Annonce
Ringkøbing-Skjern

Disse sygehuse i Region Midtjylland rammes, hvis sygeplejerskernes konfliktvarsel ender med strejke

Dansk Sygeplejeråd har udsendt strejkevarsel, som i givet fald vil sende omkring 10 procent af organisationens cirka 80.000 medlemmer hjem. Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
Dansk Sygeplejeråd har udpeget, hvilke midtjyske sygehuse og afdelinger, som, hvis konfliktvarslet ender i strejke, vil blive omfattet.

Regionen: Torsdag varslede Dansk Sygeplejeråd (DSR) konflikt, hvilket betyder, at sygehuse over hele landet kan blive ramt af strejke 21. maj, hvis ikke parterne inden bliver enige om at hæve sygeplejerskernes løn mere end de godt fem procent, som de sagde nej tak til ved en urafstemning for en måneds tid siden.

Hvis strejken bliver en realitet, vil cirka 10 procent af de knap 80.000 medlemmer blive omfattet. Og konflikten vil i givet fald ramme såvel sygehuse som plejecentre over hele landet.

Kredsformand for DSR Midtjylland Anja Laursen siger, at man naturligvis allerhelst vil undgå konflikt.

Annonce

- Men hvis vi skal undgå konflikt, skal der vises politisk vilje i en grad, som det hidtil har skortet på, siger kredsformanden.

Efterslæb

Hun minder om, at sygeplejerskerne stadig slås med et betragteligt lønefterslæb i forhold til sammenlignelige faggrupper som eksempelvis lærere.

- Efterslæbet stammer helt tilbage fra tjenestemandsreformen fra 1969, hvor vi blev indplaceret i en lavere lønramme, fordi vi som kvindefag ikke blev betragtet som forsørgere.


Vores fag er virkelig spændende og - som det seneste år i den grad har vist - også vigtigt. Men hvis ikke vi sikrer en rimelig løn til sygeplejerskerne, vil vi få mere end svært ved at rekruttere nye i fremtiden.

Anja Laursen, formand for Kreds Midtjylland i DSR


- Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaards svar på det har hidtil været, at det må man klare ved de almindelige overenskomstforhandlinger. Men vi halter 15-20 procent efter eksempelvis lærerne, og det er naturligvis ikke realistisk at opnå ved OK-forhandlingerne, medmindre vi skal tage det hele fra de andre faggrupper, siger Anja Laursen.

- Vores fag er virkelig spændende og - som det seneste år i den grad har vist - også vigtigt. Men hvis ikke vi sikrer en rimelig løn til sygeplejerskerne, vil vi få mere end svært ved at rekruttere nye i fremtiden, spår Anja Laursen.

Chefforhandler for Danske Regioner er Region Midtjyllands regionsrådsformand Anders Kühnau, som ikke på nuværende tidspunkt tør spå om, hvorvidt man kan nå frem til en aftale, som sygeplejerskerne kan acceptere.

Annonce

Forhandlinger venter

- Nu regner jeg med, at forligsinstitutionen vil invitere til forhandling, og så må vi se, hvilke krav DSR kommer med, siger han og fortsætter:

- Vi vil naturligvis gøre alt, hvad vi kan, for at undgå konflikt, og jeg vil ikke på forhånd afvise, at vi kan nå et resultat, som sygeplejerskerne kan acceptere, selv om det ikke bliver let.

- Men jeg hæfter mig ved, at DSR trods alt anerkender, at de allerede har fået lidt ekstra i den aftale, som nu er afvist, siger Anders Kühnau.

Hvilke sygehuse og afdelinger i Region Midtjylland, der rammes i tilfælde af strejke, er listet herunder.

Derudover vil også forskellige funktioner i en række kommuner være omfattet.

1 Aarhus Universitetshospital

Dagkirurgi 1, 2, 3 og 4

Bedøvelse og Operation2, OP Ortopædkirurgi

Ortopædkirurgi, Sengeafsnit 2 og 3

Nyremedicinsk klinik og dagafsnit

Lever-, Mave- og Tarmsygdomme, Klinik

Infektionsmedicinsk Klinik

Mave- og Tarmkirurgi, Endoskopi

Blodbank og Immunologi

2 Regionshospitalet Randers

Dagkirurgisk afsnit

Ortopædkirurgisk Klinik

Røntgen og Skanning

3 Regionshospitalet Horsens

Dagkirurgisk afdeling

4 Hospitalsenhed Midt, Silkeborg

Center for planlagt kirurgi, Anæstesi

Center for planlagt kirurgi, Operation

Center for planlagt kirurgi, Ortopædkirurgi

Center for planlagt kirurgi, Dagkirurgi

Center for planlagt kirurgi, Friklinik

5 Hospitalsenhed Midt, Viborg

Operation og Intensiv, Dagkirurgi

6 Herning

Ortopædkirurgisk sengeafsnit

Ortopædkirurgisk ambulatorium

Herudover bliver flyttekoordinatorerne i en lang række afdelinger berørt, hvilket vil kunne lamme hele udflytningsprocessen til det nye sygehus i Gødstrup. Det gælder følgende afdelinger:

Anæstesiologisk afdeling OP og Intensiv, Kirurgisk Afdeling Hjertesygdomme, Medicinsk Afdeling, Akutafdelingen, Børn og Unge, Gynækologisk Obstetrisk Afdeling, Onkologisk Afdeling, Røntgenafdelingen, Øjenafdelingen, Øre Næse Hals Afdelingen, Ortopædkirurgisk Afdeling og Urinvejskirurgisk Afdeling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce