Annonce
Ringkøbing

Dom: Møllefolk skal betale erstatning - se hvor meget ekstra naboerne får

<p>Nørhede-Hjortmose Vindudvikling har allerede betalt de 12 naboer 1,6 millioner kroner i værditabserstatning, men blev i dag dømt til at betale yderligere 755.000 kroner fastslog byretten i dag. Arkivfoto</p>

En dom tilkender otte af 12 naboer yderligere erstatning for det værditab for deres ejendomme blev udsat for i forbindelse med de 22 Nørhede-Hjortmose-møller.

Annonce

Her til eftermiddag blev der sat et foreløbigt punktum i den store sag om erstatning til 12 naboer landets største landbaserede vindmøllepark.

Det skete da retten i Herning gav otte af naboerne helt eller delvist medhold i deres krav om øget erstatning. En enkelt fik helt medhold, mens de øvrige syv kun fik delvist medhold i deres krav. Fire naboer fik til gengæld rettens ord for, at den erstatning de allerede har modtaget er passende.

I alt blev Nørhede-Hjormose Vindudvikling dømt til at betale 755.000 kroner i ekstra i værditabserstatning til naboerne. De 12 sagsøgende naboer havde tilsammen krævet 1,9 millioner ekstra.

Nørhede-Hjortmose Vindudviklings advokat Jens Erik Pedersen kalder afgørelsen skuffende.

»Jeg har ikke haft mulighed for at nærlæse dommene endnu. Men i forbindelse med vindmølleprojektet var der gjort meget ud af at sørge for, at grundlaget var i orden for taksationskommissionen (som fastsatte den oprindelige værditabserstatning, red.). Derfor synes jeg, at det er overraskende, at så mange af naboerne får helt eller delvist medhold,« lyder hans umiddelbare kommentar.

Advokaten vil sammen med sine klienter bruge de næste 14 dage til at overveje, om sagen skal ankes.

Dagbladet følger sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Vi skal sikre det frie ord meget bedre

Danmark

Aktivist snød sig ind til corona-pressemøde: - Journalisterne er bare mikrofonholdere - de stiller jo ingen kritiske spørgsmål

CORONAVIRUS

Live: Hosteklinikker skal aflaste børnelæger med coronaprøver

Skjern

Ung narkobilist snuppet i Skjern

Annonce