle helt vildt, og jeg er så glad på mine børns vegne, siger Bente Terp Pedersen.

Spjald: Der venter en oplevelse ud over det sædvanlige for 36 fodboldglade midt- og vestjyske børn fra lavindkomstfamilier, når de i forbindelse med pokalfinalen besøger København. Børnene er inviteret til pokalfinalen i Parken af FCM Samfund, som er fodboldklubben FC Midtjyllands organisation for social ansvarlighed.

I København besøger børnene FCMs store fan zone udenfor Parken, inden de sammen går ind på stadion for at heppe på FCM. Børnene kommer fra alle dele af regionen med FCMs 135 samarbejdsklubber, og ingen af dem har før været i nærheden af at opleve en fodboldfinale live på et stadion. En del af børnene har heller aldrig været i København.

FCM Samfund arrangerer og finansierer turen med hjælp fra sine partnere, en række sponsorer og frivillig-organisationer.

Der var stor glæde, da familien fik at vide, at turen går til København, hvor den står på pokalfinale mellem FC Midtjylland og Brøndby. Foto: FC Midtjylland

Stor glæde i Spjald

I Spjald blev der stor glæde, da Bente Terp Pedersen, hendes tre børn og en bonusdatter fik beskeden om, at de skal med bussen til pokalfinalen. Familien har en enkelt gang været i København, men med både mor og far på overførselsindkomst efter henholdsvis sygdom og en alvorlig arbejdsskade, har en fodboldfinale aldrig været del af familiens stramt prioriterede budget.

- Vi elsker fodbold. Alle børnene spiller i Spjald IF, hvor min mand også er træner. Så at være med i Parken til en pokalfinale er en kæmpe drøm, som går i opfyldelse for os. Vi glæder os alle helt vildt, og jeg er så glad på mine børns vegne, siger Bente Terp Pedersen i en pressemeddelelse fra FCM.

I klubben er man vigtig

At bruge sportens styrker og evne til at engagere, glæde og inspirere er netop en af målsætningerne for FCM Samfund. Derfor har en del af børnene på turen også tidligere modtaget fået medlemskort til en fodboldklub i julegave fra FCM Samfund.

- Her oplever de for eksempel, at det betyder noget, at de dukker op til kamp og træning. Det kan være med til at give selvværd. Det er vigtigt for børnene, for klubberne, for sporten og for samfundet, fortæller koordinator Berit Schultz Thynebjerg, FCM Samfund.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Tarm

Kæmpe fremgang i Brugsen i Hemmet: Der er ansat mere personale for at følge med

Hvide Sande

Blandt legeland, bowling og spillemaskiner: - Fantastisk med sådan et sted til dårligt vejr

Erhverv

21-årige Benjamin har åbnet sin egen webshop: Det kunne jeg gøre bedre

Vestjylland For abonnenter

Turister holder købmænd i live

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Mindeord

Mindeord: Michael bevarede humøret og det positive syn på livet

Vestjylland For abonnenter

Ormefiskeriet i Varde Å vil formentlig blive begrænset

112

Badegæst i nød reddet op af havet

Hvide Sande

Fanø har taget principiel kamp: Nu fjernes forlist Hvide Sande-kutter i 11. time

Annonce