Annonce
Skjern

DN vil med projekt "Naturfamilier" lokke børnefamilierne ud i naturen

Helle Ansie Jensen og hendes familie var søndag med til at starte projektet Naturfamilier op sammen med Danmarks Naturfredningsforening. Projektet, der er landsdækkende, vil skabe et netværk af naturinteresserede familier, der via facebook og en hjemmeside kan aftale ture i naturen. Foto: DN
Et nyt landsdækkende projekt "Naturfamilier" blev søndag indledt i Skjern Enge. Som en af 10 testkommuner er Ringkøbing-Skjern med fra begyndelsen.

Ringkøbing-Skjern: Et nyt gratis tilbud til børnefamilierne fra Danmarks Naturfredningsforening (DN) blev søndag åbnet af projektleder Amalie Leinum og naturvejleder Peter Laurents fra DN ved Pumpestation Nord i Skjern Enge. Amalie Leinum fortæller om Naturfamilier:

- Naturfamilier er et gratis fællesskab, der ved hjælp af en lokal facebook-gruppe og hjemmesiden Naturfamilier.dk hjælper familier med at mødes og komme ud i naturen sammen, siger Amalie Leinum i en pressemeddelelse.

En af de familier, der mødte op i Skjern Enge, var Helle Ansine Jensen fra Borris, hendes mand Humberto Lima Apaza og deres tre børn: Niels Pablo på otte år, Mario på fem år og Leo Elvis på to år. Helle har meldt sig som ambassadør for projektet.

Annonce
Det nye natur-initiativ fra DN "Naturfamilier" har foreløbigt udpeget ti "test-kommuner", hvoraf Ringkøbing-Skjern er med. Og i Skjern Enge ved Pumpestation Nord indledte man søndag projektet. Foto: DN

Naturture

Helle Ansine Jensen og hendes familie kommer ofte ud i naturen, men synes, det kunne være sjovt for både for børn og voksne, at flere familier er af sted sammen.

Hun vil som ambassadør være den, der tager initiativet til det næste arrangement, men ellers er det tanken, at de tilmeldte familier skiftes til at tage initiativ til ture eller arrangementer, som både kan være spontane ture på en halv time, naturture eller arrangementer af flere timers varighed.

Når tilmeldte familier mødes næste gang, medbringer Helle Ansine Jensen en stak foldere, der fortæller deltagerne om projektet og giver inspiration til ture og aktiviteter.

Projektleder fra DN Amalie Leinum understreger, at netværket er helt uforpligtende. De tilmeldte familier forpligter sig ikke til at arrangere ture.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce