Skjern

Dobbelt så mange vil være markedsføringsøkonomer i Skjern

Markedsførinmgsøkonom-uddannelsen i Skjern åbnede i 2018 med 10 studerende. Nu er der 20 ansøgere. PR-foto: Lisbeth Birkmose

SKJERN: Fredag var sidste frist for at søge ind på en videregående uddannelse, og da tilmeldingen lukkede klokken 12, var der optimisme at spore hos Erhvervsakademi MidtVest, der udbyder markedsføringsøkonom-uddannelsen i Skjern. Her var der nemlig dobbelt så mange ansøgere som sidste år, hvor 10 begyndte på det første hold, der blev åbnet. Det betyder at der bliver et hold efter sommerferien, og rektor Henriette Slebsager er fyldt med taknemmlighed over den opbakning, som erhvervsrådet, kommunen og erhvervslivet har givet til uddannelsen i det år, der er gået.

- Hvis ikke der var den opbakning, så tror jeg slet ikke, det havde kunnet lade sig gøre, siger hun.

- Og for de unge er det et vigtigt signal om, at der er nogle, der vil dem noget i området, og det skal de sætte pris på, fastslår Henriette Slebsager.

Fredag den 26. juli får ansøgerne besked, om de er blevet optaget på uddannelsen, og Henriette Slebsager håber på, at der kommer endnu flere studerende til markedsføringsøkonom-uddannelsen i Skjern, når det sålkaldte efteroptag går i gang. Det er for studerende, der ikke har fået den uddannelse, de har søgt, og som derfor går på jagt efter et alternativ.

Markedsføringsøkonom-uddannelsen har til huse på Innovest i Skjern og samarbejder med afdelingen i Herning. Uddannelsen er for dem, der har lyst til at arbejde med salg og markedsføring. Erhvervslivet i området har været medvirkende til at uddannelsen er kommet til Skjern, ligesom der er et tæt samarbejde med erhvervslivet. Uddannelsen kom til Skjern, da den daværende regering lavede sin store udflytningsplan.

Alt i alt har 700 søgt ind på de 14 uddannelser, som Erhvervsakademi MidtVest har i kataloget, og det vækker tilfredshed hos erhvervsakademiet, som nu skal til at gennemgå de mange ansøgninger.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
112

Ung sejler blev reddet i land - nu mangler båden

Sommerland

’Lille Louisiana’ ligger i Videbæk: Jeg blev helt imponeret, da jeg så bygningen

Vestjylland For abonnenter

Mellem hærværksmænd og Facebook-krigere: Alle siger, de vil redde ulven

Hvide Sande

Hvide Sande-fisker fangede torsk med plastikemballage i maven

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

Ringkøbing-Skjern

Kram til alle i uniform fra mor og far, da 20-årig blev fundet i live i vandet på Ringkøbing Fjord

112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

Ringkøbing-Skjern

Efter timelang eftersøgning: Helikopter finder ung sejler i god behold i vandet

Vestjylland

DNA-test fastslår: Det var en ulv som dræbte stor kvie ved Råsted

Annonce