Annonce
Ringkøbing-Skjern

Disko-åbning må vente: - For at sige det på godt jysk, er det træls

Valentin Stengaard Jensen må vente med at byde velkommen på Shooters. Arkivfoto: Cecilie Bisgaard
Der bliver ingen dans under spejlkuglen foreløbigt -  fase fire af genåbningen er formentligt udskudt, og derfor kan diskoteker ikke åbne.
Annonce

Ringkøbing: Fulde unge mennesker, der danser tæt, sveder og kun husker sprit i shotglasset frem for på hænderne. Det er ikke ønskescenariet med en smittekurve, der igen ser ud til at være opadgående.

Derfor frarådede Kåre Mølbak, der er faglig direktør for Infektionsberedskab på Statens Serum Institut, i begyndelsen af ugen at gå videre med fase fire af genåbningen af samfundet, der blandt andet skulle lade diskoteker åbne igen.

Han sagde til mediet Ingeniøren, at gennemførelsen af fase fire "ikke er noget, som jeg kan anbefale sundhedsfagligt".

Den bold greb sundhedsminister Magnus Heunicke, da han i TV-avisen udtalte, at "hvis det er myndighedernes anbefaling, kommer vi ikke til at foreslå det", forud for folketingspartiernes forhandlinger om næste fase af genåbningen.

Dermed ser det ud til, at diskoteker og spillesteder må vente lidt endnu med at tage imod danselystne gæster. Det ærgrer ejer af baren Shooters i Ringkøbing, Valentin Stengaard Jensen:

- For at sige det på godt jysk, er det træls.

Annonce

Forståelse for udskydelse

Selvom diskoteksejeren formodentlig ikke får lov at åbne midt i august som håbet, så forstår han dog myndighedernes og politikernes motiver for at udskyde fase fire.

- Jeg må indrømme, at jeg har det sådan, at de hellere må tage den ekstra tid, og man så får lov til at åbne uden for mange restriktioner, siger Valentin Stengaard Jensen.


Jeg er næsten blevet ringet op hver weekend de seneste måneder af unge, der gerne vil i byen. I sidste weekend blev jeg ringet op klokken 2.30 af nogle, der ville høre, hvorfor vi ikke havde åbent.

Valentin Stengaard Jensen, ejer, diskotek Shooters


Har er nemlig enig i, at det kan være svært både at overholde og håndhæve restriktionerne blandt diskoteksgæsterne, når bassen dunker, lyset blinker, og der er kommet et par farverige drinks på bordet.

- Det er lidt svært at sige til unge mennesker, der har fået lidt indenbords, at de ikke må danse, siger han.

Annonce

Unge ringer midt om natten

Når Shooters igen må åbne, vil det være med højnet fokus på hygiejne blandt barens medarbejdere - også når den værste coronasmitte er overstået.

- Vi har snakket om håndsprit og engangshandsker til de ansatte, også i tiden efter corona, siger diskoteksejeren.

Efter flere måneders lukning glæder han sig til, at fase fire af genåbningen på et tidspunkt bliver gennemført. Og det gør diskotekets gæster også.

- Jeg er næsten blevet ringet op hver weekend de seneste måneder af unge, der gerne vil i byen. I sidste weekend blev jeg ringet op klokken 2.30 af nogle, der ville høre, hvorfor vi ikke havde åbent. Så det er da positivt, at de unge stadig har lyst til at gå i byen, lyder det fra Valentin Stengaard Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Medarbejder er smittet: Folkeskole sender 130 børn og otte lærere hjem

Ringkøbing-Skjern

Ny strategi: Ansatte i hjemmeplejen og på ældrecentre bliver tilbudt corona-test

Annonce