Annonce
Videbæk

DNA var afgørende for dommen

Advokat Kaare Kristensen har siden forsvaret Christian Nørgaard Pedersen under både byretssagen og ankesagen i Østre Landsret. Foto: Anita Rahbek

Mens en forsvarer var chokeret, var en anden forsvarer lettet over, at det ikke gik værre.

Annonce

TROLDHEDE: I januar 2018 faldt byretsdommene i den store amfetaminsag, hvor Christian Nørgaard Pedersen og Per Nielsen blev idømt henholdsvis 10 og 15 års fængsel. Ved Østre Landsret torsdag blev der ikke ændret på det. Og det kommer bag på Kaare Kristensen, som er forsvarer for Christian Nørgaard Pedersen.

- Jeg er nærmest chokeret, sagde advokaten efter domsafsigelsen.

- Vi vidste, at DNA'en var i fokus, for det er det eneste bevis, de har. Så jeg er overrasket over, at de udvider beviset til også at gælde folder og brudflader, fortalte Kaare Kristensen.

Politiet fandt Christian Nørgaard Pedersens DNA på flere stykker tape, som sad på plastikdunke i den garage i Fiskbæk, hvor man mener, at amfetaminen er blevet lavet. Der har dog været delte meninger om fundet, da det alene var på kanten af tapen, der sad DNA. Derfor har forsvareren pointeret flere gange, at DNA-beviset var særdeles tvivlsomt, da Christian Nørgaard Pedersen og Per Nielsen var venner og arbejdede sammen, så DNA'et kunne være kommet på mange andre måder.

Annonce

Tvivl kom til skade

Men i Østre Landsret blev der forelagt en uddybende kriminalteknisk erklæring, som viste, at der også var DNA længere inde på tapen.

- Det forstår jeg ikke, da politiet ikke har kunnet redegøre for, hvor de forskellige prøver er taget. Det virker, som om de blot bruger det som argument, fordi de ikke har andet. Al tvivl i den her sag er kommet Christian til skade, understregede forsvareren.

Han mener også, at det er betænkeligt, at landsretten slet ikke har forholdt sig til, om garagen i Fiskbæk overhovedet var et amfetaminlaboratorium, da der i sagen er blevet stillet flere spørgsmålstegn ved netop dette.

Annonce

En lærestreg

Forsvarsadvokat Peter Secher har under sagen forsvaret Per Nielsen fra No, der er idømt 15 års fængsel i sagen.

- Jeg er lige så rystet over, at Christian er dømt. Hvis der er en lærestreg i det her, må det være, at hvis man har venner, der roder med narko, skal man holde sig langt væk, sagde Peter Secher.

Han var lettet over, at hans egen klient, Per Nielsen, ikke fik skærpet sin dom på 15 år, da anklagemyndigheden havde anket til skærpelse. Per Nielsen har nemlig erkendt, at han var i besiddelse af mindst 50 kilo amfetamin, da han blev anholdt i oktober 2016.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Tommy Jepsen har været fodboldtræner i 42 år: - Jeg har da forsøgt at holde pause, men det er aldrig rigtig blevet til noget

Annonce