Annonce
Ringkøbing-Skjern

Dobbelt op på fødevarefestival trak folk af huse - forventer gentagelse næste år

Fødevarefestival i Ringkøbing. Foto: Mads Dalegaard
Trods sammenfald af tidspunkter endte fødevarefestivalerne i Ringkøbing og Hvide Sande med et smil på læben. Knap 12.000 gæster lagde vejen forbi de to fødevarefestivaler, som satser på at gentage succesen.

RINGKØBING/HVIDE SANDE: Det var en weekend i fødevarernes tegn i Ringkøbing-Skjern Kommune, da Hvide Sande Foodfestival og Ringkøbing Fødevarefestival blev afviklet.

Med to nye arrangementer skabt ud fra samme grundlag, kunne man frygte, at det medførte lave besøgstal, men det har ikke været tilfældet, hvis man spørger de to arrangører.

Det kan meget vel skyldes, at de to fødevarefestivaler har henvendt sig til et forskellige publikummer, lyder forklaringen.

Annonce

Hvide Sande: Vi har armene i vejret

Begge fødevarefestivaler var på banen i hver sin by for første gang. Og selvom man hos Holmsland Klit Turistforening på forhånd havde været lidt nervøse for, hvordan opbakningen ville blive, så endte man med knap 5000 besøgende gæster.

- Jeg havde ikke turdet gætte på noget, må jeg ærligt indrømme. Når der er to fødevarefestivaler på samme tid, så kan man godt være bekymret. Men jeg synes, der kom det antal gæster, vi kunne have håbet. Vi havde stor succes med vores børneområde og med vores spiseområde. Det var virkelig velbesøgt, siger Lei Iben Raunow Andersen.

- Så vi har armene i vejret her i Hvide Sande. Det var lidt sløjt lørdag, men der var fuldt run på søndag allerede fra formiddagen. Så jeg blev rigtig, rigtig glad, siger Lei Iben Raunow Andersen fra Holmsland Klit turistforening.

Enkelte gæster havde lørdag ytret, at fødevarefestivalen i Hvide Sande virkede mindre end de foregående år, og at det var ærgerligt. Men det er et bevidst valg, lyder det.

- Vi vil hellere starte i det små og vokse med tiden. Men der skal også være plads til, at folk kan komme rundt. Vi havde udvidet med et børnehjørne, så det var vigtigt, at selvom der var mange mennesker, så kunne folk komme rundt og hygge sig. Det var en bevidst strategi. Men vi ser på, hvad vi kan gøre bedre til næste år, siger Lei Iben Raunow Andersen.

Ringkøbing: Helt fantastisk

Også i Ringkøbing står man tilbage med et smil på læben efter den første fødevarefestival med det nye setup.

- Det har været helt fantastisk. Vi havde 6800 gæster over de to dage, og det var vores maks, så det er ret godt. Der har været drøn på, men jeg kan mærke, at der var lokal opbakning, og at man var glade for, at det kom til byen, siger arrangør af Ringkøbing Fødevarefestival og forhenværende arrangør af fødevarefestivalen i Hvide Sande, Jimi Kristensen.

Alligevel havde han på forhånd ikke turdet sætte næsen op efter den helt store menneskemængde.

- Jeg havde i mit stille sind regnet med, at hvis der kom 5000 gæster, så ville jeg være tilfreds. Men det kom vi da til fulde op på, siger Jimi Kristensen og forklarer, at man i Ringkøbing bad folk om at oplyse bopælskommune. Derfor kunne man se, at der var mange gæster fra særligt Herning og Videbæk.

Faktisk var der så mange mennesker, at det var ved at blive problematisk for fødevarefestivalen i Ringkøbing.

- Da der var allerflest mennesker, så har der været gåsegang. Så jeg har allerede haft en snak med havnefogeden om at få mere plads. Måske skal vejen også spærres af, siger Jimi Kristensen.

Begge fødevarefestivaler regner med at gentage succesen til næste år, men om det ender med et sammenfald af datoer igen, må tiden vise.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

DN skriver til ministre: Hjælp Ringkøbing-Skjern Kommune i sommerhussagen

Annonce