Annonce
Debat

Dobbeltmoral og I. C. Christensen

Annonce

Læserbrev: Dagbladets sektion, Avisen Danmark, den 1. november fremkaldte dyb undren: Thomas Funding kaldte Inger Støjberg ”genial” og skrev, at ”Hun står for noget rent” for at nævne, at hun medvirker til, at Venstre får en: ”Mere og mere dysfunktionel” ledelse?

Det hænger slet ikke sammen. I 15 år har Støjberg promoveret tegningen af Muhammed som bombeterrorist, skønt han døde år 632. Har hun ikke et forhold til folkekirken med Luthers forklaring til det 8. bud: ”Du må ikke vidne falsk.” Det byder os at ”frygte og elske Gud, så vi ikke lyver vor næste noget på…” Det gør Muhammed- tegningen med sin usandfærdige beskyldning mod Muhammed som bombeterrorist. Det er hverken genialt eller rent, at Inger Støjberg har promoveret den usandhed om den for længst afdøde profet så længe. Det er afslørende for hendes mangel på omtanke.

Avisen Danmark den dato vakte også undren med dens fire siders promovering af en af de fire kandidater, Mads Fuglede, til at blive Venstres MF-kandidat. Det har nu vist sig, at de 3 andre kandidater hos Venstre – i ligestillingens navn – ikke fik stillet fire sider til rådighed? Undren førte det med sig, når det oplystes, at Mads Fuglede selv måtte bestemme, hvilken kirke han ville fotograferes foran. Han lod sig fremstille som en, som ”er meget glad for det kirkelige,” og for hvem ”troen kommer før alt andet.” Hensigten var tydelig, at: Venstre - som ved sidste valg – skulle fremstå ”for kristne værdier.”

Men det gør partiet jo ikke. Venstremanden for godt 100 år siden, I. C. Christensen præciserede, at et ret samfund må hvile på respekt for De ti Bud. Herunder det 5. bud: ”Du må ikke slå ihjel.” Det forklarer Luther således, ”… at vi ikke gør vor næste nogen skade eller fortræd på liv og legeme…” Det svarer til Etisk råds melding: ”Kvinden og barnet kan betragtes som to selvstændige individer som begge er beskyttelsesværdige.”


Der har ikke været et eneste initiativ fra Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti og nu også Nye Borgerlige mod, at ca. 15.000 fostre årligt ikke har fået lov til at leve.


Men ligesom Mette Frederiksen kalder sig for ”børnenes statsminister,” skønt hun i sin første åbningstale til folketinget kaldte det en ”sejr”, at man frit kan slå et vordende barn ihjel i dets første 12 uger, så står Venstre for det samme – sammen med folketingets øvrige partier. Der har ikke været et eneste initiativ fra Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti og nu også Nye Borgerlige mod, at ca. 15.000 fostre årligt ikke har fået lov til at leve.

Det har medført, at kurven over fødte i Danmark i siden 1973 er nedadgående. Når to forældre i snit får 1,7 børn, kan Danmark ikke fungere ved egen befolkning alene. Det har længe været tydeligt – og det har ført til faldende tal for børn på vore skoler. Så opretholdelsen af skoler er blevet et akut og stort problem.

”Hvad har de gjort os?” spørges der i dramaet ”Selvtægt,” af Kaj Munk om de vordende danskere i deres livs begyndelse. Underforstået: Der må være en grund til, at de idømmes dødsstraf. Men ingen i de nævnte partier – heller ikke ’troende’ i dem som Mads Fuglede - har givet svar på det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce