Annonce
Videbæk

DNA var afgørende for dommen

Advokat Kaare Kristensen har siden forsvaret Christian Nørgaard Pedersen under både byretssagen og ankesagen i Østre Landsret. Foto: Anita Rahbek

Mens en forsvarer var chokeret, var en anden forsvarer lettet over, at det ikke gik værre.

TROLDHEDE: I januar 2018 faldt byretsdommene i den store amfetaminsag, hvor Christian Nørgaard Pedersen og Per Nielsen blev idømt henholdsvis 10 og 15 års fængsel. Ved Østre Landsret torsdag blev der ikke ændret på det. Og det kommer bag på Kaare Kristensen, som er forsvarer for Christian Nørgaard Pedersen.

- Jeg er nærmest chokeret, sagde advokaten efter domsafsigelsen.

- Vi vidste, at DNA'en var i fokus, for det er det eneste bevis, de har. Så jeg er overrasket over, at de udvider beviset til også at gælde folder og brudflader, fortalte Kaare Kristensen.

Politiet fandt Christian Nørgaard Pedersens DNA på flere stykker tape, som sad på plastikdunke i den garage i Fiskbæk, hvor man mener, at amfetaminen er blevet lavet. Der har dog været delte meninger om fundet, da det alene var på kanten af tapen, der sad DNA. Derfor har forsvareren pointeret flere gange, at DNA-beviset var særdeles tvivlsomt, da Christian Nørgaard Pedersen og Per Nielsen var venner og arbejdede sammen, så DNA'et kunne være kommet på mange andre måder.

Annonce

Tvivl kom til skade

Men i Østre Landsret blev der forelagt en uddybende kriminalteknisk erklæring, som viste, at der også var DNA længere inde på tapen.

- Det forstår jeg ikke, da politiet ikke har kunnet redegøre for, hvor de forskellige prøver er taget. Det virker, som om de blot bruger det som argument, fordi de ikke har andet. Al tvivl i den her sag er kommet Christian til skade, understregede forsvareren.

Han mener også, at det er betænkeligt, at landsretten slet ikke har forholdt sig til, om garagen i Fiskbæk overhovedet var et amfetaminlaboratorium, da der i sagen er blevet stillet flere spørgsmålstegn ved netop dette.

En lærestreg

Forsvarsadvokat Peter Secher har under sagen forsvaret Per Nielsen fra No, der er idømt 15 års fængsel i sagen.

- Jeg er lige så rystet over, at Christian er dømt. Hvis der er en lærestreg i det her, må det være, at hvis man har venner, der roder med narko, skal man holde sig langt væk, sagde Peter Secher.

Han var lettet over, at hans egen klient, Per Nielsen, ikke fik skærpet sin dom på 15 år, da anklagemyndigheden havde anket til skærpelse. Per Nielsen har nemlig erkendt, at han var i besiddelse af mindst 50 kilo amfetamin, da han blev anholdt i oktober 2016.

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Giv lufthavnen en blød landing

For en god måneds tid siden lykkedes det atter Stauning Lufthavn at holde propellen i luften - i hvert fald for en tid. Den lille lufthavn med den dårlige økonomi fik bevilget et krisetilskud på 2,5 millioner kroner fra byrådet. Vel at mærke oveni de knap to millioner kroner, som kommune i forvejen årligt poster i den. De seneste godt 25 år har kommunen hældt omkring 50 millioner kroner i Stauning Lufthavn, og efterhånden må man spørge sig selv, hvornår kassen skal klappe i. Er det virkelig en kommunal kerneopgave at drive en lufthavn, hvor underskuddet vokser i takt med, at antallet af fly falder? Nu foreslår pilot og tidligere direktør for flyselskabet Cimber, Jørgen Nielsen fra Sønderborg, at lufthavnen omdannes til en flyveplads og eventpark. Han foreslår, at arealerne kan bruges til weekend-arrangementer med bilræs, koncerter, småflysreparationer og flyturisme. Han foreslår også at etablere dronecenter og skoleflyvning, aktiviteter lufthavnen allerede er i fuld gang med. Vel at mærke alle initiativer, som ikke kommer til at koste skatteborgerne knap to millioner i årlig støtte - foruden diverse dyre redningskranse. Prisen er, at lufthavnen ikke vil have samme grad af bemanding som nu blandt andet i kontroltårnet, men igen må man spørge sig selv, hvorfor Ringkøbing-Skjern partout skal have en lufthavn med fuld bemanding? Specielt ikke når alternativet er en prisbilligere løsning, der samtidig kan være rammen om kulturelle arrangementer. Det med kultur er nemlig noget, vi kan her i kommunen. Hvad havne angår, er man nok bedre til fiskeri- og lystbådehavne her i området - end til lufthavne. Kommunen er desuden allerede medejer af Midtjyllands Lufthavn i Karup. Det vil måske være en bitter pille at sluge for nogle, at man ikke kan opretholde en lufthavn, trods de mange millioner man har smidt efter den. Men på et tidspunkt må man trække en streg og erkende, at man ikke skal i den retning og se sig om efter en ny vej. Det kunne passende være den vej som en tidligere flychef - på eget initiativ i øvrigt - foreslår.

Annonce