Annonce
Debat

Dit valg er vigtigt. Derfor giver vi gratis adgang til alt vores valgstof

Gudrun Pedersen, chefredaktør på Dagbladet Ringkøbing-Skjern. Foto: Johan Gadegaard

Om lige præcis fire uger går det løs. Klokken 08.00 tirsdag den 16. november ringer valgstyrere på kommunens 25 valgsteder med klokkerne, beder vælgere undersøge stemmeboksene for at sikre, at de alle er tomme, og erklærer valghandlingen for åben.

Og så kan du, jeg og alle andre stemmeberettigede give vores bud på, hvem der skal bestemme lokalt og regionalt de næste fire år, indtil valgstyrerne 12 timer senere igen ringer med klokkerne og spørger ud i november-nattemørket, om der er flere, som ønsker at afgive deres stemme.

Højtideligt? Javist. Valghandlinger fortjener højtidelighed. Skulle en enkelt vælger mumle ”Årh, det gør såmænd ingen forskel, og det er jo bare de sædvanlige politiske paphoveder, der går efter magten” – så tillad mig at være dybt uenig i begge dele.

Annonce

For det første er de opgaver, kommuner og regioner løser, meget væsentlige: Pasning og plejehjem, biblioteker og beskæftigelse, skoler, cykelstier, sportshaller... En mængde omdrejningspunkter i vores liv står kommunen for. Når det gælder supersygehuset i Gødstrup, busforbindelsen til Århus, fødeafdelinger, forurenede grunde, lægeambulancer eller coronatestcentre - så er det Region Midt, vi skal have fat i. Med andre ord handler valget bogstaveligt talt om liv, død og forbløffende meget af alt det ind imellem.

For det andet er i hvert fald de mange lokalpolitikere, jeg kender, alt andet end magtbegærlige paphoveder. Det er derimod flittige mennesker med et stort ønske om at gøre det bedst mulige for deres lokalsamfund. Jeg kan være enig eller uenig med den enkelte, men jeg har stor respekt for dem alle, fordi de vil bruge en masse tid på det, de hver især ser som det rigtige. Og timelønnen er i øvrigt ikke svimlende...

Kan Dagbladet leve af at arbejde gratis? Nej, ikke på længere sigt. Men vi lever for at sikre demokrati og sammenhængskraft her i vores lille hjørne af verden. Derfor kan vi ikke leve med at lade være lige nu.

Fra i dag og frem til valgdagen er alt valgrelateret stof på Dagbladets hjemmeside gratis. Det er det, fordi vi tager vores demokratiske opgave som medie alvorligt: Vi vil give borgerne mulighed for at træffe deres valg på et oplyst grundlag. Vi vil stille de nødvendige spørgsmål, sikre de væsentlige nuancer og give plads til den lokale debat.

Men kan vi leve af at arbejde gratis? Nej, ikke på længere sigt. Men vi lever for at sikre demokrati og sammenhængskraft her i vores lille hjørne af verden. Derfor kan vi ikke leve med at lade være lige nu. For dit valg er vigtigt.

Annonce
Tarm For abonnenter

En jul med stærke traditioner: 50 år i træk har Hardy hentet sit juletræ hos Inger

Danmark

Tirsdagens coronatal: Der er 6324 nye smittetilfælde med coronavirus

Annonce
Annonce
Annonce
Skjern

Nu kommer PCR-test til Skjern: Testcenter åbner allerede i denne uge

Ringkøbing For abonnenter

Dansk er vejen til succes: Ngun har en dansk mand på arbejde og en burmesisk mand derhjemme

Ringkøbing-Skjern

I dag har vi ramt en kedelig kedelig milepæl: Nu har 3000 været ramt af corona

Ringkøbing

Tæt opløb ved kåring af fotoklubs bedste skud: Én og samme fotograf leverede årets skud i både 2020 og 2021

Brostrøm: Der skal kigges på flere coronatiltag

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ribo Vinduer opfører ny fabriksbygning på 9500 kvm., Bechs Hotels ordrebog med alle 250 julefrokost-bestillinger forsvandt og andre glimt fra Gamle Dage

Debat

Dårlige historier og tåbelig politik: Socialdemokraterne er desperate

Hvide Sande For abonnenter

Naboer er rasende over erhvervsmands byggeri af swimmingpool og anneks midt i Søndervig

Regeringen arbejder hen mod pressemøde om corona-tiltag onsdag

Ringkøbing-Skjern

Går glip af sit sidste byrådsmøde: Iver Enevoldsen har fået corona

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ridder af Hvide Sande og meget mere: Tidligere borgmester fik helt særlig overraskelse til sin fødselsdag

Ringkøbing

Ny direktør vender hjem til Vestjysk: Landboforening skal nu ledes af tre direktører

Annonce