Annonce
Videbæk

Drøm går i opfyldelse for vestjysk lavindkomstfamilie: For nogle er en pokalfinale i Parken bare større

Familien er meget fodboldglad, og derfor er fodboldbanerne i Spjald et godt sted. Foto: FC Midtjylland
En fodboldglad familie fra Spjald er inviteret til pokalfinale i Parken sammen med en række andre lavindkomstfamilier fra Midt- og Vestjylland. - Vi glæder os alle helt vildt, og jeg er så glad på mine børns vegne, siger Bente Terp Pedersen.

Spjald: Der venter en oplevelse ud over det sædvanlige for 36 fodboldglade midt- og vestjyske børn fra lavindkomstfamilier, når de i forbindelse med pokalfinalen besøger København. Børnene er inviteret til pokalfinalen i Parken af FCM Samfund, som er fodboldklubben FC Midtjyllands organisation for social ansvarlighed.

I København besøger børnene FCMs store fan zone udenfor Parken, inden de sammen går ind på stadion for at heppe på FCM. Børnene kommer fra alle dele af regionen med FCMs 135 samarbejdsklubber, og ingen af dem har før været i nærheden af at opleve en fodboldfinale live på et stadion. En del af børnene har heller aldrig været i København.

FCM Samfund arrangerer og finansierer turen med hjælp fra sine partnere, en række sponsorer og frivillig-organisationer.

Annonce
Der var stor glæde, da familien fik at vide, at turen går til København, hvor den står på pokalfinale mellem FC Midtjylland og Brøndby. Foto: FC Midtjylland

Stor glæde i Spjald

I Spjald blev der stor glæde, da Bente Terp Pedersen, hendes tre børn og en bonusdatter fik beskeden om, at de skal med bussen til pokalfinalen. Familien har en enkelt gang været i København, men med både mor og far på overførselsindkomst efter henholdsvis sygdom og en alvorlig arbejdsskade, har en fodboldfinale aldrig været del af familiens stramt prioriterede budget.

- Vi elsker fodbold. Alle børnene spiller i Spjald IF, hvor min mand også er træner. Så at være med i Parken til en pokalfinale er en kæmpe drøm, som går i opfyldelse for os. Vi glæder os alle helt vildt, og jeg er så glad på mine børns vegne, siger Bente Terp Pedersen i en pressemeddelelse fra FCM.

I klubben er man vigtig

At bruge sportens styrker og evne til at engagere, glæde og inspirere er netop en af målsætningerne for FCM Samfund. Derfor har en del af børnene på turen også tidligere modtaget fået medlemskort til en fodboldklub i julegave fra FCM Samfund.

- Her oplever de for eksempel, at det betyder noget, at de dukker op til kamp og træning. Det kan være med til at give selvværd. Det er vigtigt for børnene, for klubberne, for sporten og for samfundet, fortæller koordinator Berit Schultz Thynebjerg, FCM Samfund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Højgravid kørte galt

Annonce