Annonce
Videbæk

Dom i Troldhedes nabostridigheder: Kommunen får ansvaret for 50-årig

Jette Keller havde håbet på en dom, der ville sikre, at den 50-årige mand ikke kunne gå frit omkring.  Hun er flere gange blevet overfuset af manden, blandt andet fordi hun parkerer skævt i egen indkørsel. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Behandlingsdom betyder, at den 50-årige mand, der blev fundet i chikane mod sine tidligere naboer, er på fri fod.
Annonce

TROLDHEDE: Hvad der skulle have været en lettelsens dag i Troldhede, udviklede sig i stedet til lidt af et mareridt for beboerne på Østergade.

Den 50-årige mand, der tidligere har været blandet ind i voldsomme nabostridigheder i Troldhede, var for retten i Herning, hvor han blev idømt en behandlingsdom for 12 anklager om trusler og chikane.

Manden, der er flyttet fra Troldhede til Skjern, var ikke selv til stede i retten.

- Dommen betyder, at kommunen kan træffe bestemmelser om, hvor han må opholde sig. Om han eventuelt skal på en institution med restriktioner på ind- og udgang. Dommen peger særligt på at, hvis han bor for tæt på naboer, kan han få problemer, fortæller advokat Henrik Thorstholm, der er forsvarer for den 50-årige.

Det betyder blandt andet, at man tvangsmæssigt kan vælge at flytte den 50-årige fra hans bopæl. Den 50-årige er tidligere idømt en behandlingsdom, som først udløber til november 2020.


Jeg kan da godt forstå, at han bare griner og fortsætter, for der sker jo ingenting. Han får bare et besøg en gang om ugen, hvilket han har gjort siden 2011.

Jette Keller, tidligere nabo


Jette Keller, tidligere nabo til den 50-årige, er derfor målløs over dommen.

- Han er dømt skyldig i at have overtrådt tilhold mod mig, for trusler og for hærværk og så får han samme dom, som han havde i forvejen, siger Jette Keller.

- Alle de ting, som han er blevet dømt for, har han lavet, mens han har den samme dom. Så jeg kan da godt forstå, at han bare griner og fortsætter, for der sker jo ingenting. Han får bare et besøg en gang om ugen, hvilket han har gjort siden 2011, siger Jette Keller.

Annonce

Ventede på naboerne

Den 50-årige dukkede i går op i Troldhede i selskab med sin bror. Ifølge hans tidligere naboer chikanerede han dem, hvilket udviklede sig i en uheldig retning. En 42-årig mand fra Troldhede kylede i vrede en sodavand efter den 50-åriges bil, ligesom der blev revet et sidespejl af. Den 42-årige havde desuden et baseballbat, som han brugte til at give bilen en bule. Politiet har sigtet den 42-årige for hærværk.

- Han bor der ikke mere, men han ventede på os i gaden sammen med sin bror. Jeg er ikke tilhænger af selvtægt, men jeg er lige så frustreret som naboen. Der sker jo ingenting, siger Jette Keller.

Hun ser gerne, at Ringkøbing-Skjern Kommune nu tager sagen mere alvorligt.

- De har jo mulighed for at anbringe ham på et psykiatrisk bosted. Det bør de gøre. Det kan ikke passe, at vi andre skal stå model til det her, siger hun.

Annonce

Uvist om dom ankes

Den 50-årige har 14 dages betænkningstid, fra dommen blev afsagt i går, til at overveje, om han vil anke den.

- Vi har ikke drøftet, om dommen skal ankes. Da han (den 50-årige, red.) ikke selv var til stede, blev de ikke gennemgået i retten, så vi må vente på, at retten får dem udskrevet, siger Henrik Thorstholm, som forventer, at det vil ske i løbet af en uges tid.

Dagbladet har taget kontakt til Ringkøbing-Skjern Kommune for at få svar på, hvad der skal ske videre i sagen, men har ved deadline ikke fået svar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Ny strategi: Ansatte i hjemmeplejen og på ældrecentre bliver tilbudt corona-test

Annonce