Annonce
Sport

DM-sølvvindere overvinder krise og slår Århus

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Sydfynboerne var tæt på at smide en sikker sejr væk, men genfandt rytmen, da det gjaldt.

Sidste sæsons sølvvindere fra GOG er efter en lidt tung start tilsyneladende kommet på ret kurs i herrernes håndboldliga, Primo Tours Ligaen.

Sydfynboerne vandt onsdag aften med 33-30 på hjemmebane over Århus Håndbold og har dermed ligesom aarhusianerne fire point efter fire kampe.

En krise i kampens slutfase var dog tæt på at spolere en tilsyneladende sikker sejr, men GOG bjærgede med hiv og sving de to point i land.

GOG var ikke bagud på noget tidspunkt i kampen og førte 20-17 efter en første halvleg, hvor holdets scoringer var fordelt på hele 11 spillere.

Anført af ligatopscorer Nikolaj Læsø holdt gæsterne dog snor i hjemmeholdet, og efter fem minutters spil af anden halvleg havde Århus Håndbold udlignet til 21-21.

En GOG-udvisning kunne have bragt Århus i front, men de to minutter i overtal blev forpurret af tekniske fejl, og fynboerne fik kontrol over kampen igen.

I GOG's mål havde Viktor Gisli Hallgrimsson en stille første halvleg, men fik godt fat efter pausen, og kampen syntes afgjort ti minutter før tid ved 30-24 til hjemmeholdet.

Men pludselig gik holdet i stå, og Århus fik med fem på stribe reduceret til 29-30.

To scoringer af topscorer Lasse Møller og en enkelt af Mathias Gidsel afblæste dog alarmen og sørgede for fynsk sejr.

Efter nederlag i de to første ligakampe har Nicolej Krickaus mænd vundet to kampe i træk, ligesom holdet har åbnet Champions League med en sikker sejr.

Øverst i tabellen ligger Aalborg Håndbolds regerende mestre, men aalborgenserne smed onsdag aften sæsonens første point, da det på hjemmebane blev 26-26 mod Skanderborg Håndbold.

Marcus Mørk scorede det udlignende mål for gæsterne 16 sekunder før tid.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Mellemstort kvægbrug er gået konkurs

Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Navne

Tjener fra Kommandobroen vinder legat

Annonce