Annonce
Sport

Divisionsforening presser kulturministeriet for at få forsamlingsforbuddet hævet til 50: Sker det, kan RIF spille i danmarksserien om tre uger

Hvis det går, som turneringschef Thomas Lesly Rasmussen fra DBU håber på, så skal Andreas Lauridsen og Ringkøbing IF i aktion i danmarksserien sidst i marts. Arkivfoto: Ole Nielsen.
Med et forsamlingsforbud på 25 udendørs kan der ikke spilles 11-mands fodbold, men Divisionsforeningen satser på et større tal, og hvis det kommer inden for et par uger, starter danmarksserien som planlagt med kampe den 20. marts.

Ringkøbing: - Vi satser på at holde fast i den turneringsplan, der er lagt.

Så konkret melder turneringschef Thomas Lesly Rasmussen fra DBU ud, selv om regeringen kun løftede forsamlingsforbuddet til 25 gældende til udendørs idræt fra mandag den 1. marts.

For DBU er det afgørende vigtigt, at et i forvejen hårdt presset program for resten af turneringen i danmarksserien bliver holdt. Det vil kræve afvikling af første runde i foråret i weekenden 20.-21. marts. I den weekend er Ringkøbing IF oversidder, så RIFs første kamp skal efter planen spilles på Green Arena søndag den 28. marts klokken 14 mod Tarup/Paarup.

- Rent politisk lægger vi alt det pres på Kulturministeriet, som vi kan for at få hævet forsamlingsforbuddet til mindst 50, så kampene kan spilles. Og det gælder ikke kun danmarksserien. Det gælder også vores bedste ungdomsrækker, fortæller Thomas Lesly Rasmussen.

Annonce

Satser på hævet forsamlingsforbud

Han har en kraftig formodning om, at det lykkes at få hævet forsamlingsforbuddet senest den 15. marts.

- Det går vi all in på. Vi synes, det er et vigtigt signal at sende, at vi holder fast i vores plan, fordi den plan er så nødvendig for, at vi kan få gennemført turneringen for DBUs hold. Hvis situationen er en anden den 15. marts, ja så har vi et udvalg, der arbejder på en plan B, som vi på ingen måde håber, vi får brug for, siger Thomas Lesly Rasmussen.

I DBU Jylland følger turneringsleder Ole Frandsen situationen tæt.

- Som det ser ud lige nu, har vi valgt at flytte vores 11-mands turneringer til efter påske. Men hvis der er noget, corona har lært os, så er det, at tingene hurtigt kan ændre sig. Vi forventer stadig turneringsstart efter påske, men hvis der kommer ændring tidsnok til, at vi måske kan holde fast i den oprindelige plan med start for eksempelvis serie 1 i den sidste weekend i marts, så ser vi på det til den tid, siger Ole Frandsen.

Ole

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing

Østjysk virksomhed rykker til Vestjylland

Coronavirus

Rejsevejledninger bliver lempet - men ferierejser frarådes

Annonce