Annonce
Sport

Dopingmistænkt svømmestjerne får åben CAS-høring

Oli Scarff/Ritzau Scanpix
Offentligheden kan følge med, når Sun Yangs dopingsag behandles af Den Internationale Sportsdomstol.

For anden gang i historien vil en høring hos Den Internationale Sportsdomstol (CAS) foregå for åbne døre.

Det vil være tilfældet, når den kinesiske svømmestjerne Sun Yang tidligst i slutningen oktober skal høres i sagen, hvor han beskyldes for at have brudt antidopingreglerne.

Det er efter ønske fra svømmeren og modparten, Det Internationale Antidopingagentur (Wada), at sagen bliver åben for offentligheden.

Det skriver CAS i en pressemeddelelse.

Den tredobbelte olympiske svømmemester risikerer at gå glip af næste års OL i Tokyo, hvis han kendes skyldig.

Dopingkontrollanter var sidste år på besøg hos kineseren for at indhente en blodprøve og en urinprøve, men de måtte tage tomhændede hjem. Sun Yang ville ikke afgive prøverne, da han ikke godtog identitetspapirerne hos en af dopingkontrollanterne.

Efterfølgende skulle en ansat i svømmerens stab have ødelagt et glas med en blodprøve fra kineseren.

Det Internationale Svømmeforbund (Fina) straffede Sun Yangs handlinger med en advarsel. Det er dog alt for mildt, mener Wada. Derfor er sagen havnet hos CAS.

Sun Yang har en tidligere dopingdom fra 2014 hængende over hovedet. Dengang blev han idømt tre måneders karantæne.

Kineseren er særdeles upopulær i det internationale svømmemiljø.

Under VM i Sydkorea tidligere på sommeren blev han flere gange buhet ud af publikum, og efter Sun Yangs sejr i 400 meter frisvømning nægtede sølvvinder Mack Horton at stille sig op på podiet med den dopingmistænkte kineser.

Den første åbne CAS-høring foregik i 1999, da den irske svømmer Michelle Smith de Bruin blev dømt for doping.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Der er god grund til både at tænke sig om og "wågne" op!

Læserbrev: En tak for Chrisitan Estrups klumme i Dagbladet lørdag 4. april. Hvor er det godt, at du tør tage fat på de problemer, der også er i forhold til den måde, vi bruger verdens ressourcer på. Jeg fik det dårligt forleden aften, da jeg så en udsendelse om "Verdens største blomstermarked" fra Kenya. Her avler man roser i tonsvis til forsendelse - med fly - til forkælede menneskers luksusforbrug bl.a. i Danmark....kæmpestore marker lagt under glas og intensivt dyrket - til luksus: - og forleden var der så en "tårevædet" udsendelse om en stakkels gartner, der måtte smide for millioner af gule kalanchoer ud, fordi markedet herhjemme - og i Tyskland - var stagneret på grund af covid19 - og han skulle have ryddet drivhusene, så de stiklinger, der skulle komme med fly fra Vietnam en af de nærmeste dage, kunne få plads. - og se så i de store fødevarebutikkers frugt- og grøntafdeling - søde kartofler, granatæbler, palmekål, æbler og jordbær helt udenfor sæson og quinoa og 25 forskellige slags ris, hvor man ikke engang kan købe noget så dansk som byggryn ! - og alt det bliver sendt hertil med fly! - og der produceres jo nærmest ikke tøj her i landet mere til trods for, at der for 40 år siden var en "hær" af dygtige strikkere og syersker i Herning og omegn. Det skal alt sammen laves i "langtbortistan", så vi kan få råd til at købe et nyt stykke tøj i hver uge - og det skal alt sammen med fly flere gange. - så er der jo nogen romantikere, der påstår, at det er nødvendigt for at støtte de pågældende lande - altså en form for u-landshjælp - ha, ha, ha - nærmere en form for udnyttelse for at gavne vores overforbrug. Måske var det bedre, at rosendrivhusene blev brugt til at avle mad til befolkningen i Kenya i stedet. - og så er der det overdrevne rejseri. Hvorfor i alverden skal en 8. klasse absolut rejse til Rom for at bruge fem dage på at stå i kø til seværdighederne. Og så i øvrigt ikke engang snakke med en romer. De går i deres egen lille danske "boble" og ser ikke, hvordan folk arbejder- eller bor - og de ved ikke engang, hvor Brønderslev ligger! Nå, jeg kunne blive ved, men I, der læser dette WÅGN SÅ OP og tænk jer om!

Erhverv

Destination Vesterhavet holder sommerhusene åbne i påsken: Så længe gæster opfører sig lige så godt som derhjemme

Annonce