Annonce
Videbæk

Dobbelt så mange som forventet til borgermøde: - Der kommer ikke til at mangle noget

Halbestyrer Leo Clausen er positiv efter søndags borgermøde. Arkivfoto: Johan Gadegaard.
To millioner kroner er mange penge. Men Leo Clausen er sikker på, at borgerne i Vorgod-Barde nok skal stå sammen og få det nye sundhedshus ført ud i livet.
Annonce

Vorgod-Barde: Positiv stemning og ingen spørgsmål uden svar. Sådan kan søndagens borgermøde i Vorgod-Barde Hallen helt kort beskrives, fortæller halbestyrer Leo Clausen.

- Vi havde regnet med 150-200 ville møde på, men der endte med at være over 300 fremmødte. Så det var et flot fremmøde - det er lidt det med, at man drukner i sin egen succes, siger han.

Der var indkaldt til borgermøde, fordi byens projekt med et nyt sundhedshus mangler to millioner kroner, før det kan blive til virkelighed.

På nuværende tidspunkt har fonde, lokale foreninger og staten givet tilsagn om støtte på 9,4 millioner kroner. Men da projektet har en forventet pris på 11,4 millioner, kræver det, at private og virksomheder er klar med donationer, før sundhedshuset kan realiseres.

Hvis ikke de sidste millioner findes inden maj, forsvinder de penge, som projektet allerede har fået tilsagn om.

Annonce

Har allerede tilsagn

59 personer har allerede meldt sig som indsamlere, og de næste tre-fire uger vil de gå rundt til 700 husstande for at samle penge ind. På nuværende tidspunkt er der kommet nogle penge i kassen.

- Vi ved ikke, hvor mange penge det er endnu. Vi har på forhånd fået tilsagn fra nogle virksomheder, men vi har ikke åbnet kuverten endnu, så vi ved ikke, hvor meget de vil donere. Nu skal indsamlerne først gå deres ruter, og så kigger vi på det. Men der kommer ikke til at mangle noget, siger Leo Clausen.

På borgermødet var der oplæg fra områdets nuværende læge, Stella Reece, og fra den læge, som gerne vil overtage praksissen under den forudsætning, at der kommer nye faciliteter og et sundhedsfællesskab.

- De var ikke i tvivl om, hvad et nyt sundhedshus ville betyde for dem, og det fik de fortalt til publikum. Jeg tror ikke, der er nogen, der kan være i tvivl om, hvad det vil betyde, når projektet lykkes, siger halbestyreren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce