Annonce
Skjern

Dobbelt så mange vil være markedsføringsøkonomer i Skjern

Markedsførinmgsøkonom-uddannelsen i Skjern åbnede i 2018 med 10 studerende. Nu er der 20 ansøgere. PR-foto: Lisbeth Birkmose

SKJERN: Fredag var sidste frist for at søge ind på en videregående uddannelse, og da tilmeldingen lukkede klokken 12, var der optimisme at spore hos Erhvervsakademi MidtVest, der udbyder markedsføringsøkonom-uddannelsen i Skjern. Her var der nemlig dobbelt så mange ansøgere som sidste år, hvor 10 begyndte på det første hold, der blev åbnet. Det betyder at der bliver et hold efter sommerferien, og rektor Henriette Slebsager er fyldt med taknemmlighed over den opbakning, som erhvervsrådet, kommunen og erhvervslivet har givet til uddannelsen i det år, der er gået.

- Hvis ikke der var den opbakning, så tror jeg slet ikke, det havde kunnet lade sig gøre, siger hun.

- Og for de unge er det et vigtigt signal om, at der er nogle, der vil dem noget i området, og det skal de sætte pris på, fastslår Henriette Slebsager.

Fredag den 26. juli får ansøgerne besked, om de er blevet optaget på uddannelsen, og Henriette Slebsager håber på, at der kommer endnu flere studerende til markedsføringsøkonom-uddannelsen i Skjern, når det sålkaldte efteroptag går i gang. Det er for studerende, der ikke har fået den uddannelse, de har søgt, og som derfor går på jagt efter et alternativ.

Markedsføringsøkonom-uddannelsen har til huse på Innovest i Skjern og samarbejder med afdelingen i Herning. Uddannelsen er for dem, der har lyst til at arbejde med salg og markedsføring. Erhvervslivet i området har været medvirkende til at uddannelsen er kommet til Skjern, ligesom der er et tæt samarbejde med erhvervslivet. Uddannelsen kom til Skjern, da den daværende regering lavede sin store udflytningsplan.

Alt i alt har 700 søgt ind på de 14 uddannelser, som Erhvervsakademi MidtVest har i kataloget, og det vækker tilfredshed hos erhvervsakademiet, som nu skal til at gennemgå de mange ansøgninger.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Giv lufthavnen en blød landing

For en god måneds tid siden lykkedes det atter Stauning Lufthavn at holde propellen i luften - i hvert fald for en tid. Den lille lufthavn med den dårlige økonomi fik bevilget et krisetilskud på 2,5 millioner kroner fra byrådet. Vel at mærke oveni de knap to millioner kroner, som kommune i forvejen årligt poster i den. De seneste godt 25 år har kommunen hældt omkring 50 millioner kroner i Stauning Lufthavn, og efterhånden må man spørge sig selv, hvornår kassen skal klappe i. Er det virkelig en kommunal kerneopgave at drive en lufthavn, hvor underskuddet vokser i takt med, at antallet af fly falder? Nu foreslår pilot og tidligere direktør for flyselskabet Cimber, Jørgen Nielsen fra Sønderborg, at lufthavnen omdannes til en flyveplads og eventpark. Han foreslår, at arealerne kan bruges til weekend-arrangementer med bilræs, koncerter, småflysreparationer og flyturisme. Han foreslår også at etablere dronecenter og skoleflyvning, aktiviteter lufthavnen allerede er i fuld gang med. Vel at mærke alle initiativer, som ikke kommer til at koste skatteborgerne knap to millioner i årlig støtte - foruden diverse dyre redningskranse. Prisen er, at lufthavnen ikke vil have samme grad af bemanding som nu blandt andet i kontroltårnet, men igen må man spørge sig selv, hvorfor Ringkøbing-Skjern partout skal have en lufthavn med fuld bemanding? Specielt ikke når alternativet er en prisbilligere løsning, der samtidig kan være rammen om kulturelle arrangementer. Det med kultur er nemlig noget, vi kan her i kommunen. Hvad havne angår, er man nok bedre til fiskeri- og lystbådehavne her i området - end til lufthavne. Kommunen er desuden allerede medejer af Midtjyllands Lufthavn i Karup. Det vil måske være en bitter pille at sluge for nogle, at man ikke kan opretholde en lufthavn, trods de mange millioner man har smidt efter den. Men på et tidspunkt må man trække en streg og erkende, at man ikke skal i den retning og se sig om efter en ny vej. Det kunne passende være den vej som en tidligere flychef - på eget initiativ i øvrigt - foreslår.

Annonce