Skjern

DN vil med projekt "Naturfamilier" lokke børnefamilierne ud i naturen

Helle Ansie Jensen og hendes familie var søndag med til at starte projektet Naturfamilier op sammen med Danmarks Naturfredningsforening. Projektet, der er landsdækkende, vil skabe et netværk af naturinteresserede familier, der via facebook og en hjemmeside kan aftale ture i naturen. Foto: DN
Et nyt landsdækkende projekt "Naturfamilier" blev søndag indledt i Skjern Enge. Som en af 10 testkommuner er Ringkøbing-Skjern med fra begyndelsen.

Ringkøbing-Skjern: Et nyt gratis tilbud til børnefamilierne fra Danmarks Naturfredningsforening (DN) blev søndag åbnet af projektleder Amalie Leinum og naturvejleder Peter Laurents fra DN ved Pumpestation Nord i Skjern Enge. Amalie Leinum fortæller om Naturfamilier:

- Naturfamilier er et gratis fællesskab, der ved hjælp af en lokal facebook-gruppe og hjemmesiden Naturfamilier.dk hjælper familier med at mødes og komme ud i naturen sammen, siger Amalie Leinum i en pressemeddelelse.

En af de familier, der mødte op i Skjern Enge, var Helle Ansine Jensen fra Borris, hendes mand Humberto Lima Apaza og deres tre børn: Niels Pablo på otte år, Mario på fem år og Leo Elvis på to år. Helle har meldt sig som ambassadør for projektet.

Det nye natur-initiativ fra DN "Naturfamilier" har foreløbigt udpeget ti "test-kommuner", hvoraf Ringkøbing-Skjern er med. Og i Skjern Enge ved Pumpestation Nord indledte man søndag projektet. Foto: DN

Naturture

Helle Ansine Jensen og hendes familie kommer ofte ud i naturen, men synes, det kunne være sjovt for både for børn og voksne, at flere familier er af sted sammen.

Hun vil som ambassadør være den, der tager initiativet til det næste arrangement, men ellers er det tanken, at de tilmeldte familier skiftes til at tage initiativ til ture eller arrangementer, som både kan være spontane ture på en halv time, naturture eller arrangementer af flere timers varighed.

Når tilmeldte familier mødes næste gang, medbringer Helle Ansine Jensen en stak foldere, der fortæller deltagerne om projektet og giver inspiration til ture og aktiviteter.

Projektleder fra DN Amalie Leinum understreger, at netværket er helt uforpligtende. De tilmeldte familier forpligter sig ikke til at arrangere ture.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Kram til alle i uniform fra mor og far, da 20-årig blev fundet i live i vandet på Ringkøbing Fjord

112

Knivstikkeri i Ådum: Fuld mand stak sin kammerat

Vestjylland For abonnenter

Mellem hærværksmænd og Facebook-krigere: Alle siger, de vil redde ulven

112

Udrykning i nat til genbrugsplads: Småt brændbart futtede af

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

Ringkøbing-Skjern

Efter timelang eftersøgning: Helikopter finder ung sejler i god behold i vandet

112 For abonnenter

Der gælder ingen promilleregler for små både

Ringkøbing

Slut med sygedagpenge: Jobcentret siger stadig nej til kræftramte Hilde

Erhverv

Udsigt til at blive servicehavn: Horns Rev 3 bliver indviet i Hvide Sande

Annonce