Annonce
Ringkøbing

Dokumentarfilm på vej om Guds Rambo - filmoptagelser fredag ved Ringkøbing Kirke

Mads Erichsen i gang med optagelserne med Helge Meyer ved Ringkøbing Kirke. Foto Poul Osmundsen.
Instruktør Mads Erichsen fra det danske selskab Burning Films er blevet fascineret af Helge Meyer, den 74-årige vestjyde, der har oplevet lidt af hvert, ikke mindst da han under krigene på Balkan i sin sorte Camaro kørte med nødhjælp til Bosnien.
Annonce

RINGKØBING: - Det er lidt sjovt, at der nu er kommet så meget interesse om min person. Det er trods alt mange år siden, det skete, siger Helge Meyer med et skævt smil.

Det, der skete dengang i 1990'erne, var, at den 74-årige vestjyde, der er født og opvokset i Ringkøbing, begyndte at fragte nødhjælp til krigsramte børn i Bosnien.

Til daglig arbejdede han som sikkerhedsvagt på et stort tysk dagblad. Men i sin fritid kørte han i sin sorte Camaro mellem Tyskland og Bosnien med bagagerummet fyldt med medicin og andre livsnødvendige fornødenheder - for slet ikke at tale om legetøj til børnene.

De dramatiske oplevelser beskrev han for år tilbage i en bog på tysk, "Gottes Rambo", og der er også gjort forsøg på at lave en spillefilm om hans oplevelser, som dog strandede.


Det er lidt sjovt, at der nu er kommet så meget interesse om min person. Det er trods alt mange år siden, det skete.

Helge Meyer, tidligere jægersoldat, sikkerhedsvagt og nødhjælpschauffør.


Men det sidste par år er der pludselig opstået stor national og international interesse om Helge Meyer, og én af dem, der er blevet fascineret af den karismatiske vestjyde, er filminstruktøren Mads Erichsen, der har produktionsselskabet Burning Films.

Annonce

Under udvikling

I fredags var han således i Ringkøbing for at optage nogle indslag med Helge Meyer fra fødebyen. Blandt andet fra Ringkøbing Kirke, hvor han som dreng stod med sit lille sværd, og lovede Gud at hjælpe, hvor han kunne.

- Jeg blev bekendt med Helge Meyer, da jeg lavede dokumentarfilmen "Western Viking" om vikingekamp. Undervejs fortalte nogen mig om Helge, og jeg blev interesseret i at fortælle historien om ham, siger Mads Erichsen.

Instruktøren understreger, at selvfølgelig er Helge Meyers oplevelser i Bosnien centrale; men vestjyden er så fascinerende en skikkelse, at han gerne vil fortælle hele historien om ham og det farverige liv, han har haft.

- Vi har også tidligere lavet optagelser, så jeg vil tro, at vi er cirka en tredjedel af vejen. Men der er lang vej endnu, så jeg kan ikke sige, hvornår filmen er klar.

I første gang handler det altså om en dokumentarfilm. Men på sigt kunne Mads Erichsen også godt tænke sig at skabe en spillefilm om hans oplevelser. På den front har instruktøren den anmelderroste "Vindmøllernes sus" på sin kappe.

For Helge Meyer er filmoptagelsen selvfølgelig en spændende oplevelse.

- Men jeg ser nu ikke mig selv som en helt. Det jeg gjorde dengang, gjorde jeg for de bosniske børns skyld, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

108 millioner kroner skal sende Robotti ud i verden: Virksomhed med vestjyske rødder og fabrik i Lem tiltrækker kæmpe investering

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Tre anbefalinger: Sådan får man udenlandske arbejdere til at slå sig ned i Vestjylland

Skjern Håndbold

Mathias Gidsel kan få debut på A-landsholdet: Tre spillere med Skjern-relation skal spille Danmark til EM

Annonce