Annonce
Vestjylland

Drægtig ulv tæt på stuehus: Der er mange observationer

- Det er beboeren af ejendommen, der ønsker at være anonym, der har taget billedet med et vildtkamera, fortæller Erik Poulsen. Foto bragt med tilladelse fra: "Her er ulven i Danmark".
Der kan være nye ulvehvalpe på vej, efter at en ulv, der vurderes til at være drægtig, er blevet fotograferet ved Ulfborg.

Ulfborg: To ulve er natten til den 5. april fotograferet sammen på vildtkamera ved Ulfborg - blot 80 meter fra beboet stuehus i den vestjyske ulvezone.

- Det er beboeren af ejendommen, der ønsker at være anonym, der har taget billedet med et vildtkamera, fortæller Erik Poulsen, der er redaktør af facebooksiden "Her er ulven i Danmark".

Ifølge Erik Poulsen er billederne af de to ulve vurderet af ulvekyndige fagfolk, der oplyser , at der både er tale om ulve og at det "vurderes til at være foto af en drægtig tæve og en hanulv, dvs. ulvepar. I forhold til alder er det umuligt at vurdere på natfotos. Ulve fra sidste år er, når de er et år gamle, fuldt udvoksede og kan ikke adskilles i størrelse fra de gamle ulve."

- Der er masser anmeldelser om ulveobservationer for tiden. Det skyldes formentlig, at der er rigtig mange folk i naturen for øjeblikket. Det er gyldne tider for ulve-turister, og derfor kommer der også flere observationer for tiden, siger Erik Poulsen.

Samtidigt melder den nationale ulveovervågning i en pressemeddelelse på ulveatlas.dk også om en ung ulv, der tilsyneladende halter rundt i samme område med et brækket et ben.

- Oplysningerne om at der tilsyneladende er både et drægtigt ulvepar og en halt ulv i den vestjyske ulvezone bør vække bekymring hos de lokale husdyrholdere, der står overfor at skulle sende husdyr på græs i den kommende tid. Der har allerede i år været minimum 16 dokumenterede eller formodede ulveangreb på husdyr. Heraf langt de fleste i og omkring den vestjyske ulvezone, siger Erik Poulsen.

- Sidste års mange ulveangreb i påsken på ikke mindst lam og moderfår i den vestjyske ulvezone ser desværre ud til at gentage sig, siger Erik Poulsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Muligt hævntogt: Kvinde fik smadret sin bil

112

Mand gik amok med økse i privat have

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Pludselig kunne der alligevel udstykkes: Sælger føler sig snydt for halvanden million i sommerhushandel

112

Narkokøb endte med en på låget

Ringkøbing For abonnenter

Kære Svend. Næste gang jeg kommer til Danmark, ringer jeg naturligvis til dig... med varm hilsen og høj agtelse, Kathleen Kennedy

Annonce