Annonce
Vestjylland

Dna-prøver bekræfter årets første tre ulveangreb på får ved Ulfborg og Varde

Hobbyfåreavler Kenneth Pedersen, Tim, ved det ulvesikre hegn, der blev sat op i foråret 2017. Fåravleren har nu søgt Miljøstyrelsen om en såkaldt hegnsvogter samt ekstra tilskud til indhegning. Kenneth Pedersen har mistet et får ved et ulveangreb på trods af indhegningen. Foto: Facebook-gruppen "Her er ulven i Danmark"
Redaktør for facebookgruppen "Her er ulven i Danmark", Erik Poulsen, fortæller, at tre vestjyske fåreavlere har i dagene den 2. til 6. januar haft besøg af ulven.
Annonce

Ulfborg: Redaktør af den ulvekritiske facebookgruppe "Her er ulven i Danmark", Erik Poulsen, skriver i en pressemeddelelse, at årets tre første ulveangreb nu er bekræftet af Naturstyrelsen på baggrund af dna-prøver taget på døde får.

Årets første registrerede ulveangreb skete ved Staby, vest for Ulfborg, hvor en fåreavler fandt tre døde får. Tre dage senere skete det næste angreb i nærheden af Varde. Her konstaterede en anden fåreavler om eftermiddagen den 5. januar, at to drægtige får i løbet af dagen var bidt så alvorligt i struben, at de måtte aflives. Højst ét døgn senere fandt en tredje fåreavler ved Tim, syd for Ulfborg, et drægtigt moderfår dræbt samt yderligere tre får skambidt.

Et af de to får, som måtte aflives efter angrebet ved Varde om eftermiddagen den 5. januar. Foto: Facebookgruppen "Her er ulven i Danmark"
Annonce

Problemulv

De tre angreb på få dage er sket over et så stort område, at det må antages, at det er mindst to forskellige ulve, der har været på spil, skriver Erik Poulsen i sin pressemeddelelse.

Erik Poulsen antager, at de to angreb ved Ulfborg mest sandsynligt er udført af det lokale Stråsø-kobbel, mens det ifølge Naturstyrelsens svar kan udelukkes, at det er en kendt ulv i Danmark, der har forsøgt at skaffe sig mad ved angrebet i Varde.

Derimod antyder svaret fra vildtkonsulenten - vurderer Erik Poulsen, at det kan være en tyske "problemulv", som få dage forinden ifølge myndighederne i Slesvig-Holsten passerede grænsen til Danmark.

Annonce

Hegnsvogter

Angrebet ved Tim skete bag et såkaldt ulvesikkert hegn, som hobbyfåreavler Kenneth Pedersen fik sat op i foråret 2017, da den vestjyske ulvezone blev etableret.

- Det har således virket efter hensigten i næsten tre år og var velfungerende, indtil det blev rendt ned udefra i forbindelse med angrebet. Jeg ved derfor ikke helt, hvad jeg ellers skal gøre for at undgå nye ulveangreb, siger Kenneth Pedersen til facebooksiden "Her er ulven i Danmark".

Fåreavleren har dog søgt Miljøstyrelsen om en såkaldt hegnsvogter samt ekstra tilskud til indhegning af de marker, hvor fårene skal græsse, når han til foråret er nødt til at lukke dem ud af stalden.

Efter de tre nu bekræftede ulveangreb har der været yderligere fire angreb i Syd- og Vestjylland, skriver Erik Poulsen.

Angreb der undersøges som formodede ulveangreb, men hvor dna-resultaterne endnu ikke foreligger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce